Ο διάσημος επαναστατημένος Γάλλος του κόσμου, ο θεοπάλαβος Γαλάτης που ακούει στο όνομα Αστερίξ, έχει πάντα παρέα του τον κολλητό του φίλο Οβελίξ και τη βοήθεια του μαγικού ζωμού που του χαρίζει υπερφυσικές ικανότητες και ανίκητη δύναμη. Οι Ρωμαίοι τρέμουν το πέρασμα του και ο Καίσαρας τον θεωρεί την μεγαλύτερη απειλή, ενώ ο ίδιος ισοπεδώνει τους εχθρούς του λες και πρόκειται για το πιο φυσικό, το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. 

Φέτος το λατρεμένο κόμικ των René Goscinny και Albert Uderzo γίνεται 60 χρονών και η Γαλλία το τιμά κυκλοφορώντας ένα όμορφο, συλλεκτικό δίευρω με την μορφή του αγαπημένου ήρωα στην θέση της κορώνας.

Η Monnaie de Paris, το γαλλικό, κρατικό ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για την «κοπή» των γαλλικών ευρώ, δημιούργησε, λοιπόν, ένα αναμνηστικό νόμισμα, πραγματικής αξίας δύο ευρώ που απευθύνεται σε συλλέκτες και φυσικά πωλείται πολύ ακριβότερα, ενώ είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί ακόμα και διαδικτυακά.

Στην σελίδα της Monnaie de Paris τα κομμάτια έχουν εξαντληθεί, ωστόσο σε άλλες διαδικτυακά καταστήματα μπορεί να βρει κανείς άλλα συλλεκτικά νομίσματα, από 14 έως 75 ευρώ, με τις μορφές άλλων αγαπημένων ηρώων του διάσημου,γαλλικού κόμικ. 

Το συλλεκτικό δίευρω με τον Αστερίξ. 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS