ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

#Her_Research 2023 του Σ.Ε.Γ.Ε: H πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της επιστήμης.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

Μέσα σε κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research 2023, με την ανακοίνωση των νικητριών στη λαμπερή τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, εντός του Εκθεσιακού Χώρου της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Περίπτερο 13 – Stage 2 στα πλαίσια της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες ερευνήτριες στη 10-μελή Ακαδημαϊκή Επιστημονική Επιτροπή κατά την διάρκεια του διήμερου Bootcamp, της δράσης #Her_Research το Φεβρουάριο, αναδείχθηκαν οι επικρατέστερες προτάσεις.

Νικήτριες στην κατηγορία Leading Innovator of the Year, με έπαθλο τη δωρεάν υποστήριξη στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα, από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν:

· Η κα. Μαχαιρίδου Αρχοντία, από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

· Η ερευνητική ομάδα iDNA Genomics, εκ μέρους της οποίας παρέλαβαν το βραβείο η κα. Σαλάτα Έφη και η κα. Μαραγκού Φωτεινή. (Ιδιωτική Εταιρία)

· Η κα. Σαββίδου Μελίνα, από το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Νικήτριες στην κατηγορία Innovator of the Year, με έπαθλο ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες :

· Πρωτοπαπά Μαρία, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

· Ντέμκα Αικατερίνη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

· Χελιώτη Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

· Λίτινα Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

· Τουμπαλίδου Άννα, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Betsson Foundation.

Με την παρουσία τους τιμήσαν την τελετή και απέμειναν βραβεία ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πρόεδρος Δ.Σ. ELEVATE GREECE Α.Ε., κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Elevate Greece, κα Έλλη Διακαναστάση, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, κα Μαρία Καραγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας κος. Τζόλλας Νικόλαος, ο Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας Δρ. Σπύρος Αρσένης, και η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Bayer Ελλάς, κα. Σόνια Μουσαβερέ.

Από πλευράς του μεγάλου μας χορηγού Betsson Foundation, βραβείο απένειμε o κος Θάνος Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Betsson.

Μετά την απονομή των βραβείων στις νικήτριες ακολούθησε networking event όπου τέθηκαν και τα πρώτα θεμέλια για το 3ο κύκλο της δράσης #Her_Research.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες ερευνήτριες που συμμετείχαν στη δράση τόσο για τη συμμετοχή τους αλλά κυρίως για την προσφορά τους στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης.

Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα και το όνειρο της.

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Η Τελετή Βράβευσης υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Betsson Foudation, ΔΕΘ-HELEXPO, Beyond, BeBest, Industry Disruptors–Game Changers.

Χορηγοί επικοινωνίας: Κοσμοράδιο 95,1, Α8inea, Epixeiro.gr , WomanToc, GrTimes, Skywalker.

Read Next

22 Σεπ 2023

Το Inclusivity Lounge του Women On Top επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Με εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών

18 Σεπ 2023

Μπομπ Ρος: Πίνακάς του από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του πωλείται 9,8 εκ. δολάρια

Ο πίνακας ζωγραφικής με τίτλο "A Walk in the Woods", δημιουργήθηκε το 1983 στην αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του καλλιτέχνη.

Περισσότερα από

Life

17 Σεπ 2023

Οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν με Αλμοδόβαρ και την πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς

Ένα σπαρακτικό φιλμ συνοδεία της μικρού μήκους ενός σπουδαίου σκηνοθέτη κηρύσσουν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

16 Σεπ 2023

Μαρία Μενούνος: Η κόρη της έγινε τριών μηνών και το γιόρτασε με ένα άλμπουμ φωτογραφιών

"Ο χρόνος κυλά αλλά εμείς απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο με την Αθηνά. Τι ευλογία!!!!", γράφει στην λεζάντα της τρυφερής ανάρτησης.

15 Σεπ 2023

Life’s Good: Η LG χαμογελάει στον κόσμο παρουσιάζοντας τη νέα της ταυτότητα

Η νέα παγκόσμια καμπάνια της LG μας εμπνέει να προσεγγίσουμε τη ζωή με αισιόδοξη στάση.

15 Σεπ 2023

TiNY LOVE | Το brand κοσμημάτων που υμνεί την αγάπη

Η TiNY LOVE γεννήθηκε μέσα από μία βαθιά εκτίμηση για τον εξαιρετικό τρόπο κατασκευής κοσμημάτων.

15 Σεπ 2023

"Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού": Η παράσταση-φαινόμενο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά

Το έργο του Ντάριο Φο,​ που έγινε talk of the town τα τελευταία χρόνια με τον Πάνο Βλάχο ως "Γελωτοποιό", προκαλεί για τρίτη χρονιά το κοινό να αντιμετωπίσει άβολες αλήθειες.

14 Σεπ 2023

To πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τα θρυλικά super models των 90`s φιλοδοξεί να αποκαλύψει τις σχέσεις, την προσωπικότητα και την επίδραση τους στη μόδα

Nαόμι Κάμπελ, Σίντυ Κρόφορντ, Λίντα Ευαγγελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον ένωσαν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά.

14 Σεπ 2023

Το "Πίσω από τις Θημωνιές" προτείνει για τα Όσκαρ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου συστήνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

13 Σεπ 2023

"The Artist's Way": Η νέα συλλογή της KOURBELA για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2023- 24

Από τον χειμώνα του 23-24 το brand αποκτά ένα οικουμενικό χαρακτήρα υπό την νέα ονομασία KOURBELA.

13 Σεπ 2023

Ντόλι Πάρτον: " Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγούδησε κομμάτι μου στην Πρισίλα, όταν πήραν διαζύγιο"

Η αποκάλυψη για την σχέση του βασιλιά του Rock’n’roll με το κλασσικό κομμάτι της κάντρι σταρ.