ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

53 χρόνια pop μεταμορφώσεων: Κάιλι Μινόγκ, ένας θηλυκός χαμαιλέοντας με πολλά πρόσωπα

Η καθοριστική σαπουνόπερα, η pop επιτυχία, η indie στροφή, η νίκη της κατά του καρκίνου. Η ιστορία της σταρ που δεν είναι όπως καμία άλλη. 

53 χρόνια pop μεταμορφώσεων: Κάιλι Μινόγκ, ένας θηλυκός χαμαιλέοντας με πολλά πρόσωπα

Πιτσιρίκα με παιχνιδιάρικο βλέμμα, νέο αστέρι της pop, καλλιτέχνις που τολμά να κάνει crossover με τον λιγότερο εμπορικό ήχο, αφόρητα sexy disco queen και τέλος μία γυναίκα που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη perfomance της ζωής της με θάρρος και εξωστρέφεια. Η Kylie Minogue δεν ήταν ποτέ η ντίβα που έχεις συνηθίσει. Υπήρξε, στα πρότυπα της Madonna, ένας θηλυκός χαμαιλέοντας που άλλαζε και συνεχίζει να αλλάζει πρόσωπα μέσα από τις δεκαετίες.

Τι είναι εκείνο που κάνει τόσο δημοφιλή την τραγουδίστρια από την Αυστραλία που σήμερα κλείνει 53 χρόνια; Σίγουρα δεν είναι ένα μόνο στοιχείο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής της, μετά από δεκάδες μεταμορφώσεις, δεν έχει χάσει τίποτα από τη λάμψη της - τόσο στην εμφάνιση όσο και σε αυτό που βγάζει προς τα έξω.

Η παράξενη αρχή

Σχεδόν κανείς έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν γνωρίζει το «Neighbours». Η soap opera από την Αυστραλία που συνεχίζει την πορεία της μετά από 34 χρόνια και περισσότερα από 8 χιλιάδες επεισόδια αποτελεί θεσμό για την βρετανική τηλεόραση. Όταν, όμως, ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του '80 μία νεαρή ηθοποιός έκλεψε την παράσταση με την τσαχπινιά της. Η Kylie Minogue, μόλις 18 χρονών τότε, τραγούδησε την εποχή εκείνη το Locomotion για τις ανάγκες μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης ως μέλος της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς. Λίγο αργότερα είχε ένα συμβόλαιο για δίσκο και ένα διαβατήριο για τη διεθνή επιτυχία.

Η Kylie Minogue, μόλις 18 χρονών τότε, τραγούδησε την εποχή εκείνη το Locomotion για τις ανάγκες μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης

H pop επιτυχία

Ποιοι ανέλαβαν να οδηγήσουν την πιτσιρίκα από την Αυστραλία στην κορυφή της pop; Οι Mike Stock, Matt Aitken και Pete Waterman, η διάσημη τριπλέτα παραγωγών που βρισκόταν πίσω από ηχηρά ονόματα όπως η Diana Ross, επέλεξε το 1988 για τον πρώτο της δίσκο ένα πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «Kylie». Η επιτυχία ήταν σχεδόν αυτόματη, οι πωλήσεις ακολούθησαν και το χαλί για το stardom στρώθηκε πολύ γρήγορα. Όμως η Minogue, σε αντίθεση πολλές άλλες νεαρές pop stars, δεν αρκέστηκε στον τίτλο του ανερχόμενου αστεριού.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια παρουσίασε τον δίσκο «Rhythm of Love» (1990) με το τραγούδι «Better the devil you know» να ξεχωρίζει. Ο λόγος; Η νεαρή τραγουδίστρια έδειχνε ήδη να ξεφεύγει από την μανιέρα του teen idol και να αγκαλιάζει έναν πιο ώριμο καλλιτεχνικό εαυτό.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια παρουσίασε τον δίσκο «Rhythm of Love» (1990) με το τραγούδι «Better the devil you know» να ξεχωρίζει. Ο λόγος; Η νεαρή τραγουδίστρια έδειχνε ήδη να ξεφεύγει από την μανιέρα του teen idol

Η indie στροφή

Οι πραγματικές εκπλήξεις όμως από την Αυστραλή pop star ξεκινούν στα μέσα των 90s. Είναι η εποχή που παίρνει δύο μεγάλα ρίσκα: πρώτον να πειραματιστεί με άλλα λιγότερο εμπορικά είδη μουσικής στους δίσκους της (jazz, techno, punk) αφουγκραζόμενη το πνεύμα της εποχής, παίρνοντας μικρά μαθήματα από πρωτοπόρους σαν την Björk και δεύτερον να συνεργαστεί με τον Nick Cave στο θρυλικό πια «Where the Wild Roses Grow».

Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος. Το κοινό της pop θα μπορούσε εύκολα να βαρεθεί, οι ακροατές με λιγότερο εμπορικά γούστα περιμένουν στη γωνία τους καλλιτέχνες που προέρχονται από τους υψηλούς ορόφους της μουσικής βιομηχανίας. Τελικά, όμως, η Minogue ξεπέρασε όλους τους σκοπέλους. Κατάφερε, δηλαδή, να ακροβατήσει με επιτυχία ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Στα μέσα των 90s συνεργάστηκε με τον Nick Cave στο θρυλικό πια «Where the Wild Roses Grow».

Η μεταμόρφωση σε disco queen

Παιχνιδιάρικο βλέμμα, τέλειες αναλογίες σε μικροσκοπικές διαστάσεις, αφόρητα sexy σε κάθε της κίνηση. Τα στοιχεία για να μεταμορφωθεί η Minogue σε sex symbol ήταν πάντα εκεί, απλά δεν τα πρόβαλε από την πρώτη στιγμή. Προτίμησε μία περισσότερο γλυκιά εκδοχή του εαυτού της. Αυτό, βέβαια, μέχρι να αγγίξει τα 30 της χρόνια. Τότε αποφάσισε ότι ήταν ο καιρός να αποκαλύψει στον κόσμο τη δύναμη του σεξαπίλ της.

Στις αρχές των 00s το «Spinning Around» ήταν μία τεράστια επιτυχία που έπαιζε στο repeat στα μεγάλα clubs της εποχής. Η Kylie με το μικροσκοπικό σορτσάκι και τα αψεγάδιαστα πόδια ήταν η απόλυτη φαντασίωση της εποχής. Μία disco queen του 21ου αιώνα που έβαλε το κερασάκι στην τούρτα όταν κυκλοφόρησε το «Can't get you outta my head».

Στις αρχές των 00s το «Spinning Around» ήταν μία τεράστια επιτυχία που έπαιζε στο repeat στα μεγάλα clubs της εποχής. Η Kylie με το μικροσκοπικό σορτσάκι και τα αψεγάδιαστα πόδια ήταν η απόλυτη φαντασίωση της εποχής.

Η θαρραλέα performance

Το 2005 η Αυστραλή pop star κλήθηκε να δώσει την πιο δύσκολη performance της ζωής της αφού διαγνώσθηκε με καρκίνο. Αντί όμως, όπως θα ήταν φυσικό κι αναμενόμενο, να κλειστεί στον εαυτό της χάρισε στο κοινό άλλη μία στροφή στην καριέρα της, δείχνοντας μία τελείως διαφορετική εκδοχή του εαυτού της: μία γυναίκα που δεν το βάζει κάτω, συνεχίζει τις μουσικές ακροβασίες συνεργαζόμενη ακόμα και με τον Giorgio Moroder σε electro ρυθμούς ενώ παράλληλα αφήνει πίσω της την disco queen για να αγκαλιάσει την περσόνα της ντίβας.

Το 2005 η Αυστραλή pop star κλήθηκε να δώσει την πιο δύσκολη performance της ζωής της αφού διαγνώσθηκε με καρκίνο. Αντί όμως, όπως θα ήταν φυσικό κι αναμενόμενο, να κλειστεί στον εαυτό της χάρισε στο κοινό άλλη μία στροφή στην καριέρα της

Άλλη μία μεταμόρφωση

Σήμερα, 32 χρόνια μετά τον πρώτο δίσκο της Minogue, η Κylie συνεχίζει την πορεία της στη δισκογραφία. Πέρσι κυκλοφόρησε το 14ο άλμπουμ της με τίτλο «Golden». Είναι disco; Είναι dance music; Είναι pop; Η απάντηση είναι «ναι» και στα τρία ερωτήματα. Εκείνο, όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς είναι ότι ένα βασικό στοιχείο των νέων τραγουδιών θα είναι η country. Γιατί, τελικά, ποιος κατάφερε να προβλέψει τις μεταμορφώσεις της μέσα από τις δεκαετίες χωρίς να πέσει έξω;

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: EPA/NEIL HALL

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.