Γεννάνε οι φίλοι σου; Τέλεια, θα είναι μια χαρούμενη ημέρα. Μην την χαλάσεις με post τα οποία μπορεί να είναι από άβολα μέχρι και εκνευριστικά για τους ανθρώπους σου. Δες παρακάτω πέντε χρυσούς κανόνες. 

 

1. Μην ανεβάσεις τίποτα που δεν έχουν ανεβάσει εκείνοι πρώτοι (ή χωρίς την άδεια τους)


Ακόμα και είναι οι καλύτεροι σου φίλοι και ξέρεις πως είναι στο νοσοκομείο είναι δικά τους νέα. Απλώς πρέπει να περιμένεις. Πρέπει να σκεφτείς πως μπορεί να μη θέλουν άλλοι άνθρωποι να μάθουν για την γέννα. Η μόνη περίπτωση που είναι ok να ανεβάσεις φωτογραφία ή κάποιο στάτους είναι αν έχεις την άδεια τους.

 

2. Αν είστε οι γονείς προγραμματίστε από πριν τι θα ανεβάσετε

Με την οργάνωση που απαιτεί μια γέννα, ίσως σου φαίνεται αστείο να σκεφτείς τι θα μοιραστείς στα κοινωνικά σου δίκτυα, όμως πίστεψε με θα σου φανεί χρήσιμο. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να σκεφτείτε πρωτότυπους και ωραίους τρόπους για να ανακοινώσετε το χαρμόσυνο γεγονός.

 

3. Κάνε like, σχολίασε, αλλά μη κάνεις share τις φωτογραφίες της οικογένειας


Ο λόγος είναι απλός. Δεν είναι όλοι οι φίλοι σου, φίλοι με τους γονείς του μωρού και εκθέτεις το παιδί και το γεγονός σε ξένους. 

 

4. Στείλε ένα μήνυμα καλύτερα


Αν βλέπεις πως άλλοι φίλοι ποστάρουν για τη γέννα, αλλά οι γονείς όχι καλύτερα στείλε τους ένα μήνυμα ή κάνε τους ένα τηλέφωνο. Μην κάνεις κάποιο status update πριν από εκείνους. 

 

5. Αν πας επίσκεψη ρώτα πριν κάνεις status


Πήγες λοιπόν στο νοσοκομείο, πήρες τα δώρα σου, είδες τους φίλους σου και όλα καλά. Μην αρχίσεις όμως να ανεβάζεις τα πατουσάκια του νεογέννητου χωρίς να πάρεις άδεια από τους γονείς. Δεν είναι ευγενικό. 
 

TAGS