ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

#Her_Research 2023 του Σ.Ε.Γ.Ε: H πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της επιστήμης.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

Μέσα σε κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research 2023, με την ανακοίνωση των νικητριών στη λαμπερή τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, εντός του Εκθεσιακού Χώρου της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Περίπτερο 13 – Stage 2 στα πλαίσια της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες ερευνήτριες στη 10-μελή Ακαδημαϊκή Επιστημονική Επιτροπή κατά την διάρκεια του διήμερου Bootcamp, της δράσης #Her_Research το Φεβρουάριο, αναδείχθηκαν οι επικρατέστερες προτάσεις.

Νικήτριες στην κατηγορία Leading Innovator of the Year, με έπαθλο τη δωρεάν υποστήριξη στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα, από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν:

· Η κα. Μαχαιρίδου Αρχοντία, από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

· Η ερευνητική ομάδα iDNA Genomics, εκ μέρους της οποίας παρέλαβαν το βραβείο η κα. Σαλάτα Έφη και η κα. Μαραγκού Φωτεινή. (Ιδιωτική Εταιρία)

· Η κα. Σαββίδου Μελίνα, από το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής - Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Νικήτριες στην κατηγορία Innovator of the Year, με έπαθλο ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες :

· Πρωτοπαπά Μαρία, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

· Ντέμκα Αικατερίνη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

· Χελιώτη Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

· Λίτινα Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

· Τουμπαλίδου Άννα, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Betsson Foundation.

Με την παρουσία τους τιμήσαν την τελετή και απέμειναν βραβεία ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πρόεδρος Δ.Σ. ELEVATE GREECE Α.Ε., κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Elevate Greece, κα Έλλη Διακαναστάση, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, κα Μαρία Καραγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας κος. Τζόλλας Νικόλαος, ο Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας Δρ. Σπύρος Αρσένης, και η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Bayer Ελλάς, κα. Σόνια Μουσαβερέ.

Από πλευράς του μεγάλου μας χορηγού Betsson Foundation, βραβείο απένειμε o κος Θάνος Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Betsson.

Μετά την απονομή των βραβείων στις νικήτριες ακολούθησε networking event όπου τέθηκαν και τα πρώτα θεμέλια για το 3ο κύκλο της δράσης #Her_Research.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες ερευνήτριες που συμμετείχαν στη δράση τόσο για τη συμμετοχή τους αλλά κυρίως για την προσφορά τους στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης.

Ως Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε κάθε γυναίκα και το όνειρο της.

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Η Τελετή Βράβευσης υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Betsson Foudation, ΔΕΘ-HELEXPO, Beyond, BeBest, Industry Disruptors–Game Changers.

Χορηγοί επικοινωνίας: Κοσμοράδιο 95,1, Α8inea, Epixeiro.gr , WomanToc, GrTimes, Skywalker.

Read Next

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Περισσότερα από

Life

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.