ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όσα αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα στο Athens City Festival

Ανάμεσα στις 200 ξεχωριστές δράσεις του Athens City Festival, που τρέχει για όλο το μήνα, επιλέξαμε μερικές ακόμα εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στον Νίκο Δεσεκόπουλο

Μέσα στις πολλές εκθέσεις του φεστιβάλ είναι και η αναδρομική του χαράκτη Νίκου Δεσεκόπουλου με πρωτοβουλία του ΟΠΑΝΔΑ. Το αφιέρωμα "Χαρακτική - Ζωγραφική. Αναδρομική" περιλαμβάνει έργα του καλλιτέχνη που δημιουργήθηκαν από το 1974 μέχρι και σήμερα και χωρίζεται στις εξής ενότητες: Αιγαιοπελαγίτικη Αρχιτεκτονική, Ταξιδιωτικά, Ιστορία μιας καρέκλας, Το ελληνικό καφενείο, Νεοκλασικά, Βάρκες, Δέντρα-φυτά, Ηλεκτρισμός, Ανθρώπινη μορφή, Μικροχαρακτικά –ex libris– εικονογράφηση βιβλίων. Κάθε θεματική παρουσιάζει μια σειρά σχεδίων και χαρακτικών του Δεσεκόπουλου, τα οποία δημιούργησε σε διάφορα στάδια της καριέρας του. Μπορεί το Athens City Festival να ρίχνει αυλαία στις 31 Μαΐου, όμως η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 18 Ιουνίου, στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Το χιπ χοπ γίνεται συμπεριληπτικό

Με τη συζήτηση περί προσβασιμότητας να γίνεται ολοένα και συχνότερη (και πιο απαραίτητη), το φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων χρησιμοποιεί τη μουσική για να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού μέλλοντος: Το 1ο Προσβάσιμο Hip Hop Festival έρχεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 19 Μαΐου, με προσκεκλημένους την αφρόκρεμα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Πρόκειται για μια συνεργασία με πρωτοβουλία των Cool Crips (Γρηγόρης Χρυσικός, Σπύρος Νταντανίδης), οι οποίοι, πάντοτε προωθώντας το μήνυμα ότι "η αναπηρία είναι cool", μας προσκαλούν να ζήσουμε την πιο πρωτότυπη μουσική εμπειρία μέσα από την κοινότητα των ΑμεΑ. Με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, προσπαθούν να υψώσουν τις φωνές τους και να δημιουργήσουν ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

Μια βραδιά με τον Μιχάλη Καλκάνη

Μία από τις γραφικότερες πλατείες της Αθήνας, η πλατεία Δεξαμενής, υποδέχεται για πρώτη φορά τον κοντραμπασίστα Μιχάλη Καλκάνη με το μουσικό του σχήμα, για μια βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ και όχι μόνο. Στις 23 Μαΐου (8.30 μ.μ.), μεταφερόμαστε στον δυνατό ηχόκοσμο του Mihalis Kalkanis Group, που θα μας παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ "Emotions", καθώς και άλλα, νέα και παλιότερα κομμάτια, χαρακτηριστικά του φρέσκου ευρωπαϊκού ήχου της μπάντας. Πάντοτε τολμηρός και δημιουργικός, ο Μιχάλης Καλκάνης φέρνει τους μουσικούς πειραματισμούς του σε ένα κλασικό αθηναϊκό στέκι και προσφέρει μια μουσική με αισθητική και ταυτότητα, όπου ο ηλεκτρονικός ήχος συναντά την ελληνική παραδοσιακή μουσική, επηρεασμένη από την ανερχόμενη νεοκλασική σκηνή της Ευρώπης. Είσοδος ελεύθερη.

Για τους λάτρεις του αστυνομικού βιβλίου

Ένα από τα πιο δημοφιλή λογοτεχνικά είδη τιμάται και φέτος στην πόλη. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας προτείνει στο κοινό το έργο των πιο διακεκριμένων, αλλά και των λιγότερο γνωστών σύγχρονων καλλιτεχνών και συγγραφέων από τον κόσμο του αστυνομικού μυθιστορήματος. Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε διάφορες δράσεις, από παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες μέχρι εργαστήρια δημιουργικής γραφής, θεατρικά και, φυσικά, αφιερώματα σε ξένους διακεκριμένους συγγραφείς. Ένας από αυτούς είναι και ο Σουηδός Arne Dahl, ο οποίος θα μοιραστεί τα μυστικά της γραφής του με το κοινό (21/5), ενώ ο πολυμεταφρασμένος Πέτρος Μαρκάρης θα κλείσει το φεστιβάλ (25/5) παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο στο Βιβλιοπωλείο Monogram (Υμηττού 17, Χολαργός, 2106523515).

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.