ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

15 νέα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στο lockdown τώρα που σκοτεινιάζει νωρίς

Όπως και στο πρώτο lockdown,έτσι και τώρα τα βιβλία θα είναι ένας από τους ελάχιστους τρόπους απόδρασης -έστω και χωρίς μετακίνηση- από την πραγματικότητα.

15 νέα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στο lockdown τώρα που σκοτεινιάζει νωρίς

Παρόλο που έχει ανασταλεί η λειτουργία των βιβλιοπωλείων, παραγγέλνουμε online και λαμβάνουμε στην πόρτα μας την πολύτιμη συντροφιά των βιβλίων,που μας ωθούν παράλληλα στο να ξεφύγουμε από τον καταιγισμό των ειδήσεων και τον εθισμό στα social media.

15 νέα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στο lockdown τώρα που σκοτεινιάζει νωρίς

Lara Prescott- Όσα κρατήσαμε κρυφά (Μεταίχμιο)

Το Best Seller των New York Times -και ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά ντεμπούτα της χρονιάς που πέρασε- μας μεταφέρει στην αυγή του Ψυχρού πολέμου, όπου οι λέξεις έχουν γίνει όπλα.

Η ερωμένη και μούσα του Μπορίς Παστερνάκ ,Όλγα Ιβίνσκαγια συλλαμβάνεται στη Μόσχα. Το καθεστώς γνωρίζει ότι ο πιο διάσημος συγγραφέας στη Σοβιετική Ένωση γράφει ένα μυθιστόρημα με τίτλο Δόκτορ Ζιβάγκο, που ασκεί δριμεία κριτική στην Οκτωβριανή Επανάσταση .

Η CIA οργανώνει μία αποστολή για να αποκτήσει το χειρόγραφο, να το τυπώσει κρυφά και να το περάσει λαθραία στην ΕΣΣΔ.

Οι πράκτορες που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας την αποστολή δεν είναι παρά δύο δακτολογράφοι, η γοητευτική Σάλι που διαθέτει σχετική εμπειρία και η ταλαντούχα αλλά πρωτάρα Ιρίνα. Η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Μία ιστορία πολιτικού και κοινωνικού διωγμού. Μια ιστορία για τον πόλεμο των λέξεων μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Κυρίως, όμως, μία ιστορία αγάπης που μεταφράζεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

Romy Hausmann- Καλό μου Παιδί (Μεταίχμιο)

Η Romy Hausmann, το νέο ταλέντο απο τη Γερμανία,γράφει το θρίλερ που ξεκινάει από το σημείο που τα άλλα σταματούν.

Μία ανεπανάλητπη ιστορία με καταιγιστικό ρυθμό που θα μαγνητίσει τον αναγνώστη,συσκοτίζοντας τα όρια μεταξύ πλάνης και πραγματικότητας.

Με διαρκείς ανατροπές από την πρώτη αράδα, το βιβλίο έχει γίνει ήδη best seller στη Γερμανία, είναι σταθερά στο top 5 της λίστας του Spiegel και έχει κερδίσει το Crime Cologne Award 2019.

Αναμένεται να εκδοθεί σε περισσότερες από 19 χώρες, ενώ έχει ήδη κλειστεί η συμφωνία για την κινηματογραφική του διασκευή.

Ένα συναισθηματικά σοκαριστικό και ταυτόχρονα βαθύτατα συγκινητικό θρίλερ, το οποίο ξετυλίγει κομμάτι κομμάτι το πανόραμα του τρόμου που ξεπερνά κάθε ανθρώπινη φαντασία

Sun-Mi Hwang- Οι κερασιές που ήθελαν να ανθίσουν (Διόπτρα)

Η διάσημη συγγραφέας επιστρέφει με ένα συγκινητικό νέο μυθιστόρημα για την αναγέννηση και τη φιλία

Μία ιστορία εξιλέωσης ενός πληγωμένου άντρα που προσπαθεί να ξανακερδίσει την πίστη του στην ανθρωπιά. Ένα ταξίδι στο παρελθόν και στα κατάβαθα του εαυτού, ένα ταξίδι αυτογνωσίας μπροστά στην αβεβαιότητα, ένα ταξίδι συγχώρεσης και αγάπης που μέσα από την υπέροχη εικονογράφηση αγγίζει την ψυχή του αναγνώστη.

Η Sun-Mi Hwang είναι συγγραφέας των best seller Η κότα που ονειρευόταν να πετάξει και Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί.

Gabrielle Levy-Η λέσχη της αυπνίας (Διόπτρα)

Είναι πέντε . Και οι νύχτες τους μια διαρκής αγωνία.

Πέντε άνθρωποι τόσο διαφορετικοί, που όμως έχουν κάτι κοινό : τη χρόνια αυπνία τους, που κάθε μέρα τους αποκλείει όλο και περισσότερο από τον κόσμο της δράσης. Συναντιούνται τακτικά στην ομάδα θεραπείας που συντονίζει η πάντα καλοπροαίρετη Έλεν, εδικευμένη σε θέματα διαταραχής ύπνου. Όσο προχωρούν οι συνεδρίες οι γλώσσες όλων λύνονται, γίνονται εξομολογήσεις και ακολουθούν κρυφές συναντήσεις

Άραγε η θεραπεία θα τους βοηθήσει να κοιμηθούν;

Γιάννης Ξανθούλης- Ζωή μέχρι χθες (Διόπτρα)

Η Αμφιτρίτη Βράνη διαισθητικά χρειαζόταν την αλήθεια, όπως αυτή ξεπηδούσε από ασκημένες ζωές και επικίνδυνα πάθη. ‘Ομως, δεν ήταν έτοιμη για κάτι τόσο τολμηρό. Παρ’ όλα αυτά, το ένστικτό της, φορτισμένο με ρομαντικά λάθη και έναν αισθησιασμό που την ξεπερνούσε-την έκανε να περιφρονεί το αστικό αμπαλάζ μιας συνηθισμένης ζωής εξ ονόματος του έρωτα. Και επειδή ερωτεύτηκε τον έρωτα, πίστεψε πως ανέβαινε στα υψίπεδα μιας αιρετικής αγιοσύνης

Δεν τη συγχώρεσαν για την τόλμη της και δεν συγχώρεσε κανέναν.

Ούτε καν τον εαυτό της.

Guillaume Musso- Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Ένας από τους πιο σημαντικούς και ευπώλητους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας επιστρέφει με το νέο του ατμοσφαιρικό αστυνομικό μυθιστόρημα που μιλάει για έγκλημα και μυστήριο, για την τέχνη και τη μοναξιά.

Δύο ταραγμένες ψυχές, που αναζητούν απεγνωσμένα τη μοναξιά,θα πρέπει αναγκαστικά να συνυπάρξουν στο ατελιέ ενός ζωγράφου στο Παρίσι.

Μαγεμένοι από την ιδιοφυία του ζωγράφου, η Μάντλιν και ο Γκασπάρ ενώνουν τις δυνάμεις για να ανακαλύψουν τους τρεις πίνακες που μυστηριωδώς έχουν εξαφανιστεί μετά το θάνατο του ζωγράφου.

Στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να φέρουν στην επιφάνεια το πραγματικό μυστικό, έρχονται αντιμέτωποι με τους δικούς τους δαίμονες.

Lisa Taddeo- Τρεις Γυναίκες (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

Η επιθυμία μας συναρπάζει και μας βασανίζει, ελέγχει τις σκέψεις μας,καταστρέφει τη ζωή μας και ζούμε μόνο γι αυτήν. Σπάνια μιλάμε γι’ αυτήν.

Η επιθυμία παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη-μέχρι τώρα.

Η δημοσιογράφος Lisa Taddeo βασισμένη σε μια έρευνα σχεδόν δεκαετίας γράφει μία συναρπαστική αληθινή ιστορία για τη σεξουαλική ζωή τριών Αμερικανίδων, σκιαγραφώντας το βαθύτερο πορτραίτο της επιθυμίας με ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς.

Με την εκπληκτική του αμεσότητα το βιβλίο αποτελεί ένα πρωτοποριακό πορτραίτο του ερωτικού πόθου στη σημερινή Αμερική.

Ιλδεφόνσο Φαλκόνες- Οι κληρονόμοι της Γη (Πατάκης)

Ο Ιλδεφόνσο Φαλκόνες, δέκα χρόνια μετά την Παναγιά της Θάλασσας(που αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο), επιστρέφει στη μεσαιωνική Βαρκελώνη αναδημιουργώντας με ακρίβεια τη φεουδαρχική κοινωνίας μιας ταραχώδους εποχής , αιχμάλωτη της διεφθαρμένηες τάξης των ευγενών, εξιστορώντας τον αγώνα ενός ανθρώπου να τα βγάλει πέρα χωρίς να θυσιάσει την αξιοπρέπειά του.

Πασκάλ Μπρυκνέρ- Ένας χρόνος και μία μέρα (Πατάκης)

Μία νεαρή καθηγήτρια μαθηματικών ταξιδεύει από την ορεινή γενέτειρά της για το Μόντρεαλ. Ο πατέρας της,ερασιτέχνης ωρολογοποιός, λίγο πριν πεθάνει,την είχε βάλει να του υποσχεθεί πως θα παραδώσει το ρολόι το οποίο κατασκεύσε σ έναν φίλο του στο Κεμπέκ. Πρόκειται για ένα μοναδικό κομμάτι, του οποίου η ιδιαιτερότητα είναι πως, αντί να μετρά τον χρόνο, τον καταστρέφει.

Το αεροπλάνο πέφτει σε κακοκαιρία και αναγκάζεται να προσγειωθεί σε άλλο αερόδρομιο, στα βόρεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι νύχτα και η χιονόπτωση είναι σφοδρή. Το επόμενο πρωί,αρχίζει ο εφιάλτης.

Ισορροπώντας περίτεχνα ανάμεσα στη δυστοπία και τη σάτιρα, ο Πασκάλ Μπρυκνέρ απεικονίζει τη σημερινή πραγματικότητα,παρασύροντάς μας την ίδια στιγμή σε μια περιπέτεια γεμάτη ανατροπές.

George S Clason- Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βαβυλώνα (Key Books)

Χαρακτηρίστηκε ως το κορυφαίο βιβλίο όλων των εποχών πάνω στον οικονομικό προγραμματισμό και την προσωπική οικονομική εξέλιξη.

Στο κλασικό του bestseller ο George S Clason αποκαλύπτει τα μυστικά για τη δημιουργία, την ανάπτυξη και τη διατήρηση του πλούτου μέσα από συναρπαστικές ιστορίες με πρωταγωνιστές εμπόρους, τεχνίτες,αλλά και βοσκούς.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βαβυλώνα είναι ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους αναζητούν διαχρονικές συμβουλές που θα τους καθοδηγήσουν με ασφάλεια και θα τους εμπνεύσουν στα μελλοντικά τους βήματα.

Austin Kleon- Ζήσε σαν καλλιτέχνης (Key Books)

Ο συγγραφέας τριών New York Times bestsellers επιστρέφει με το τέταρτο βιβλίο του. Ο σύγχρονος γκουρού και αγαπημένος συγγραφέας κάθε δημιουργικού ανθρώπου συνεχίζει να μας μυεί στον υπέροχο κόσμο του. Μέσα από 10 κανόνες

αναζωπυρώνει τη δημιουργική μας διάθεση και μας μαθαίνει πώς να την αξιοποιούμε σε καλές και δύσκολες εποχές.

Carmin Gallo-Talk Like Ted (Ψυχογιός)

Για να πετύχει κανείς, πρέπει να μπορεί να πουλήσει τις ιδέες του πειστικά, οι ιδέες είναι, εξάλλου, το νόμισμα του 21ου αιώνα.

Πολλοί άνθρωποι διστάζουν να μιλήσουν σε κόσμο ή πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν μια επιτυχημένη παρουσίαση.

Ο εκπαιδευτής ομιλητών και συγγραφέας best sellers Κάρμιν Γκάλο αναζητά την ουσία μιας καλής παρουσίασης αναλύοντας τα φημισμένα TED Talks,τις διαλέξεις που έδωσαν νέα διάσταση στον όρο ‘πετυχημένη ομιλία’.

Ο Γκάλο ανέλυσε εκατοντάδες ομιλίες για να βρει τα εννέα μυστικά που κρύβουν όλες οι επιτυχημένες διαλέξεις TED.

Συζήτησε,επίσης. με τους πιο δημοφιλείς ομιλητές αλλά και με κορυφαίους ερευνητές της ψυχολογίας, της επικοινωνίας και της νευρολογικής επιστήμης με σκοπό να να εξηγήσει πώς μπορεί καθένας από εμάς να κάνει μια συναρπαστική ομιλία, η οποία θα πείθει και θα μείνει αξέχαστη.

Fredrik Backman- Άνθρωποι με άγχος (Κέδρος)

Ο συγγραφέας του bestseller Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη και ένας από τους πιο δημοφιλείς σύγχρονους Σουηδούς συγγραφείς επιστρέφει με το νέο του βιβλίο, το οποίο είναι ένα απρόβλεπτο,αισιόδοξο και γεμάτο χιούμορ μυθιστόρημα για τη δύναμη της συγχώρεσης και της ελπίδας.

Ένα μυθιστόρημα που συγκινεί με την ευαισθησία και την ανθρωπιά του.

Τζόναθαν Σάφραν Φόερ-Τρώγοντας Ζώα (Κέδρος)

Έχοντας υπάρξει ένας ενθουσιώδης κρεατοφάγος κατά τα εφηβικά και φοιτητικά του χρόνια και περνώντας διαστήματα χορτοφαγίας, ο Φόερ κατέληξε στο ότι η ηθική διάσταση της διατροφής απέκτησε γι αυτόν ιδιαίτερη σημασία.

Πώς παράγεται το κρέας που τρώμε; Πώς συμπεριφέρονται στα ζώα πριν τα θανατώσουν ; Ποιες είναι οι οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνέπειας της κρεατοφαγίας ;

Το Τρώγοντας Ζώα συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την καταγραφή της προσωπικής ιστορίας με τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τη λογοτεχνία, γνώρισε διεθνή επιτυχία και ενέπνευσε το ομώνυμο ντοκιμαντέρ.

Μάρτιν Ο΄Κάιν-Η ζωή κάτω από το χώμα (Καστανιώτης)

Το μυθιστόρημα του Κάιν θεωρείται από την κριτική το πιο σημαντικό δείγμα της ιρλανδικής μυθοπλασίας κατά τον περασμένο αιώνα.

Το συγκεκριμένα έργο, το επίτευγμα του Κάιν, παρέμενε επί δεκαετίες απροσπέλαστο για την πλειονότητα των αναγνωστών, καθότι είναι γραμμένο στα γαελικά και δεν είχε κυκλοφορήσει σε άλλες γλώσσες, κάτι που άλλαξαν οι πρόσφατες αγγλικές του μεταφράσεις.

Στη Δυτική Ιρλανδία, στον άγονο και φτωχό τόπο στις ακτές του Ατλαντικού, στο κοιμητήριο της μεσαίας τάξης, όπου ο κάθε τάφος κοστίζει δεκαπέντε σελίνια,οι νεκροί ανακτούν τη συνείδησή τους λίγο μετά την ταφή. Αδυνατούν να κουνηθούν από τη θέση τους, είναι ωστόσο σε θέση να συνομιλήσουν μεταξύ τους. Με τον κόσμο των ζωντανών έχουν αισθητηριακή επαφή, αλλά μαθαίνουν όλα τα τελευταία νέα από τους φρεσκοθαμμένους.

Μέσα στο χώμα ανασυγροτείται βαθμιαία ο ίδιος κοινωνικός ιστός που υπήρχε πάνω στη γη, χωρίς τις σχέσεις αλληλεξάρτησης.

Οτιδήποτε μπορεί να ειπωθεί και να μείνει ατιμώρητο, όχι όμως και ασχολίαστο, καθώς όλοι ακούν σχεδόν τα πάντα. Τί θα γινόταν άραγε, αν οι άνθρωποι είχαν μια αιωνιότητα στη διάθεσή τους και κανέναν απολύτως λόγο να επιβάλουν φραγμούς στη γλώσσα τους; Τι θα ξεστόμιχαν αν δε φοβούνταν πια ο ένας την εκδίκηση του άλλου;

Ο Μάρτιν Ο’Κάιν, απαντά στα παραπάνω ερωτήματα με αυτό το μοναδικό μυθιστόρημα, ένα έπος που μιλάει για το εύρος της ανθρώπινης μικρότητας.

*Η Εύη Σιδηροπούλου είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο Best Radio

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.