Όπως σε κάθε ηλικία, έτσι και μετά τα 50 η σωστή διατροφή είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να προλάβουμε τα προβλήματα και να εξασφαλίσουμε ό,τι έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, αυτές είναι οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες μπαίνοντας στην έκτη δεκαετία της ζωής μας:
Περισσότερο ασβέστιο για την υγεία των οστών
Μετά την εμμηνόπαυση αυξάνεται ο κίνδυνος οστεοπόρωσης, με μία στις τρεις γυναίκες μετά τα 50 να έχουν αυξημένες πιθανότητες να υποστούν κάταγμα, σύμφωνα με τις έρευνες. Παρόλο που το πρόβλημα αυτό αφορά και κάποιους άντρες, είναι κατά κανόνα γυναικείο "προνόμιο". Ο λόγος είναι ότι το σώμα μας απορροφά λιγότερο ασβέστιο καθώς μεγαλώνουμε, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσουμε δυσανεξία στα γαλακτοκομικά που αποτελούν την βασική πηγή ασβεστίου. Εναλλακτικά, μπορούμε να πάρουμε το ασβέστιο που χρειαζόμαστε καταναλώνοντας λαχανικά με μεγάλα πράσινα φύλλα (kale, μαρούλι, σπανάκι, σέσκουλο κ.λπ.) ή χυμούς εμπλουτισμένους σε ασβέστιο. Υπολογίστε ότι μια γυναίκα μετά τα 50 χρειάζεται περίπου 1200 mg την ημέρα για να διατηρεί την υγεία των οστών της.
Διαβάστε τη συνέχεια στο harpersbazaar.gr
Φωτό: Priscilla Du Preez