Μια γυναίκα από την Ήπειρο, αναφερόμενη ως κυρία Αλεξάνδρα, έγινε, στα 102 χρόνια της, ο μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωπος στην Ελλάδα που ξεπέρασε την COVID-19 και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όπως ανακοινώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open, διέμενε στο γηροκομείο των Ιωαννίνων, όπου 56 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί. Ήταν ανάμεσα στους πέντε που διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Οι τρεις πήραν εξιτήριο, ο ένας κατέληξε, ενώ ένας ακόμα αγωνίζεται για τη ζωή του.

Η κυρία Αλεξάνδρα νοσηλεύτηκε για τρεις εβδομάδες, με υψηλό πυρετό, αλλά τα κατάφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «τους συγκλόνισε όλους με το πόσο δυνατή ήταν». Η νύφη της, Αναστασία Θεοδώρου, σχολίασε στην τηλεόραση: «Δόξα τω Θεώ, της αξίζει και σε κάθε μανούλα και σε κάθε άνθρωπο. Το πίστευα ότι θα βγει νικήτρια Πάλευε, πάλευε, πάλευε. Ένας άνθρωπος να τα καταφέρει σε αυτή την ηλικία, πολύ μεγάλη χαρά. Μακάρι και για όλο τον κόσμο».

Ο πνευμονολόγος του νοσοκομείου Κώστας Παγκράτης αναφέρθηκε στην ευγένεια και την καλοσύνη εκείνης της γυναίκας, ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές: «Χίλιες ευχαριστίες και μόνο καλά λόγια και ευγνωμοσύνη. Βρισκόταν σε συνεχή παροχή οξυγόνου. Το ευτύχημα ήταν ότι τα συμπτώματά της ήταν μέτριας βαρύτητας, αν και είχε πυρετό».

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

photo: EPA/MASSIMO PERCOSSI

TAGS