ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

8 φρούτα και λαχανικά που γίνονται ακόμη πιο θρεπτικά αν τα μαγειρέψεις

Ποια λαχανικά και φρούτα είναι καλύτερο να καταναλώνεις μαγειρεμένα, παρά ωμά και ποιες θρεπτικές ουσίες θα λάβει ο οργανισμός σου.

8 φρούτα και λαχανικά που γίνονται ακόμη πιο θρεπτικά αν τα μαγειρέψεις

Θα έχεις ακούσει κατά κόρον διατροφολόγους να συνιστούν την κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών, αποτάσσοντας το μαγείρεμα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι αυτή η άποψη δεν είναι απόλυτα σωστή αφού ο εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, Toby Smithson, υποστηρίζει το αντίθετο. Υπάρχουν, δηλαδή, τροφές που αν τις μαγειρέψεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο, απελευθερώνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Πατάτες

8 φρούτα και λαχανικά που γίνονται ακόμη πιο θρεπτικά αν τα μαγειρέψεις

Ας ξεκινήσουμε από το αγαπημένο λαχανικό που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα νοικοκυριά. Την πατάτα. Μαγείρεψέ την όπως θες (καλό είναι να αποφύγεις το τηγάνισμα αν προσέχεις τη διατροφή σου) και στη συνέχεια πρόσθεσε καρυκεύματα. Αυτή η τεχνική έχει ως αποτέλεσμα να γίνει περισσότερο ανθεκτικό το άμυλο, και να μειωθούν τα ποσοστά γλυκόζης στο αίμα. Για περισσότερο spicy αποτέλεσμα δοκίμασε να κάνεις πατατοσαλάτα κιμτσί (κορεάτικη συνταγή).

Ντομάτες

Η ντομάτα βρίσκεται, επίσης, στη λίστα του Smithson καθώς περιέχει λυκοπένιο. Μαγειρεύοντας ντομάτες με ελαιόλαδο για 30 λεπτά, απελευθερώνονται περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Μια καλή ιδέα είναι να μην αγοράζεις πλέον έτοιμες σάλτσες και να κάνεις δικές σου από φρέσκες ντομάτες.

Μανιτάρια

Όσο για τα μανιτάρια, μάθε ότι το βράσιμο βοηθά να διπλασιαστούν τα συστατικά τους. Εκτός από αντιοδειξωτικά στοιχεία, σου προσφέρουν βιταμίνες C, D, φυτικές ίνες, κάλιο, σίδηρο και φολικό οξύ.

Καρότα

Τα βρασμένα καρότα απελευθερώνουν αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν με τη σειρά τους τη βιταμίνη C που περιέχουν. Παράλληλα, η καροτίνη θωρακίζει τα κύτταρά σου από τις ελεύθερες ρίζες.

Ροδάκινα

Μπορεί στην ιδέα των κονσερβοποιημένων ροδάκινων να σε πιάνει αναγούλα, οι θρεπτικές ουσίες που προσφέρουν, όμως, είναι πολύτιμες. Η βιταμίνη C μπορεί να διατηρηθεί για περίπου δύο χρόνια στην κονσέρβα σε αντίθεση με τη συντήρηση στο ψυγείο. Επιπλέον, περιέχουν δεκαπλάσια ποσότητα φολικού οξέως.

Σπαράγγια

Δε θέλω γκρίνια. Τα μαγειρεμένα σπαράγγια είναι θησαυρός για το σώμα σου, αφού περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία υπάρχουν στα περισσότερα προϊόντα προσώπου και σε συμπληρώματα διατροφής. Τόλμησέ το και δε θα απογοητευτείς.

Σπανάκι

Μπορεί το σπανάκι να το έχεις συνδυάσει με άσχημα παιδικά βιώματα ή με τον Ποπάυ αλλά τρώγοντάς το μαγειρεμένο θα έχεις μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμινών Α και Ε, πρωτεΐνης, φυτικών ινών, σιδήρου, ψευδάργυρου, θειαμίνης και ασβεστίου.

Κέιλ (αγριολάχανο)

Αν παρακολουθείς fitness instructors από το εξωτερικό, θα έχεις παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούν αρκετά το κέιλ κυρίως, ωμό. Μαγειρεύοντάς το, ωστόσο, αυξάνεται κατά πολύ η περιεκτικότητά του σε σίδηρο (στοιχείο που οι γυναίκες χρειαζόμαστε) αλλά και σε ασβέστιο.

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.