ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

4 πάστες με ιστορία σε ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα

4 πάστες με ιστορία σε ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα

To 1915, ιδρύεται το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της οικογένειας Ασημακοπούλου στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται και σήμερα, στον αριθμό 82 της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Κρέμες, ρυζόγαλα, φρέσκο γάλα στο ποτήρι είχαν την τιμητική τους. Μάλιστα, πέρα από το σερβίρισμα στα παραδοσιακά μαρμάρινα τραπέζια της εποχής, γινόταν και ντελίβερι από τα 20 ανίψια του ιδρυτή του γαλακτοπωλείου.

Γύρω στο 1930, τα 4 ανίψια Ασημακόπουλοι -που είχαν κατέβει με τα πόδια από το χωριό για να δουλέψουν στο θείο τους- αγοράζουν το μαγαζί έναντι 50.000 προπολεμικών δραχμών. Η πορεία προς την επιτυχία μόλις ξεκινά. Πρώτο βήμα η εισαγωγή αγελάδων από την Ολλανδία και η ίδρυση βουστάσιου. Πλέον, είναι σε θέση να παράγουν το δικό τους γάλα και να προμηθεύουν και άλλους γαλατάδες της Αθήνας.

4 πάστες με ιστορία σε ένα αθηναϊκό ζαχαροπλαστείο με ζωή ενός αιώνα
Τη δεκαετία του '80, βρίσκονται στο τιμόνι της επιχείρησης ο Δημήτρης και ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου. Δικό τους δημιούργημα είναι το πιο σύγχρονο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που υπήρξε ποτέ στην Αθήνα μέχρι τότε.

Τη δεκαετία του '50, αφού νωρίτερα με δική τους πρωτοβουλία είχε ιδρυθεί συνεταιριστικό εργοστάσιο παραγωγής παγωτού, μπαίνουν δυναμικά στη ζαχαροπλαστική. Αρχικά με γαλακτομπούρεκα, τσουρέκια, παγωτά, πάστες ενώ μερικά χρόνια αργότερα, θα δοθεί και έμφαση στη σοκολατοποιία.

Τη δεκαετία του '80, βρίσκονται στο τιμόνι της επιχείρησης ο Δημήτρης και ο Θανάσης, παιδιά του Βασίλη Ασημακόπουλου. Δικό τους δημιούργημα είναι το πιο σύγχρονο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής που υπήρξε ποτέ στην Αθήνα μέχρι τότε. Στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου ξεκίνησε το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο στις αρχές του αιώνα.

Πλέον στις ημέρες μας, η τρίτη γενιά, η Τζέιν και η Χριστίνα, έχει ήδη δώσει δυναμικά το παρόν στην επιχείρηση με φρέσκες ιδέες, αλλά και την ίδια προσήλωση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών και τις παραδοσιακές συνταγές.

Tip: Στο ζαχαροπλαστείο Αφοι Ασημακόπουλοι χρησιμοποιούν αυθεντική ελληνική σοκολάτα, φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους αλλά και γάλα απευθείας από επιλεγμένους κτηνοτρόφους.

ΙΔΟΥ 4 ΠΑΣΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλασσική Αμυγδάλου ή Νουγκατίνα: Εδώ όλη η υπόθεση είναι στη κρέμα πατισερί, η οποία οφείλει και πρέπει να είναι βελούδινη. Σίγουρα μετράει η ποιότητα των πρώτων υλών και κυρίως του αγελαδινού γάλακτος από το οποίο φτιάχνεται. Με αυτή την πάστα, η επιλογή του φρέσκου γάλακτος από Έλληνες παραγωγούς του ζαχαροπλαστείου Αφοί Ασημακόπουλοι δικαιώνεται. Όταν μάλιστα αυτή η κρέμα συνοδεύεται από πραγματικά αφράτο παντεσπάνι και ολόφρεσκα αμύγδαλα, τότε προκύπτει ένα γευστικό αποτέλεσμα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Ποντικάκι: Με αυτό το γλυκό μεγαλώσαμε όσοι είμαστε λίγο πάνω από 30. Αναμνήσεις από αναρίθμητες βραδιές που κάποιος θείος, θεία, συγγενής ή γονιός ερχόταν στο σπίτι με ένα κουτί “ποντικάκια” για τα παιδιά. Εδώ το ποντικάκι είναι στην καλύτερη του εκδοχή.
Πάστα παλαιού τύπου: Απλά μοναδική. Έχει αυτό το κάτι που σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια. Φτιάχνεται εδώ και δεκαετίες με την ίδια ακριβώς συνταγή. Σφιχτή κρέμα πατισερί κακάο, μια φίνα και πολύ λεπτή στρώση σαντιγί, παντεσπάνι με λαχταριστό κακάο και γυαλιστερό γλάσσο σοκολάτας.
Πάστα από Μους Σοκολάτας: Όχι αυτή δεν είναι η σοκολατίνα που έχεις συνηθίσει. Η αυθεντική ελληνική σοκολάτα που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, κάνει τη διαφορά. Μια γεύση που δύσκολα περιγράφεται με λόγια και μόνο αν τη δοκιμάσεις θα καταλάβεις τι σημαίνει ελληνική σοκολάτα.

Facebook Αφοί Ασημακόπουλοι / ΑΦΟΙ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΙ, Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, Τηλ: 210 3610092

Πηγή: zaxaroplasteia.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

Περισσότερα από

Life

20 Μαϊ 2022

Το Ίδρυμα Nobel επιστρέφει δαχτυλίδι Μυκηναϊκών χρόνων στην Ελλάδα

Το δαχτυλίδι είχε κλαπεί κατά την περίοδο της Κατοχής και περιήλθε συν τω χρόνω στο Ίδρυμα Νόμπελ.

20 Μαϊ 2022

Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Το γνωρίζατε ότι η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

20 Μαϊ 2022

Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

19 Μαϊ 2022

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επάρκεια σιδήρου

Χωρίς επαρκή επίπεδα σιδήρου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

19 Μαϊ 2022

5 κανόνες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές διακόσμησης που θα κάνουν κάθε χώρο στο σπίτι πιο φιλικό και χαρούμενο

18 Μαϊ 2022

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλα όσα ετοίμασαν τα μουσεία της Αθήνας για τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης

Ήρθε ξανά η ώρα να ξεχυθούμε στα γνωστότερα αθηναϊκά μουσεία, με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

18 Μαϊ 2022

"Ελληνική Αγωγή": Ένα summer camp για όλες τις ηλικίες

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά και προετοιμασία για τις μεγαλύτερες τάξεις.

17 Μαϊ 2022

Σινεμά: Τι ήχο κάνει ένας γάμος όταν σπάει;

"Τα κορδόνια" του Ντανιέλε Λουκέτι αφηγούνται μια ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας.

17 Μαϊ 2022

Η πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου έχει γεύση λεμόνι

Και ναι έγινε διαγωνισμός και για την καλύτερη εορταστική πουτίγκα.