Μέσα στην τραγωδία της Αυστραλίας, μια ιστορία ξεχώρισε με το αναπάντεχα χάπι εντ της. Και τα 200 ζώα του ζωολογικού κήπου Mogo Zoo διασώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία και την υπέρβαση του διευθυντή και του προσωπικού του.

Καθώς πλησίαζε η φωτιά, μέσα σε ένα σκηνικό αποκάλυψης, δόθηκε η εντολή εκκένωσης του Mogo Zoo αλλά ο διευθυντής Chad Staples είχε ήδη καταστρώσει σχέδιο: Αφού πρώτα απομάκρυνε με το προσωπικό του οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό, αμέσως μετά η προσοχή τους στράφηκε στα ζώα.

Τα μεγαλύτερα, όπως τα λιοντάρια, οι τίγρεις και οι ουρακοτάγκοι, μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς, περιφραγμένους χώρους. Για τα μικρότερα, όμως, ελλείψει καταφυγίων, έπρεπε να βρεθεί μια άλλη λύση. Έτσι ο διευθυντής αποφάσισε να τα πάρει στο σπίτι του.

«Αυτή τη στιγμή μέσα στο σπίτι μου υπάρχουν ζώα κάθε είδους σε όλα τα δωμάτια, όλα ασφαλή και προστατευμένα… δεν χάθηκε ούτε ένα» είπε σε ρεπορτάζ στο ABC.

Η ομάδα του ζωολογικού κήπου εργάστηκε σκληρά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας για να μη βρεθεί ούτε ένα ζώο μέσα στις φλόγες. Μάλιστα, χάρη στις δεξαμενές που είχαν γεμίσει με εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα νερού, σώθηκαν και οι εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου, παρόλο που η μικρή πόλη Mogo στην οποία βρίσκεται υπέστη σοβαρές ζημιές.

*Με στοιχεία από BBC

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS