Ενόψει των εξελίξεων της εξάπλωσης του κορονοϊού, πολλοί χώροι πολιτισμού και θέατρα λαμβάνουν επιπλέον μέτρα απολύμανσης των χώρων τους. Πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Θέατρο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το θέατρο Παλλάς ανακοίνωσαν όλες τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί προκειμένου να προστατέψουν το κοινό.

Το Εθνικό Θέατρο έχοντας ως βασική του προτεραιότητα την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της υγείας των θεατών, των καλλιτεχνών και του προσωπικού ανακοίνωσε ότι προβαίνει σε συστηματικές προληπτικές απολυμάνσεις όλων των χώρων του θεάτρου από πιστοποιημένες εταιρείες.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει λάβει ήδη μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό με τη διάθεση αντισηπτικής γέλης, την τακτική απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των αντικειμένων κοινής χρήσης καθώς και την αραίωση των τραπεζιών στους κλειστούς χώρους εστίασης ώστε να τηρείται η απόσταση του ενός μέτρου. Παράλληλα, προχώρησε σε ακύρωση των παραστάσεων στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος», σε περιορισμό του αριθμού των συμμετοχών σε όλα τα εκπαιδευτικά εργαστήρια κατά το ήμισυ και του αριθμού των συμμετεχόντων σε ξεναγήσεις στους εσωτερικούς χώρους σε δέκα άτομα, ενώ προέβη και σε τροποποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων ύστερα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας, το ΚΠΙΣΝ τροποποιεί και το πρόγραμμα των εκδηλώσεών του ως εξής:

  1.  Ακυρώνεται η συναυλία του Philip Glass Ensemble που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 30/3 στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος».
  2.  Για λόγους προστασίας των ευπαθών ομάδων, ακυρώνονται από 10/3 και για τέσσερις εβδομάδες οι δράσεις που απευθύνονται σε άτομα μεγάλης ηλικίας (τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για άτομα 65+ και τα προγράμματα «Άθληση στην τρίτη ηλικία», «Άσκηση και Μνήμη»).

Τέλος, το Θέατρο Παλλάς επιβεβαιώνει την τήρηση του περιορισμού 1.000 θεατών ανά παράσταση, έχοντας ήδη προσαρμόσει ανάλογα τις διαθέσιμες θέσεις στο κοινό. Επιπλέον, ακολουθεί περαιτέρω ειδικές ενέργειες απολύμανσης των χώρων και των επιφανειών του θεάτρου, με αυξημένη μάλιστα συχνότητα. Ένας ικανός αριθμός αντισηπτικών υγρών προς χρήση των θεατών, ενώ η λειτουργία συστήματος νωπού αέρα διασφαλίζει τον εξαερισμό και την εισαγωγή φρέσκου αέρα στην αίθουσα.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS