Το φθινόπωρο έρχεται μαζί με τις πρώτες ψύχρες του. Σε λίγο καιρό η μέρα δε θα μοιάζει χαλαρή και απολαυστική, σχεδόν βαριεστημένη μέσα στο φωτεινό της περίβλημα. Το σκοτάδι θα έρθει πιο γρήγορα και τα κεφάλια θα μπουν μέσα, όπως χαρακτηριστικά λέει η ρήση. Στο χρονικό αυτό σημείο, οι ρυθμοί μας αλλάζουν και το ενδιαφέρον εστιάζει ξανά στα πιο «σοβαρά» θέματα. Σαν να βάζουμε ένα φίλτρο ξεκαθαρίσματος του «παλιού» με το «νέο». Σαν να γράφουμε ένα ολόφρεσκο κεφάλαιο από τη νέα μας ζωή.

10 νέοι στόχοι ζωής για τη νέα σεζόν

1. Φροντίζουμε το σώμα μας. Η εκγύμναση του κορμιού είναι ευθέως ανάλογη με αυτήν του νου. Η σκέψη γίνεται πιο γρήγορη και το σώμα πιο ευέλικτο. Περίπτωση win-win.

2. Περιποιούμαστε το δέρμα μας. «Το δέρμα που κατοικώ» όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωνε ο τίτλος της ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Ένα λαμπερό δέρμα ενισχύει την πρώτη εντύπωση και «φωτίζει» την εικόνα μας. Κάτι που σίγουρα μας χαρίζει έξτρα πόντους στην επικοινωνία με τους άλλους.

3. Ενημερωνόμαστε για οτιδήποτε νέο. Έχουμε ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια μας. Το νέο παραμονεύει στη γωνία. Το παλιό έχει ήδη αποδυναμωμένη ισχύ.

4. Σταματάμε τη γκρίνια. Αν κάτι δεν μας αρέσει προσπαθούμε να το αλλάξουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε τουλάχιστον γνωρίζουμε ότι προσπαθήσαμε.

5. Επαναφέρουμε τη συχνή επικοινωνία με τους φίλους μας. Ένα like και ένα σχόλιο στα σόσιαλ μίντια δεν είναι αρκετά. Μιλάμε ξανά μαζί τους στο τηλέφωνο, κανονίζουμε έξοδο, την οποία και πραγματοποιούμε -δεν την ακυρώνουμε με μήνυμα στο φέισμπουκ.

6. Όταν έχουμε μια «κακή» μέρα αντιστεκόμαστε, με κάθε τρόπο, στην απογοήτευση. Το να νιώθουμε θλίψη είναι ανθρώπινο, το να επιδιώκουμε να τη διαιωνίσουμε είναι «αντιπαραγωγικό».

7. Φροντίζουμε να κλείσουμε εισιτήρια για να δούμε εκείνη τη θεατρική παράσταση που πέρσι έκανε τρελό σουξέ και -τι χαρά!- συνεχίζεται και φέτος.

8. Λέμε όσο πιο συχνά μπορούμε τις λέξεις «όμορφο», «φανταστικό», «υπέροχο». Το θετικό τους εφέ αντανακλά στην ψυχολογία μας από το άκουσμά τους και μόνο.

9. Αλλάζουμε διακόσμηση στο σπίτι, αλλάζουμε χρώματα στις κουρτίνες και τα μαξιλάρια. Ακόμα και αυτές οι μικρές λεπτομέρειες θα φέρουν έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο.

10. Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η αισιοδοξία γίνεται «εμμονή» μας.


#CHOOSESOMETHINGNEW

TAGS