Η ταινία "Μια Νύχτα στο Μουσείο" με πρωταγωνιστές τον Ben Stiller και τον αξέχαστο Robin Williams, περιγράφει ακριβώς την μαγική ατμόσφαιρα που επικρατεί στον χώρο αυτό. Η περιήγηση στους διαδρόμους με τα εκθέματα, ο ενθουσιασμός του να βλέπεις για πρώτη φορά από κοντά διάσημα έργα τέχνης αλλά και να παρατηρείς άλλους ανθρώπους γύρω σου να κοιτούν τα εκθέματα είναι κάποιοι από τους λόγους που σε κάνουν να ερωτεύεσαι αμέσως ένα μουσείο.

Όπως οι βιβλιοθήκες έτσι και τα μουσεία προσφέρουν ατελείωτη γνώση με μία και μόνο επίσκεψη. Ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς του είναι ένας τρόπος να έρθεις σε επαφή με αρχαίους πολιτισμούς, να μάθεις περισσότερα για σημαντικούς καλλιτέχνες και κυρίως να πάρεις έμπνευση.

Κάποιες φορές όμως είναι δύσκολο να τα επισκεφτούμε, ειδικά αυτά που βρίσκονται στο εξωτερικό, και γι αυτό αρκεί να τα αναζητήσεις στο Instagram. Μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία του πλανήτη διαθέτουν λογαριασμούς με υπέροχη αισθητική και δημιουργούν το αίσθημα μιας εικονικής περιήγησης.

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων συγκεντρώσαμε στην παρακάτω λίστα μερικά από τα αγαπημένα μας και σου τα παρουσιάζουμε. 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

 

Φωτό: @isaw

TAGS