ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Τρία πανεύκολα, δροσιστικά, καλοκαιρινά και διαφορετικά γλυκά ψυγείου, με γιαούρτι και ζελέ, μπισκότα, και κρέμα με σοκολάτα από τους Στέλιο Παρλιάρο, Άκη Πετρετζίκη και Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ποιο θα φτιάξεις σήμερα; Η επιλογή δική σου -είναι όμως όλα τέλεια.

Στέλιος Παρλιάρος, Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

Υλικά

Ζελέ φράουλας

500 γρ. φράουλες πολύ ώριμες, πολτοποιημένες

200 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4 (πλυμένες και καθαρισμένες)

50 γρ. ζάχαρη

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

Κρέμα γιαουρτιού

1000 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

120 γρ. μέλι

15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)

Εκτέλεση

Ζελέ φράουλας
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε και την υπόλοιπη πούλπα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί. Προσθέτουμε τότε τις κομμένες φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.

Κρέμα γιαουρτιού
Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γιαούρτι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. Αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. (Τη συνταγή την πήραμε από το steliosparliaros.gr)

Άκης Πετρετζίκης, Γλυκό ψυγείου με μπισκότα

3 πανεύκολα γλυκά ψυγείου για το καλοκαίρι από τους Παρλιάρο, Πετρετζίκη και Μπαρμπαρίγου

Υλικά

1 κουτάκι γάλα εβαπορέ

390 ml νερό

5 κ.σ. κορν φλάουρ

5 κ.σ. ζάχαρη

50 γρ. ινδοκάρυδο

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

100 γρ. βούτυρο

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

1 κονσέρβα φυτική κρέμα γάλακτος (250 γρ.)

Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εβαπορέ και το νερό. Με το που αρχίσει η βράση, ρίχνουμε το κορν φλαόυρ, τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν πήξει η κρέμα, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο (20Χ30 εκ.). Φροντίζουμε να απλωθεί καλά. Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι η σαντιγύ μας, θα είναι έτοιμη. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει. (Τη συνταγή την πήραμε από το akispetretzikis.gr).

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Γλυκό ψυγείου σοκολάτα - κρέμα

Υλικά

150 γρ. Κουβερτούρα

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας

Για την επικάλυψη

500 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε

2 φλ. άχνη ζάχαρη

1-1/2 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα

κόκκινα βατόμουρα

100 γρ. Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες

Εκτέλεση

Για τη σοκολατένια βάση θα χρησιμοποιήσουμε τετράγωνο πυρέξ. Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα. Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για την επικάλυψη σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος. Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση. Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια (Τη συνταγή πήραμε από το argiro.gr).

Αν θες κι άλλες ιδέες για γλυκά αλλά με λίγες θερμίδες, δες ΕΔΩ.

Read Next

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

Περισσότερα από

Life

20 Μαϊ 2022

Το Ίδρυμα Nobel επιστρέφει δαχτυλίδι Μυκηναϊκών χρόνων στην Ελλάδα

Το δαχτυλίδι είχε κλαπεί κατά την περίοδο της Κατοχής και περιήλθε συν τω χρόνω στο Ίδρυμα Νόμπελ.

20 Μαϊ 2022

Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Το γνωρίζατε ότι η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

20 Μαϊ 2022

Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

19 Μαϊ 2022

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επάρκεια σιδήρου

Χωρίς επαρκή επίπεδα σιδήρου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

19 Μαϊ 2022

5 κανόνες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές διακόσμησης που θα κάνουν κάθε χώρο στο σπίτι πιο φιλικό και χαρούμενο

18 Μαϊ 2022

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλα όσα ετοίμασαν τα μουσεία της Αθήνας για τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης

Ήρθε ξανά η ώρα να ξεχυθούμε στα γνωστότερα αθηναϊκά μουσεία, με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

18 Μαϊ 2022

"Ελληνική Αγωγή": Ένα summer camp για όλες τις ηλικίες

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά και προετοιμασία για τις μεγαλύτερες τάξεις.

17 Μαϊ 2022

Σινεμά: Τι ήχο κάνει ένας γάμος όταν σπάει;

"Τα κορδόνια" του Ντανιέλε Λουκέτι αφηγούνται μια ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας.

17 Μαϊ 2022

Η πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου έχει γεύση λεμόνι

Και ναι έγινε διαγωνισμός και για την καλύτερη εορταστική πουτίγκα.