Όλα άρχισαν το 1934, σε ένα μάθημα ζωολογίας στο κολέγιο. Όταν ο τότε 21χρονος John Henderson κάθισε δίπλα στην 20χρονη Charlotte Curtis, γοητεύτηκε από το ντροπαλό εκείνο κορίτσι. Τι σκέφτηκε η Charlotte για τον συμμαθητή της; «Σκέφτηκα ότι ήταν ένα καλό παιδί» αφηγείται σήμερα στη Washington Post, σε ένα αφιέρωμα που έκανε η εφημερίδα στο ζευγάρι με αφορμή τον εορτασμό της 80ης επετείου γάμου τους. Γιατί πλέον, εκείνος 106 ετών, εκείνη 105, έχουν αναδειχθεί στο μακροβιότερο ζευγάρι στον κόσμο, κατακτώντας μία θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Ο αρραβώνας τους κράτησε πέντε χρόνια, μια διάρκεια εξαιρετικά ασυνήθιστη για τη δεκαετία του ‘30, καθώς, όπως ισχυρίζεται ο John γελώντας, τόσο πήρε στη Charlotte «να αποφασίσει να παντρευτεί». Παρόλο λοιπόν που το 2019 έκλεισαν 80 χρόνια γάμου, στην πραγματικότητα η σχέση τους μετρά 85 χρόνια.

Άλλωστε καθώς η αγάπη τους άνθησε στην καρδιά του Μεγάλου Κραχ, χρειάστηκε να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα προτού στήσουν το σπιτικό τους. Η Charlotte έγινε δασκάλα, ο John προπονητής ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τελικά παντρεύτηκαν σε έναν κύκλο που πιο κλειστός δεν γίνεται, ενώπιον μόλις δύο καλεσμένων.

Τις 8,5 κοινές δεκαετίες τις έχουν περάσει κυρίως ταξιδεύοντας. Έχουν κάνει κρουαζιέρες στη Νότιο Αμερική, τη Σκανδιναβία, την Κίνα και δεκάδες ακόμα μέρη του κόσμου. Είναι επίσης και οι δύο λάτρεις του ποδοσφαίρου και με κάθε ευκαιρία παρακολουθούν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας. Ποιο είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας τους;

Αποφεύγουν τις καταχρήσεις, απαντούν οι ίδιοι στη Washington Post. Διατρέφονται υγιεινά, δεν πίνουν πολύ αλκοόλ, ενώ ο John συνεχίζει να ασκείται στο γυμναστήριο της γειτονιάς του. Έτσι, παρόλο που έχουν περάσει προ πολλού τα εκατό, χαίρουν άκρας υγείας αν εξαιρέσουμε τη μερική απώλεια ακοής.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα «ελιξίριο νεότητας»: «Πολλοί μάς λένε ότι έχουμε ζήσει τόσο πολύ γιατί δεν κάναμε παιδιά!» αστειεύεται ο John.

Και τι γίνεται με τους καβγάδες, που φθείρουν τόσα και τόσα ζευγάρια; Απαντούν ότι δεν τσακώνονται, όχι μόνο τώρα αλλά από την αρχή της σχέσης τους, ενώ ακόμα και αν έχουν μια διαφωνία φροντίζουν να τη διευθετήσουν πριν να πέσουν για ύπνο.

Δείτε την ιστορία του μακροβιότερου ζευγαριού:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS