ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς θεραπεύεται η αρθρίτιδα γόνατος, σήμερα

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τις εξελιγμένες τεχνικές αρθροπλαστικής, που εγγυώνται οριστική αποκατάσταση του εκφυλισμού του γόνατος.

Το λάθος που επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου

Η αρθρίτιδα γόνατος είναι μια φλεγμονή, η οποία φθείρει σταδιακά τον χόνδρο της άρθρωσης του γόνατος, κάτι που με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στην ανάπτυξη ή επιδείνωση παραμορφώσεων του γόνατος -συμπεριλαμβανομένου και ολόκληρου του ποδιού.

"Εκτός από την ηλικία και την κληρονομικότητα, τα αίτια εμφάνισης της νόσου μπορεί να οφείλονται σε υπερβολικό σωματικό βάρος, επαναλαμβανόμενο τραυματισμό και κατάχρηση κίνησης της άρθρωσης λόγω αθλητισμού, όπως και σε μια σειρά αυτοάνοσων νοσημάτων ή αναπτυξιακών ανωμαλιών. Τα συμπτώματα αφορούν κυρίως σε πόνο, δυσκαμψία έως και "κλείδωμα” της άρθρωσης, ενώ συχνά παρατηρείται αδυναμία στήριξης του ποδιού ακόμη και όταν ο ασθενής στέκεται όρθιος", λέει ο χειρουργός ορθοπεδικός δρ Γεώργιος Μπεσίρης, εξηγώντας τους σύγχρονους τρόπους που θεραπεύουν αποτελεσματικά και οριστικά την αρθρίτιδα γόνατος:

Η αρθροπλαστική αποτελεί την πλέον διαδεδομένη επέμβαση για αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων επιφανειών του γόνατος λόγω αρθρίτιδας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αντικατάσταση του εκφυλισμένου σημείου του γόνατος με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόθεμα, κι έτσι, ο ασθενής αυξάνει το εύρος κίνησης της άρθρωσης, επιστρέφοντας κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η παραδοσιακή και πιο ευρέως διαδεδομένη προσπέλαση βασίζεται σε μια μεγάλη κάθετη τομή του δέρματος στο κέντρο του γόνατος. Αντιθέτως, στην ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική γόνατος (M.I.S.) χρησιμοποιείται μια μικρότερη τομή στο δέρμα και μια λιγότερο επεμβατική τεχνική. Στόχος είναι η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και ο χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς.

Επιπλέον, η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για την μερική αντικατάσταση του γόνατος, παρέχοντας στον χειρουργό ένα τρισδιάστατο μοντέλο (3-D) ώστε να προσχεδιάσει και να προγραμματίσει την μερική αρθροπλαστική του γόνατος. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός καθοδηγεί τον ρομποτικό βραχίονα με βάση τις ειδικές για τον ασθενή μετρήσεις, αφαιρώντας με απόλυτη ασφάλεια μόνο το εκφυλισμένο μέρος των οστών, διατηρώντας ανέπαφα τα υγιή οστά και τα μαλακά μόρια, και βοηθώντας τον να τοποθετήσει το εμφύτευμα απολύτως ανατομικά.

Ευχαριστούμε τον δρ Γεώργιο Μπεσίρη, Χειρουργό Ορθοπεδικό, εξειδικευμένο στην αρθροπλαστική γόνατος.

Read Next

Περισσότερα από

Life

25 Οκτ 2022

Yαλουρονικό στα χείλη: Μύθοι και αλήθειες

10 μύθοι και 10 αλήθειες για το υαλουρονικό στα χείλη, το "μαγικό φιλί" της ομορφιάς.

02 Οκτ 2022
29 Ιουλ 2022

Πώς μπορείς να αυξήσεις την ερωτική απόλαυση το καλοκαίρι

Η ενυδάτωση με υαλουρονικό που θα αλλάξει την ερωτική σου ζωή.

06 Ιουλ 2022

Kayak: Το παγωτό που λιώνει για εμάς και εμείς για αυτό

Φέτος το παγωτό Kayak γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής με δύο νέες, εντελώς ανατρεπτικές γεύσεις εμπνευσμένες από το ελληνικό καλοκαίρι και τα παραμύθια της Ανατολής.

28 Ιουν 2022

Τα notos καλωσόρισαν το καλοκαίρι με μια ξεχωριστή εμπειρία shopping

Ένα μοναδικό event στα πολυκαταστήματα notos.

27 Ιουν 2022

Η mat.fashion διακρίνεται σε Plus Size Brand της χρονιάς από το Best in Fashion

Απευθυνόμενη στις καθημερινές ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας και με κεντρικό σύνθημα το body positivity, η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

10 Ιουν 2022

Αρμονικό προφίλ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι ο τρόπος να αποκτήσεις μια ιδανική για το πρόσωπό σου και ταυτόχρονα απόλυτα λειτουργική μύτη

26 Μαϊ 2022

Ποια φορέματα κολακεύουν τις γυναίκες με καμπύλες; 3 ιδέες για κάθε σωματότυπο

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φορέματα αναδεικνύοντας τις καμπύλες σας. Γιατί να επιλέξετε ενδύματα με ζώνη.

23 Μαϊ 2022

Ήξερες ότι μία στις τρεις μπουκιές φαγητού προέρχεται από τις μέλισσες;

Η Nestlé συμβάλλει στην προστασία των μελισσών, στηρίζοντας για ακόμη μία χρονιά τη δράση του The Bee Camp!