Ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, Sputnik 5, μίλησε σε ελληνικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων για την εμπειρία του, που μέχρι στιγμής έχει υπάρξει απόλυτα θετική. Ο Πόντιος Βαλέριος Ασλανίδης είναι όχι μόνο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάπας αλλά και δις Ολυμπιονίκης στο τζούντο.

Όπως περιγράφει τη διαδικασία του εμβολιασμού του στο Mega, αφού του έκαναν εξέταση για τον κορονοϊό, «μπήκαμε σε ένα δωμάτιο, εκεί ήταν ένα ψυγείο. Το ψυγείο ήταν -32 βαθμούς. Από εκεί βγάλανε αυτό το εμβόλιο που θα μου έκαναν. Ήταν παγωμένο, το λιώσανε περίπου εφτά λεπτά και μου έκαναν το εμβόλιο». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων του Open πως νιώθει τώρα, απάντησε «αισθάνομαι μια χαρά, όπως και πριν. Δεν φοβήθηκα, γεννήθηκα στη Ρωσία, εδώ κάναμε τόσα εμβόλια και δεν πάθαμε τίποτα. 12.000 άνθρωποι έκαναν το εμβόλιο και ούτε ένας δεν έπαθε τίποτα».

Ο κ. Ασλανίδης έκανε την πρώτη δόση στις 9 Οκτωβρίου και μετά από δύο εβδομάδες θα κάνει μια ακόμα εξέταση για αντισώματα και θα κάνει τη δεύτερη δόση. «Το πρώτο εμβόλιο κρατάει 6 μήνες, το δεύτερο 2+ χρόνια». 

Στο Mega συμπλήρωσε λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι που βγάζουν αυτό το εμβόλιο αυτοί το έκαναν πριν 3-4 μήνες και δεν έπαθαν τίποτα, μια χαρά είναι, και τώρα αυτό το εμβόλιο, το Sputnik 5 όπως το λένε, πήγε και στη Λευκορωσία και σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα», ανέφερε.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξής του στο Open:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

photo: EPA/LUIS TEJIDO

TAGS