Αν προσέχετε τη διατροφή σας, αποφεύγετε να καταναλώνετε ζάχαρη αλλά θέλετε τη γλύκα στη ζωή σας, αυτά τα τρουφάκια με χουρμάδες χωρίς ζάχαρη είναι η ιδανική απογευματινή λιχουδιά. Μόλις με πέντε υλικά μπορείτε να φτιάξετε την πιο υγιεινή εκδοχή από τα αγαπημένα σε όλους τρουφάκια και να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις.
Συστατικά
- 120 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ. κάσιους, ωμά, ανάλατα
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. κακάο
- 3 κ.σ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τους χουρμάδες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια, χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς, και να έχουν την υφή πάστας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα και χτυπάμε μαζί με τους χουρμάδες μέχρι να διαλυθούν και τα κάσιους.
Προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και χτυπάμε μέχρι να πάρει το μείγμα την υφή ζύμης. Πλάθουμε με τα χέρια μας τη ζύμη σε 12 μικρά μπαλάκια.
Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα πλατύ πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια ώστε να κολλήσει το ινδοκάρυδο σε αυτά.
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 1 ώρα και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram