Όταν σχεδιάζουμε να ταξιδέψουμε, οι περισσότεροι αναζητούμε ξενοδοχεία σύμφωνα με την τοποθεσία, τις υπηρεσίες και το κόστος τους. Καμιά φορά, όμως, θέλουμε να μείνουμε σε έναν χώρο που να διαφέρει από τους συνηθισμένους.

Αυτά, λοιπόν, τα 12 εκκεντρικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με το TripAdvisor, θα μας χαρίσουν μια αξέχαστη διαμονή:

 

Inntel Hotel Zaandam (Άμστερνταμ) 

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται να έχει κατασκευαστεί από μια σειρά από σπίτια, τοποθετημένα το ένα επάνω στο άλλο. Πρόκειται για ένα δημιούργημα του αρχιτέκτονα παραδοσιακών σπιτιών της περιοχής Ζάαν και τραβάει το βλέμμα με την εντυπωσιακή πράσινη πρόσοψή του ακόμα και από μακριά.

 

Faralda Crane Hotel (Άμστερνταμ)

Αυθεντικό κομμάτι του ναυπηγίου της χώρας, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία από το 1894 ως το 1979, ο ιστορικός γερανός έχει μετατραπεί πια σε μοντέρνο ξενοδοχείο. Τα δωμάτια βρίσκονται σε ύψος 50 μέτρων από το έδαφος και, αν ανήκετε στους πιο τολμηρούς, μπορείτε να κατεβείτε με ... ελεύθερη πτώση, δεμένοι από σκοινί.

 

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Κίνα)

Διάσημο για το σχήμα «ντόνατς» που έχει, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο προσφέρει και μια σειρά από πρωτότυπες υπηρεσίες, όπως την υπόγεια γέφυρα που συνδέει τους δύο πύργους του μεταξύ τους ή τον βραδινό εντυπωσιακό φωτισμό του. 

 

Hotel Jested (Τσεχία)

Χτισμένο στη δεκαετία  του '60, αυτό το ξενοδοχείο μοιάζει περισσότερο βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά με ένα μέρος για να διανυκτερεύσει κανείς. Επίσης, δεδομένου ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 1.012 μέτρων, προσφέρει πανοραμική θέα στην ύπαιθρο της χώρας, ενώ η διακόσμησή του ανήκει στο βιομηχανικό στιλ. 

 

9 Hours Capsule Hotel Kyoto (Ιαπωνία)

Ένα ξενοδοχείο που σίγουρα δεν ενδείκνυται για κλειστοφοβικούς. Κι αυτό, γιατί κοιμάσαι μόνος σου μέσα σε καμπίνα. Ωστόσο, μέσα σε καθεμία από αυτές υπάρχει ειδικό σύστημα που δημιουργεί τις συνθήκες για τον καλύτερο δυνατό ύπνο.

 

Sun Cruise Resort (Νότια Κορέα)

Το «πρώτο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο στην ξηρά», όπως αποκαλείται το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μάς προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που θα μας προσέφερε και ένα κανονικό κρουαζιερόπλοιο, ενώ αποφεύγουμε και τη ναυτία από τη θάλασσα. Επίσης, περιλαμβάνει και ένα περιστρεφόμενο lounge με θέα προς τον ωκεανό.

 

Spitbank Fort (Αγγλία)

Βρίσκεται ακριβώς στη μέση της θάλασσας. Και έχει μετατραπεί από οπλοστάσιο σε πολυτελές ιδιωτικό νησί με θερμαινόμενη πισίνα και σάουνα.

 

Free Spirit Spheres (Βρετανική Κολομβία)

Αν μέχρι τώρα γνωρίζαμε τα δεντρόσπιτα για παιδιά, αυτό το ξενοδοχείο μάς προσφέρει και δεντρόσπιτα για μεγάλους για διανομή μέσα στη φύση.

 

The Aurora Express (Αλάσκα)

Ένα παλιό τρένο της Αλάσκας έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο και, μέσα στα βαγόνια του, μπορεί κανείς να διανυκτερεύσει, να πάρει πρωινό, αλλά και να χαζέψει τη διακόσμηση από διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

 

Wigwam Motel (Αριζόνα)

Εμπνευσμένος από την ... πρώιμη αμερικανική κουλτούρα, ο Frank Redford άρχισε να κατασκευάζει αυτά τα μοντέλ, σε σχήμα ινδιάνικων σκηνών, στη δεκαετία του '30. Μέχρι σήμερα, μόλις τρία έχουν διασωθεί.

 

La Balade des Gnomes (Βέλγιο)

Μπορεί να μοιάζει με παράξενο αγρόκτημα, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο με 10 δωμάτια. Η διακόσμηση κάθε δωματίου έχει εμπνευστεί από ένα παραμύθι. 

 

Hotel Costa Verde (Κόστα Ρίκα)

Ένα παλιό Boeing 727 του 1965, που βρίσκεται στη ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, τώρα περιμένει τους επισκέπτες του. Δεδομένου, μάλιστα, ότι είναι τοποθετημένο σε ύψος 15 μέτρων, προσφέρει θέα στο δάσος και, ταυτόχρονα, στη θάλασσα. 

TAGS