Οι New York Times έκαναν μια λίστα με καταλύματα στην Ευρώπη που θεωρούν ότι σε κάνουν να νιώθεις πολύ άνετα όταν τα επισκέπτεσαι. Σχεδόν σα να βρίσκεσαι σπίτι σου αλλά καλύτερα. Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει: 

Υπάρχουν ξενοδοχεία πάρα πολύ διαφορετικά μεταξύ τους όπως για παράδειγμα ένα αρχοντικό εποχής και ένα νεωτεριστικό καταφύγιο στην εξοχή που όμως έχουν κάτι κοινό: σου δίνουν μια σπιτική αίσθηση. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένης της ζεστασιάς των ιδιοκτητών, της οικειότητας του ακινήτου (ακόμη και αν η έκτασή του είναι μεγάλη) και τη θαλπωρή των δωματίων. Για όσους αναζητούν την αίσθηση του γνώριμου, αυτά τα οκτώ νέα ή ανακαινισμένα ξενοδοχεία είναι ιδανικά για να νιώσετε σα το σπίτι σας!

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκουμε και ένα ελληνικό. Το Εuμέλια, ένα πρότυπο οικολογικό αγρόκτημα στη Λακωνία.

Εuμέλια

Ο ιδιοκτήτης, Φραγκίσκος Καρελάς, έχει ως στόχο να κάνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν οικογένεια στο Eumelia, ένα βιολογικό αγρόκτημα 50 στρεμμάτων που λειτουργούσαν οι πρόγονοί του από τη δεκαετία του 1890. Το αγρόκτημα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 λεπτά με τα πόδια νοτιοανατολικά της Σπάρτης στην περιοχή της Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες μπορούν να μαζέψουν φρούτα, ελιές, αμύγδαλα και να πατήσουν σταφύλια, ανάλογα με την εποχή. Πέντε σύγχρονα χρωματιστά σπίτια από σκυρόδεμα δεν είναι απλά δωμάτια αλλά ολόκληρα διαμερίσματα με κουζίνα, τζάκι και βεράντα με υπαίθρια τραπεζαρία. Διατίθενται ποδήλατα και οι ιδιοκτήτες ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να συλλέγουν υλικά για το φαγητό τους από τα κτήματα του ξενοδοχείου, διδάσκουν μαθήματα μαγειρικής και διατηρούν στην κύρια αγροικία ένα μίνι μάρκετ στο οποίο έχουν απόθεμα από βιολογικό κρασί και ελαιόλαδο. Τα δωμάτια κοστίζουν από €100/βραδιά, με πρωινό. (eumelia.com)

Tα σπίτια διαθέτουν βεράντα με υπαίθρια τραπεζαρία

 

 

Στο Ευμέλια κάνουν και μαθήματα μαγειρικής στους επισκέπτες

 

Οι επισκέπτες μπορούν να μαζέψουν φρούτα, ελιές, αμύγδαλα και να πατήσουν σταφύλια, ανάλογα με την εποχή.

 

Οι ιδιοκτήτες ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να συλλέγουν υλικά για το φαγητό τους από τα κτήματα του ξενοδοχείου.

 

Το Ευμέλια επισκέπτοναι και σχολεία από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

 

 

Τα υπόλοιπα 7 ξενοδοχεία που συμπληρώνουν τη λίστα είναι: 

Batty Langley’s, Λονδίνο, Ην. Βασίλειο

 

La Borde Maison d’Hôtes & Spa, Βουργουνδία, Γαλλία

 

La Maison, Σααρλουί, Γερμανία

 

Masseria Trapanà, Πούλια, Ιταλία

 

Pulitzer Amsterdam, Άμστερνταμ, Ολλανδία

 

Casa Modesta, Αλγκάρβε, Πορτογαλία

 

Sant Francesc Hotel Singular, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Μαγιόρκα 

TAGS