Δέκα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται φέτος στη λίστα με τα καλύτερα ολόκληρου του κόσμου, δύο περισσότερα σε σχέση με την λίστα της περασμένη χρονιάς και τρία συγκριτικά με την λίστα του 2017.

Σε υψηλές θέσεις βρέθηκαν το Πανεπιστήμιο της Κρήτης όπως και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως; αναφέρεται στην τελική κατάταξη του «Times Higher Education World University Rankings». 

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης κατατάχθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, στην σειρά 351-400 παγκόσμια. Δεύτερο, στις θέσεις 501-600, έρχεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακολουθούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 601-800, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 801-1000. Τελευταίο μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων, το Δημοκρήτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις θέσεις 1000+.

Όσον αφορά την πρώτη θέση της γενικής λίστας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης, ενώ το πανεπιστήμιο του Cambridge έπεσε στην 3η θέση. Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια ανέβηκε τρεις θέσεις και είναι πλέον στη δεύτερη, ενώ πανεπιστήμια όπως το Stanford, το Yale, το Harvard και το Imperial College του Λονδίνου εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα.

Η κατάταξη του Times Higher Education μαζί με το QS World University Rankings και το Academic Ranking of World Universities θεωρούνται οι τρεις κατατάξεις με τη μεγαλύτερη απήχηση και εγκυρότητα διεθνώς.

Ο συγκεκριμένος φορέας, επέλεξε 1.400 Πανεπιστήμια, τα οποία θεωρείται ότι ηγούνται της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως από 92 χώρες.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS