Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο: Εκείνοι που γλείφουν και την τελευταία σταγόνα Nutella από το καπάκι του βάζου, και εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν γιατί γίνεται τόσο θέμα με αυτή. Ακόμα κι αν ανήκετε στο δεύτερο στρατόπεδο, δεν μπορείτε να αρνηθείτε το γεγονός ότι η Nutella έχει καταλάβει τον πλανήτη.
Είναι κάπως ειρωνικό το γεγονός ότι ένα προϊόν που είναι τόσο επιρρεπές στις ελλείψεις αρχικά δημιουργήθηκε για να λύσει το έλλειμμα σοκολάτας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τότε, η φουντουκένια λιχουδιά έχει γίνει συνώνυμη με το πρωινό σε όλο τον κόσμο. Αλλά, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με τη Nutella από το να την αλείβετε σε ψωμί (ή να την τρώτε κατ 'ευθείαν από το βάζο).
Τρούφες με Nutella
Για 16-18 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Υλικά
½ φλιτζάνι Nutella
¼ κ.γ. άρωμα βανίλια
¼ κ.γ. αλάτι
½ φλιτζάνι καβουρδισμένα αποφλοιωμένα φουντούκια, ψιλοκομμένα (συν λίγα έξτρα)
½ φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
½ φλιτζάνι άγλυκη καρύδα, ψιλοκομμένη (συν λίγη έξτρα)
⅓ αποξηραμένα cranberries ή αποξηραμένα κεράσια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. καλής ποιότητας σκόνη κακάο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη Nutella, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέστε τα φουντούκια, τα αλεσμένα αμύγδαλα, την καρύδα και τα cranberries και ανακατέψτε καλά.
2. Φτιάξτε μικρές μπάλες από το μείγμα. Ρολάρετε μερικές τρούφες σε σκόνη κακάο, άλλες στην ψιλοκομμένη καρύδα και άλλες στα ψιλοκομμένα φουντούκια.
3. Απλώστε τις τρούφες σε ένα δοχείο με λαδόκολλα σε μια στρώση. Σερβίρετε αμέσως ή τις διατηρείτε στο ψυγείο.
Διατηρούνται μέχρι δύο βδομάδες στο ψυγείο και ένα μήνα στην κατάψυξη.
Καραμελωμένα Ποπκορν με Νutella, Mπέικον και Φουντούκι
Βγαίνουν περίπου 12 φλιτζάνια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Υλικά
10 φέτες χοντροκομένο μπέικον
2 κ.σ. φυτικό λάδι
½ φλιτζάνι καλαμπόκι για ποπκορν
½ φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια
10 κ.σ. βούτυρο
1 ¼ φλιτζάνια μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. βανίλια
½ φλιτζάνι Nutella
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 ° C. Απλώστε το μπέικον σε ένα ενιαίο στρώμα και ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 ° C. Όταν το μπέικον κρυώσει, θρυμματίστε το σε μικρά κομμάτια.
2. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε το φυτικό λάδι και το καλαμπόκι. Σκεπάστε με το καπάκι και ανακινήστε την κατσαρόλα περιστασιακά. Το καλαμπόκι θα αρχίσει να σκάει μετά από λίγα λεπτά και είναι έτοιμο όταν σταματά το σκάσιμο ή απλά γίνεται ελάχιστο. Μόλις το ποπ κορν κρυώσει, προσθέστε το τριμμένο μπέικον και τα ψιλοκομμένα φουντούκια.
3. Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την καστανή ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και αφήστε μέχρι να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μειώστε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ένας ήπιος βρασμός και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε.
4. Σβήστε τη φωτιά και με γρήγορες κινήσεις ρίξτε στο μείγμα τη σόδα και το αλάτι και ανακατέψτε. Το μείγμα θα κάνει φούσκες και θα γίνει ανοιχτόχρωμ. Προσθέστε τη βανίλια και τη Nutella και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Ρίξτε το μείγμα αυτό πάνω από το ποπ-κορν και ανακατέψτε ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
5. Χωρίστε το ποπ κορν σε δύο ταψιά και βάλτε τα στο φούρνο που είναι στους 150 ° C για 20 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά το ποπ κορν με μια σπάτουλα ώστε να διαλυθούν τα μεγάλα κομμάτια στα μισά του ψησίματος. Όταν περάσει ο απαραίτητος χρόνος βγάλτε το από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε.
Ψημένα Τοστ με Nutella και Σάλτσα από Μούρα
Για 8-10 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 50’
Υλικά για τα Τοστ
10 φέτες ψωμί πάχους 2,5 εκ. (κατα προτίμηση μπριός)
4 μεγάλα αυγά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι Nutella
Υλικά για τη Σάλτσα
350 γρ. ανάμεικτα μούρα, κατεψυγμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
150 γρ. φρέσκα βατόμουρα ή μούρα της επιλογής σας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 ° C και λαδώνετε ένα ταψί 20x30.
2. Χωρίστε τη Nutella ομοιόμορφα απλώνοντας τη σε 5 φέτες ψωμί. Σκεπάστε με τις υπόλοιπες 5 φέτες και κόψτε κάθε σάντουιτς στη μέση έτσι ώστε να έχετε δέκα ίσα μέρη.
3. Χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα. Βουτήξτε κάθε σάντουιτς για πολύ λίσο στο μίγμα των αυγών, φροντίζοντας να καλυφθεί ολόκληρο το κομμάτι. Τοποθετήστε τα σάντουιτς στο ταψί με μια ελαφριά κλίση έτσι ώστε να πέφτει το ένα πάνω στο άλλο σαν ντόμινο, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα κάτω.
4. Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 30-35 λεπτά μέχρι τα τοστ να πάρουν χρυσοκαφέ χρώμα και να είναι ελαφρά τραγανά.
5. Ενώ τα τοστ ψήνονται, βάλτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κατεψυγμένα μούρα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά, έως ότου τα μούρα διαλυθούν και η σάλτσα πήξει ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα φρέσκα μούρα.
6. Σερβίρετε τα τοστ απευθείας από το φούρνο βάζοντας σάλτσα μούρων από πάνω ή στο