ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα Pet City υπερήφανος χορηγός της πρωτοβουλίας "Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος".

H εταιρεία συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice.

pet city

Τα Pet City, στο πλαίσιο της εταιρικής τους καμπάνιας "Act Pawsitive” και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στις 4 Απριλίου, αποφάσισαν να βοηθήσουν στο να μπει ένα τέλος στον καταιγιστικό αριθμό καταγγελιών κακοποίησης ζώων που δέχονται καθημερινά αμέτρητοι οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα.

Με το βλέμμα στραμμένο σε αυτόν τον στόχο, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice μέσω χορηγίας στην πρωτοβουλία του οργανισμού "Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος". Σκοπός της πρωτοβουλίας, να ενισχύσει με νομικά εργαλεία τη φαρέτρα δικηγόρων και δικαστών προκειμένου να προστατεύσει με αποτελεσματικότερο τρόπο όλα τα ζώα. Το σκεπτικό πίσω από τους Συνηγόρους για τα Ζώα Ελλάδος ομοιάζει με αυτό της "πρόληψης - θεραπείας”: Πρόληψη, με την έννοια της δημιουργίας του πρώτου Εργαστηρίου Δικαίου των Ζώων στη Νομική ΕΚΠΑ, ΑΠΘ και ΔΠΘ, ούτως ώστε η νέα γενιά νομικών να ευαισθητοποιηθεί σε θέματα προστασίας ζώων που εγείρει η καθημερινότητα και να καταρτιστεί πάνω στο Δίκαιο των Ζώων για να μπορεί μελλοντικά να προασπίσει τα δικαιώματά τους. Το δίκαιο προστασίας των ζώων αναδεικνύεται ως ερευνητικό αντικείμενο στο ελληνικό πανεπιστήμιο όπου φοιτητές και καθηγητές καλούνται μέσω των εργασιών του να προτείνουν τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα, θα διοργανώνονται σεμινάρια επιμόρφωσης, προσβάσιμα σε όλους τους δικηγόρους που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για αυτό το έργο και να συμμετέχουν στον αγώνα του Dogs’ Voice. Όσον αφορά το σκέλος της "θεραπείας” , αυτό επιτυγχάνεται μέσω της πλατφόρμας lawyersforanimals.dogsvoice.gr, όπου ιδιώτες και φιλοζωικές οργανώσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτημα παροχής νομικής βοήθειας, ώστε να λάβουν καθοδήγηση αλλά και δικαστική εκπροσώπηση σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων.

Μέσα από όλα τα εργαλεία που προσφέρει τόσο η ομάδα όσο και το site της πρωτοβουλίας, οι Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος θα αναλαμβάνουν υποθέσεις, ικανές να δημιουργήσουν αναγκαίο και ρηξικέλευθο δεδικασμένο στον τομέα του Δικαίου των Ζώων. Τα Pet City, συνοδοιπόροι και σύμμαχοι στο έργο του Dogs’ Voice και της πρωτοβουλίας τους, υποστηρίζουν το κόστος του νομικού συμβούλου για ένα χρόνο.

Στόχος των Pet City είναι να βρίσκονται πάντα δίπλα σε καινοτόμες πρωτοβουλίες που προάγουν την ευζωία κάθε ζώου και ευαισθητοποιούν το κοινωνικό σύνολο. Η υποστήριξη της ανάπτυξης του Δικαίου Προστασίας των ζώων στη χώρα μας είναι μία από τις πολλές ενέργειες στο portfolio της εταιρείας η οποία δε θα σταματήσει να δίνει καθημερινές μάχες εξασφαλίζοντας το μέλλον όλων των ζώων.

Μάθετε περισσότερα στο: lawyersforanimals.dogsvoice.gr

Read Next

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

25 Μαϊ 2023

Ξέρουμε τι cocktail θα πίνεις αυτό το καλοκαίρι

Εσύ, είσαι τύπος Fresco, Beach In The City ή μήπως Été; Ανακάλυψε τα Grey Goose Summer Cocktails στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου.

Περισσότερα από

Life

24 Μαϊ 2023

Η "Άλφα Χωρίς" δίνει νόημα σε όλες τις στιγμές μας

Γιατί οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που είναι πάντα δίπλα μας, κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς.

24 Μαϊ 2023

Πετρούπολη: θα αποκτήσει τον δικό της λαχανόκηπο

Ένας δημοτικός Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος θα "γεννηθεί" στον δήμο Πετρούπολης.

24 Μαϊ 2023

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Το wellbeing είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Απολαύστε mindfull weeks όλο το καλοκαίρι σε δημοφιλή luxury resorts.

24 Μαϊ 2023

Minas Unchained: Όσα έγιναν στη μοναδική γιορτή που διοργάνωσε ο οίκος design Minas

Όταν η τέχνη και το design συνάντησε την ελευθερία του δρόμου και της έκφρασης αλλά και τα Bombay Sapphire cocktails.

23 Μαϊ 2023

"Ιδού η Ρόδος": H έκθεση της Icaro Contemporary Art Gallery & Agency που θα συζητηθεί

Στην πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο, δεκατέσσερις διακεκριμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κεραμικά της διάσημης κεραμοποιίας Ίκαρος στην Ρόδο και δημιουργούν!

21 Μαϊ 2023

Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

+ μία λίστα με διαφορετικές ονομασίες της ζάχαρης στα τρόφιμα.

20 Μαϊ 2023

Όσα αξίζει να δείτε αυτήν την εβδομάδα στο Athens City Festival

Ανάμεσα στις 200 ξεχωριστές δράσεις του Athens City Festival, που τρέχει για όλο το μήνα, επιλέξαμε μερικές ακόμα εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

19 Μαϊ 2023

Τα πιο άνετα ανδρικά εσώρουχα για το καλοκαίρι

Αίσθηση δροσιάς; Τσεκ! Ανάλαφρα; Τσεκ! Στιλάτα; Τσεκ! Ανακάλυψέ τα όλα εδώ.

19 Μαϊ 2023

Sinners Pizza | Αν η αμαρτία ήταν φαγητό... θα ήταν πίτσα

Εδώ η πίτσα δεν έχει ανανά. Δεν τρώγεται διπλωμένη. Και δεν σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

19 Μαϊ 2023