Παρόλο που ανέλαβε μόλις πριν από έναν χρόνο ένα καταφύγιο ζώων στο Τέξας, κατάφερε να φέρει τα ποσοστά θανάτωσης από το σχεδόν 100% στο 0%, διασώζοντας μέχρι σήμερα συνολικά 565 σκύλους και γάτες. Ο λόγος για την Kayla Denney, που αποφάσισε να αφιερώσει την καριέρα της στα πρώην αδέσποτα, μια αποστολή ζωής η οποία μόλις της έφερε το αμερικανικό βραβείο Unsung Hero (Αφανής Ηρωίδα), που απονέμεται από το φιλοζωικό ίδρυμα Petco.

Στο παρελθόν το καταφύγιο ήταν ουσιαστικά ένα εφιαλτικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, που αντί να προσφέρει φιλοξενία στα ζώα υπέγραφε τη θανατική καταδίκη τους. «Κάθε Τετάρτη ήταν η μέρα ευθανασίας. Ήταν τρομερό» θυμάται σήμερα ο John Cornish, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας. Από τη στιγμή που ήρθε όμως η Kayla, έκανε μια σειρά από θαύματα. Εξασφάλισε δωρεές εξοπλισμού, έφερε εθελοντές ώστε οι τετράποδοι φιλοξενούμενοι να μην περνούν ολομόναχοι 24 ώρες μέσα σε ένα κλουβί, άρχισε να πηγαίνει βόλτα η ίδια τα σκυλιά. Και, το σημαντικότερο, με τις αγγελίες που βάζει στο Facebook το ένα πρώην αδέσποτο μετά το άλλο βρίσκουν σταθερό σπίτι.

«Κάθε Τετάρτη ήταν η μέρα ευθανασίας. Ήταν τρομερό» θυμάται σήμερα ο John Cornish, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας

Το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο βραβείο που της απονεμήθηκε είναι 35.000 δολάρια, ωστόσο η Kayla, αντί να τα χρησιμοποιήσει για προσωπικούς σκοπούς, δήλωσε πως σκοπεύει να τα διαθέσει για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο καταφύγιο Taft, όπως ονομάζεται. «Είναι ένα παλιό καταφύγιο που καταρρέει» σχολίασε η ίδια. «Αποκτήσαμε φωτισμό χάρη σε έναν δωρητή ο οποίος έβαλε ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά θα ήθελα σπιτάκια σκύλων και μέσα και έξω ώστε όταν βρέχει να μπορούμε να μεταφέρουμε τα ζώα στο εσωτερικό». Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε επίσης μια περιοχή όπου τα ζώα θα μπορούν να συναντιούνται και να παίζουν στο ύπαιθρο, να περνούν χρόνο στο πράσινο και όχι μόνο στο τσιμέντο».

Δείτε την ιστορία της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS