Ανάμεσα στους δέκα εθελοντές που ταξίδεψαν από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, να εργαστούν στα νοσοκομεία συνδράμοντας στο σύστημα υγείας, είναι και μια αθλήτρια της Άρσης Βαρών. Η 25χρονη Άρτεμις Νικηφόρου από το Ρέθυμνο, η οποία μετέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, έχει συμμετάσχει μάλιστα σε δύο τελικές φάσεις Γυναικών, αλλά αποφάσισε να αφήσει τα πλατό και τις μπάρες για να συμβάλει στον αγώνα κατά της πανδημίας.

«Ήθελα να βοηθήσω το νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη με τον ιό αυτές τις μέρες» είπε η ίδια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας:  «Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ' αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος».

«Αγαπάω το επάγγελμά μου, αγαπάω τον εθελοντισμό και σίγουρα τον συνάνθρωπο. Σ' αυτή την εποχή νομίζω δεν μπορεί να μείνει κανείς αμέτοχος».

Με πνεύμα αυτοθυσίας, η νεαρή αθλήτρια συμπλήρωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να κρύψω το ότι φοβήθηκα αρκετά. Σίγουρα όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με μια πανδημία σε ανησυχεί. Αλλά πρέπει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Πρέπει σταθούμε δίπλα στον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Είτε αυτός είναι ένας νοσηλευόμενος, είτε ιατρός - νοσηλευτής».

Η Άρτεμις Νικηφόρου αναφέρθηκε επίσης στην υποδοχή των εθελοντών από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο: «Μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια. Μας ευχαρίστησαν και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε όλοι μαζί, την προσπάθειά μας». Παραδέχτηκε, παράλληλα, ότι της λείπει η προπόνησή της στην Άρση Βαρών: «Μου έχει λείψει αρκετά. Κάνω ασκήσεις σπίτι μου, πάω για τρέξιμο αλλά δεν είναι το ίδιο. Μου λείπουν οι συναθλητές μου, ο θόρυβος της μπάρας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε, για να κερδίσουμε αυτή την μάχη».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Φωτό-στοιχεία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

TAGS