ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

11 χρυσοί κι απαράβατοι κανόνες για ένα καλό φλιτζάνι τσάι από τον Βρετανό συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ

Ως γνήσιος Αγγλοσάξονας λάτρευε το τσάι και μάλιστα έγραψε και δημοσίευσε  το 1946 ένα μικρό δοκίμιο με τους 11 χρυσούς κανόνες.

11 χρυσοί κι απαράβατοι κανόνες για ένα καλό φλιτζάνι τσάι από τον Βρετανό συγγραφέα Τζορτζ Όργουελ

Ο Τζορτζ Όργουελ, που φημιζόταν και για τις μαγειρικές του ικανότητες, ως γνήσιος Αγγλοσάξονας λάτρευε το τσάι και μάλιστα έγραψε και δημοσίευσε το 1946 ένα μικρό δοκίμιο με τους 11 χρυσούς κι απαράβατους κανόνες για ένα καλό φλιτζάνι τσάι.

1. Το τσάι πρέπει να είναι ινδικό ή Κεϋλάνης. Το κινέζικο τσάι παρά τις αρετές του, δηλαδή είναι το ότι είναι οικονομικό ή ότι μπορεί κάποιος να το πιει και χωρίς προσθήκη ζάχαρης, δεν είναι αρκετά τονωτικό. Αφού κάποιος το πιει, δεν θα νιώσει πιο σοφός, πιο γενναίος ή πιο αισιόδοξος. Όποιος συμπτωματικά χρησιμοποιήσει τη φράση «ένα καλό φλιτζάνι τσάι» εννοεί το ινδικό.

2. Πρέπει να χρησιμοποιούμε μικρές ποσότητες και πάντα σε τσαγιέρα. Έξω από αυτήν είναι άγευστο. Η σωστή τσαγιέρα πρέπει να είναι από κινέζικη πορσελάνη ή κεραμική. Οι ασημένιες τσαγιέρες ή οι βρετανικές παράγουν κατώτερης ποιότητας τσάι, ενώ οι χειρότερες είναι αυτές από σμάλτο. Παραδόξως, οι τσαγιέρες από κασσίτερο δεν ήταν και τόσο κακές.

3. Το κατσαρολάκι για το νερό πρέπει να είναι ήδη ζεστό. Μπορείτε να το επιτύχετε, βάζοντάς το στο μάτι της κουζίνας για να ζεσταθεί, αντί ως συνήθως να το γεμίσετε με ζεστό νερό.

4. Το τσάι πρέπει να είναι δυνατό. Αν γεμίσετε μέχρι πάνω το κατσαρολάκι με νερό τότε πρέπει να βάλετε 6 κουταλιές είναι οι κατάλληλες. Αν και δεν είναι ό,τι καλύτερο το τόσο δυνατό τσάι κάθε μέρα, μια φορά την εβδομάδα είναι εφικτό. Και μάλιστα καλύτερα ένα δυνατό μια φορά παρά 20 μέτρια. Όλοι οι λάτρεις του τσαγιού, το προτιμούν δυνατό.

5. Το τσάι πρέπει να προστίθεται κατευθείαν στο κατσαρολάκι. Δεν χρειάζονται σουρωτήρια, ύφασμα μουσελίνας κι άλλες συσκευές για να το εγκλωβίσουν. Σε μερικές χώρες, χρησιμοποιούν τσαγιέρες που έχουν ειδική θήκη για να συσσωρεύονται τα φύλλα που υποτίθεται ότι είναι βλαβερά. Στην πραγματικότητα, αν κάποιος καταναλώσει φύλλα τσαγιού σε μικρές ποσότητες, δεν θα αρρωστήσει.

6. Το νερό για το τσάι πρέπει να βράζει όταν θα μπει στην τσαγιέρα.

7. Μόλις ετοιμαστεί το τσάι, δεν χρειάζεται να το ανακατέψετε, απλά κουνήστε πολύ καλά το κατσαρολάκι, ώστε τα φύλλα να κάτσουν στον πάτο.

8. Το τσάι πρέπει να πίνεται σε ένα μεγάλο, βαθύ φλιτζάνι, αυτό που ονομάζουμε φλιτζάνι του πρωινού. Το συγκεκριμένο φλιτζάνι βοηθά το τσάι να διατηρήσει τη θερμοκρασία του και δεν του επιτρέπει να κρυώσει αμέσως.

9. Μην χρησιμοποιείτε γάλα με κρεμώδη υφή γιατί αφήνει μια άσχημη γεύση.

10. Στο φλιτζάνι, πρώτα ρίχνετε το τσάι κι ύστερα το γάλα γιατί μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα του γάλακτος και την τελική γεύση του τσαγιού.

11. Τελευταίος κανόνας είναι ο εξής, στο τσάι δεν προσθέτεται ζάχαρη, εκτός κι αν θέλετε να το πιείτε με τον ρώσικο τρόπο. Πώς μπορεί κάποιος να αποκαλείται αληθινός λάτρης του τσαγιού, αν καταστρέφει τη γεύση του, προσθέτοντας ζάχαρη; Το τσάι πρέπει να είναι πικρό. Αν το γλυκάνετε, δοκιμάζετε τη γεύση της ζάχαρης και όχι του τσαγιού.

Ακούστε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: mamapeinao.gr

Read Next

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.