ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

19 προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις εάν ζεις μόνη σου

Αγαπάς τη μοναξιά σου, εντάξει, αλλά υπάρχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες εν έλλειψει συγκάτοικου. Κάποιες από αυτές έχουν και την πλάκα τους.

19 προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις εάν ζεις μόνη σου

Εμείς καταγράψαμε 19 από τα πιθανά προβλήματα της συνθήκης «μόνη στο σπίτι«. Η λίστα μπορεί όμως να φτάσει μακριά...

1. Φοβάσαι τα βράδια. Όχι όλα τα βράδια. Σίγουρα όμως υπάρχουν κάποια που δεν μπορείς να κλείσεις μάτι από την τρομάρα. Τι φοβάσαι; Τα πάντα. Ότι κάποιος θα μπουκάρει στο σπίτι, ότι κάποιος είναι ήδη μέσα στο σπίτι, ότι όπου να 'ναι θα εμφανιστεί το φάντασμα της προγιαγιάς σου και άλλα μεταφυσικά. Οπότε μένεις με το φως του λαμπατέρ ανοιχτό και την άλλη μέρα σηκώνεσαι από το κρεβάτι με σακούλες κάτω από τα μάτια. Δε λέει.

19 προβλήματα που έχεις να αντιμετωπίσεις εάν ζεις μόνη σου

2. Η ώρα δεν περνάει. Έχεις λιώσει το φέισμπουκ αλλά και πάλι το κενό παραμένει. Γιατί δεν δοκιμάζεις τον διαλογισμό;

3. Μαγειρεύεις και το φαγητό περισσεύει. Πόσο παστίτσιο να φας μόνη σου; Στα μισά του ταψιού γονάτισες. Δεν πάει άλλο.

4. Δεν μαγειρεύεις και τρως το λεγόμενο «βολικό φαγητό», δηλαδή κράκερς με γραβιέρα ή παξιμάδι με ροκφόρ ή ρυζογκοφρέτες με cottage cheese. Μετά από μια εβδομάδα «βολικού φαγητού» όμως το πράγμα αρχίζει και γίνεται αρκετά άβολο.

5. Οπότε καταλήγεις στην αναγκαστική λύση του ντελίβερι. Αυτή η λύση έχει δύο πολύ μεγάλα ντιζαβαντάζ. Το πρώτο είναι ότι ξοδεύεις ένα σκασμό χρήματα και το δεύτερο ότι η σωστή, υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή έχει πάει περίπατο.

6. «Αφού έχει που έχει πάει περίπατο η σωστή διατροφή» σκέφτεσαι «δεν ανοίγω και εκείνο το σακουλάκι με τα πατατάκια;». Και αυτό κάνεις. Για μήνες. Μέχρι που ο περιπτεράς της γωνίας αρνείται να σου πουλήσει άλλα πατατάκια.

7. Η βρύση που στάζει μπορεί στην Ασία να μεταφράζεται ως τρεχούμενο νερό που λειτουργεί υπέρ του φενγκ σούι στο χώρο, αλλά στη Δύση μεταφράζεται μόνο ως μια βρύση που στάζει. Και η δική σου στο μπάνιο, στάζει εδώ και δύο χρόνια.

8. Η κατσαρίδα στην κουζίνα δεν είναι ο ιδανικός συγκάτοικος. Πρέπει να εξοντωθεί. Και πρέπει να εξοντωθεί από εσένα. Εσένα και την παντόφλα σου. Ακόμα κι αν μετά χρειαστεί να την κάψεις (την παντόφλα).

9. Οι λογαριασμοί και τα κοινόχρηστα αφορούν εξ ολοκλήρου εσένα. Εσένα και την ανάγκη σου για θέρμανση, εσένα και την ανάγκη σου για τρεχούμενο νερό, εσένα και την ανάγκη σου για ίντερνετ.

10. Όταν βλέπεις μια ταινία δεν έχεις με ποιον να μοιραστείς τη γνώμη σου για αυτήν. Οπότε, τι να κάνεις κι εσύ; Ανεβάζεις ένα ανάλογο ποστ στο ίντερνετ, σε μισή ώρα ανεβάζεις και δεύτερο, σε ένα τέταρτο και τρίτο, μέχρι που σου περνάει η επιθυμία να μοιραστείς οτιδήποτε και πέφτεις για ύπνο.

11. Εννοείται ότι δεν βλέπεις ποτέ θρίλερ. Π-ο-τ-έ!

12. Τον χειμώνα δεν υπάρχει ένα σώμα δίπλα σου να σε ζεστάνει. Το καλοκαίρι όμως, παίρνεις τη ρεβάνς. Άσε τις ζευγαρωμένες να ιδρώνουν.

13. Μπορεί να φας ένα ολόκληρο κέικ μόνη σου. Είναι που είναι εθιστικό το κέικ από μόνο του, δεν υπάρχει και κάποιος να σε φρενάρει, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δύο έξτρα κιλά στην περιφέρεια σου.

14. Μπορεί να πιεις ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί μόνη σου. Ξεκινάς με ένα ποτηράκι για να μελώσεις και να σε πάρει πιο εύκολα ο ύπνος και καταλήγεις στον άσπρο πάτο για να πάνε κάτω τα φαρμάκια.

15. Έχεις μία μόνιμη ανησυχία όταν λείπεις από το σπίτι ότι κάτι ξέχασες αναμμένο. Είτε το μάτι της κουζίνας, είτε την καφετιέρα, είτε τον φούρνο. Και μένεις φυσικά με την ανησυχία, έως ότου γυρίσεις, αργά το βράδυ, στο σπίτι.

16. Δεν έχει κανένα νόημα να κυκλοφορείς στο σπίτι με σέξι πιτζάμες. Τζάμπα τις αγόρασες. Και τζάμπα έκανες εκείνη τη χαλάουα, επίσης.

17. Εάν σου καθίσει στο λαιμό το φαγητό από το ντελίβερι, που λέγαμε παραπάνω, δεν έχεις κανέναν να σε χτυπήσει στην πλάτη ή να σου δώσει λίγο νερό. Ο σκύλος μέχρι το να ανοίξει την πόρτα μόνος του φτάνει. Νερό από τη βρύση στο ποτήρι δεν μπορεί να βάλει, ακόμα.

18. Όταν χύνεται όλο το βαζάκι με τη ζάχαρη στο χαλί της κουζίνας, πρέπει να καθαριστεί. Μάντεψε ποιος θα το καθαρίσει.

19. Μάντεψε επίσης, ποιος θα καθαρίσει και όλο το σπίτι στο τέλος της εβδομάδας. Ακόμα κι αν η κάθε εβδομάδα έχει 15 μέρες, αντί για 7, για σένα.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.