Η φιλοζωική οργάνωση Save a Greek Stray (SGS), στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης «Με αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα», έκανε τον 3ο της σταθμό στην Ελλάδα, στην Τρίπολη, όπου υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, στειρώσεις, εμβολιασμούς και ηλεκτρονική σήμανση των αδέσποτων με τη συνεργασία κτηνιάτρων, εθελοντών και τον Πολιτιστικό Φιλοζωικό Σύλλογο Τρίπολης. Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός: 2.448 μαθητές ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν ενώ 164 αδέσποτα στειρώθηκαν.

Στόχος του προγράμματος είναι η φροντίδα των αδέσποτων ζώων, η βελτίωση του τρόπου ζωής τους και, παράλληλα, η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντί τους με δράσεις ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν.

Από το 2018 η SGS έχει δραστηριοποιηθεί σε δύο ακόμα δήμους, το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Δήμο Ανατολικής Μάνης, και προβλέπεται να συνεχίσει τις δράσεις της και σε άλλους δήμους της χώρας. Από την αρχή του προγράμματος έχει ενημερώσει πάνω από 4.000 μαθητές και έχουν στειρωθεί πάνω από 400 θηλυκά αδέσποτα.

Όπως ανέφερε η κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια της Save a Greek Stray (SGS): «Προτεραιότητα μας είναι η προστασία και η περίθαλψη των τετράποδων φίλων μας. Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές».

«Πρέπει να αλλάξει ριζικά η αντιμετώπιση του κόσμου απέναντι στα αδέσποτα και θεωρούμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκπαίδευσης στις νεότερες γενιές»

Αναφερόμενη στη δράση που μόλις ολοκληρώθηκε στο Δήμο Τρίπολης πρόσθεσε: «Ενημερώσαμε τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου για τις σωστές και τις λάθος πρακτικές απέναντι στα ζώα συντροφιάς, για τη σημασία της στείρωσης και για τη δράση του καταφυγίου μας ενώ παράλληλα οι κτηνίατροι Χρήστος Κτενάς, Θεόδωρος Μπαμπλένης, Λάζαρος Καρανάσιος, Νίκος Παπαθεοδώρου, Θωμάς Σβήγκας στείρωσαν, εμβολίασαν και προχώρησαν σε σήμανση των αδέσποτων του Δήμου αφιλοκερδώς και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας μέχρι το όνειρο μας για ένα καλύτερο μέλλον των τετράποδων φίλων μας να γίνει πραγματικότητα».

Η φιλοζωική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, Save a Greek Stray τα τελευταία 5 χρόνια έχει ταχθεί στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζωών, καθώς και στον έλεγχο του αριθμού των αδέσποτων, διασώζοντας, στειρώνοντας και φιλοξενώντας στο καταφύγιό της ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων, που είχαν ανάγκη θεραπειών και προστασίας από τους κίνδυνους του δρόμου.

Δείτε το βίντεο της δράσης στην Τρίπολη:

Info
Για να μάθεις περισσότερα για τη Save a Greek Stray μπορείς να επισκεφτείς το website της και τα social media της: saveagreekstray.org, facebook, instagram.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS