ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Athens Book Space: Το νέο υπαίθριο αναγνωστήριο του Δήμου Αθηναίων

Η πρωτότυπη αναγνωστική εγκατάσταση που στήθηκε μόλις στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας φιλοδοξεί να ενθαρρύνει την ανάγνωση και να κάνει το βιβλίο ελκυστικό σε όλους τους Αθηναίους.

athens book space

Aπό το όνομα και μόνο, Athens Book Space, καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ένας χώρος που έχει σχέση με το βιβλίο, και η αλήθεια είναι ότι η αναγνωστική εγκατάσταση που στήθηκε μόλις στο ανανεωμένο Πάρκο Ελευθερίας είναι μια κατασκευή που δεν έχουμε ξαναδεί στην Ελλάδα. Ένας χώρος που απευθύνεται σε αναγνώστες κάθε ηλικίας σε αυτή την πόλη, που δεν είναι και η πιο φιλική προς την ανάγνωση, φτιαγμένος από ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο και έχουν όραμα να ενθαρρύνουν την αναγνωστική κουλτούρα.

Το Athens Book Space δεν είναι ένα απλό αναγνωστήριο.

Αντλώντας έμπνευση από την Αθηναϊκή Αγορά, με καλυμμένες και ανοιχτές στοές να εκτείνονται κατά μήκος των τοίχων των κτιρίων, το Athens Book Space φιλοδοξεί να γίνει το σημείο συνάντησης των βιβλιοφάγων και φιλόμουσων της πόλης. Το σύγχρονο αυτό υπαίθριο αναγνωστήριο δημιουργήθηκε μέσα σε αυτό το καταπράσινο περιβάλλον, στην "καρδιά" της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων με στόχο την ενθάρρυνση της αναγνωστικής κουλτούρας.

Η αλήθεια είναι ότι το Athens Book Space του Πάρκου Ελευθερίας διαθέτει μοναδικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας τη "μνημειακότητα" μιας βιβλιοθήκης της πόλης με την ευελιξία και προσαρμοστικότητα που οφείλει να χαρακτηρίζει κάθε νέα δημιουργία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σήμερα. Ένας πολιτιστικός πομπός προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εποχής.

Οι φίλοι του βιβλίου έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία (σταδιακά η συλλογή θα εμπλουτίζεται), σε podcasts, αλλά και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο το βιβλίο. Παράλληλα, παρέχεται 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, προκειμένου όσοι το επισκέπτονται να μπορούν να συνδέονται δωρεάν και να διαβάζουν τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία. Γενικότερα, στη δυαδική του ουσία, τη φυσική και την ψηφιακή, το Athens Book Space στοχεύει να είναι ο πρώτος κόμβος στην Ελλάδα που εστιάζει στην ανάγνωση και σε συναφείς δραστηριότητες, είτε για social distancing είτε για διασύνδεση.

Read Next

07 Δεκ 2023

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 7/12

Μια διάνοια των μιούζικαλ, ο νέος Κεν Λόουτς και μια arthouse έκπληξη προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

07 Δεκ 2023

Όλοι εμείς πουλιά: Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί τη νέα παράσταση του Εθνικού Θεάτρου

Το βραβευμένο έργο του Λιβανο-Καναδού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ουαζντί Μουαουάντ έρχεται στο Εθνικό Θέατρο.

Περισσότερα από

Life

06 Δεκ 2023

"Χάρισε δώρα & Μοίρασε ομορφιά" by DUST+CREAM στους αγαπημένους σου

Φέτος τα Χριστούγεννα χάρισε δώρα με την υπογραφή της τραγουδίστριας Αναστασίας.

06 Δεκ 2023

Στα attica "ξεκλειδώνουμε" τη Μαγεία των Χριστουγέννων

Τα πολυκαταστήματα attica συνεργάζονται για δεύτερη χρονιά με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα illustrator Σπύρο Χάλαρη και μας παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο holiday concept

05 Δεκ 2023

Γιατί η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου μπορεί να σώσει τον γάμο σου;

Η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου είναι το μυστικό για έναν μακροχρόνια ευτυχισμένο γάμο;

04 Δεκ 2023

Μπισκότα γεμιστά με κρέμα πραλίνας & επικάλυψη σοκολάτας

Ημέρα Μπισκότου: τη γιορτάζουμε με την πιο λαχταριστή συνταγή.Αν δεν τα δοκιμάσεις δεν ξέρεις τι χάνεις.

03 Δεκ 2023

Η πιο δημοφιλής ταινία της εβδομάδας στο Netflix είναι οικογενειακή υπόθεση

Η πρώτη ταινία του είδους της που οδεύει για το top 10 όλων των εποχών.

02 Δεκ 2023

Ακράτεια ούρων: Αν αρχίζεις να τα... χάνεις υπάρχει λύση!

Η ακράτεια δεν είναι ταμπού, δεν αφορά μόνον τις μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες και πρέπει η γνώση να μοιράζεται ώστε το φυσιολογικό να είναι αποδεκτό.

01 Δεκ 2023

Οι πιο πλούσιες χώρες στον κόσμο για το 2023

Είναι αυτονόητο πως στη λίστα δε συγκαταλέγεται η Ελλάδα.