Ευχαριστούμε πολύ την Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, Δήμητρα Γλυνού. 1)
1)Μελιτζάνα γεμιστή με πλιγούρι και κατίκι
Προετοιμασία: Ανοίγουμε στην μέση μια μεγάλη μελιτζάνα και αδειάζουμε το εσωτερικό της. Στην συνέχεια σε ένα μπολ ρίχνουμε το εσωτερικό της μελιτζάνα, 4 κουταλιές της σούπας πλιγούρι βρασμένο, λίγο κατίκι, κομμένη πιπεριά πράσινη, αλάτι,πιπέρι και λάδι. Ανακατεύουμε το μείγμα και γεμίζουμε την μελιτζάνα με αυτό. Ψήνουμε στο φούρνο γαι περίπου 30λεπτά στους 2000 C. Θερμίδες για 1 μελιτζάνα: 200
2) Σαλάτα τύπου σεφ
Προετοιμασία: Σε ένα μπολ βάζουμε πράσινη σαλάτα, 1 αυγό βραστό, ανθότυρο, 2 μικρά λουκάνικα γαλοπούλας, 1 φλιτζάνι καλαμπόκι. Για την σως: 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι Θερμίδες: 350
3) Ψωμάκια με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα
Προετοιμασία: Χρησιμοποιούμε 2 φέτες ψωμί πολύσπορο φρυγανιμένο, απλώνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού light τυρί κρέμα, βαζουμε φέτες καπνιστού σολομού και 2 ροδέλες τομάτα. Θερμίδες: 395
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr