ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

Φούσκωμα, πρήξιμο στην κοιλιά και πόνοι, αέρια και διαταραχές του εντέρου. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι πάσχουν από διάφορα καλοήθη νοσήματα και ενοχλήσεις του εντέρου. Η διατροφή σίγουρα παίζει ρόλο και αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των ερευνητών μπαίνει το δημοφιλές φρούτο, το αβοκάντο.

Αβοκάντο για υγιές έντερο

Μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Urbana-Champaign, προτείνει σε όσους επιθυμούν να εξισορροπήσουν την υγεία του πεπτικού τους να καταναλώνουν αβοκάντο. Τα ευρήματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο τεύχος του Αυγούστου 2020 του Journal of Nutrition, υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση αβοκάντο καθημερινά μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη συνολική υγεία του εντέρου ενός ατόμου.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Σάρον Τόμσον, η ομάδα ήθελε να ξεφύγει από τα πιο προφανή επιχειρήματα υπέρ του δημοφιλούς φρούτου. Πολλαπλές μελέτες έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν την τακτική κατανάλωση αβοκάντο με την απώλεια ή τη διαχείριση του βάρους. Αντ 'αυτού, οι ερευνητές του Πανεπιστήμιο του Ιλινόις επικεντρώθηκαν στο πώς το αβοκάντο επηρεάζει το πεπτικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, ο Σάρον Τόμσον αναφέρει:"Γνωρίζουμε ότι η κατανάλωση αβοκάντο σας βοηθά να αισθανθείτε πλήρεις και μειώνει τη συγκέντρωση χοληστερόλης στο αίμα, αλλά δεν ξέραμε πώς επηρεάζει τα μικροβίωμα του εντέρου και τους μεταβολίτες που παράγουν τα μικρόβια".

Οι συγγραφείς της μελέτης σημειώνουν ότι το αβοκάντο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και τα τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες είναι ωφέλιμα για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Πώς πραγματοποιήθηκε η έρευνα

Στην έρευνα συμμετείχαν 163 συμμετέχοντες ηλικίας 25 έως 45 ετών. Η ομάδα του Πανεπιστημίου του Ιλινόις ήθελε να μετρήσει την επίδραση της καθημερινής κατανάλωσης αβοκάντο σε άτομα με υπερβολικό βάρος και παχυσαρκία που ήταν κατά τα άλλα σε καλή κατάσταση υγείας.

Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες στη μελέτη σε δύο ομάδες. Σε μια περίοδο 12 συνολικά εβδομάδων, η πρώτη ομάδα έτρωγε ένα γεύμα που περιελάμβανε αβοκάντο. Κάθε συμμετέχων θα μπορούσε να έχει το γεύμα αυτό στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το δείπνο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έτρωγαν αβοκάντο ως μέρος ενός μόνο γεύματος κάθε μέρα. Η άλλη ομάδα κατανάλωσε παρόμοια γεύματα, αλλά χωρίς αβοκάντο.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

Περισσότερα από

Life

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.