Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι η τέχνη κλείνει πληγές και χαρίζει νέο νόημα στη ζωή. Η περίπτωση του 75χρονου Bernard Bibby από τη Βρετανία το αποδεικνύει καθώς το πάθος αυτού του άντρα για τον χορό δεν τον έχει μόνο βοηθήσει να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του, αλλά και να θεωρείται πλέον ένα μοναδικό φαινόμενο στον κόσμο.

Ο Bibby, έχασε την σύζυγό του Celia, με την οποία ήταν παντρεμένος για 55 χρόνια και γρήγορα πήρε την απόφαση να στραφεί σε αυτό που εξ'αρχής τον έφερε κοντά με την γυναίκα της ζωής του. Το ζευγάρι χόρευε μαζί με τον Bernard να «είναι το μοναδικό αγόρι στο κλαμπ των νέων που μπορούσε να χορέψει jive».

Αυτή τη φορά επιθυμία του ήταν να ξεκινήσει μαθήματα μπαλέτου και τελικά κατάφερε, μετά από 4 χρόνια, να δώσει και να περάσει τις πρώτες του εξετάσεις. «Πήρα το χάλκινο, παρόλα αυτά έχω μείνει λίγο άφωνος. Με τρεις βαθμούς ακόμα θα είχα πάρει το ασημένιο» λέει ο ίδιος. Αμέσως μετά το θάνατο της συζύγου του το 2015, ο Bernard Bibby είπε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πουλήσει την τηλεόρασή του για να βγαίνει έξω περισσότερο. «Είχα πάρει μαθήματα ballroom και latin. Είχα δοκιμάσει κλακέτες αλλά η δασκάλα είπε πως είμαι τυπικός Άγγλος - άκαμπτος και ότι θα μπορούσα να κουνηθώ με χάρη» αφηγείται ο ίδιος προσθέτοντας πως η δασκάλα του πρότεινε να κάνει μπαλέτο για να «λυθεί».
 

«Το μπαλέτο ήταν αρκετά χαλαρό και έπρεπε να μάθω γαλλικά επίσης, είχε πολύ πλάκα. Μακάρι περισσότεροι άνδρες να το δοκίμαζαν, είναι φανταστική άσκηση» είπε.  

Την ίδια στιγμή η δασκάλα του, Clare Wilders, στην σχολή The Bridge Academy of Performing Arts στο Ρότσεστερ σχολιάζει για τον μαθητή της ότι «είναι πολύ ενθουσιώδης και γεμάτος ενέργεια» και προσθέτει «είμαστε πραγματικά περήφανοι για εκείνον, είναι εκπληκτικός. Λατρεύουμε που τον έχουμε στη σχολή μας και που ενθαρρύνει και άλλους ενήλικες να εμπλακούν». 

Με πληροφορίες από το BBC

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS