ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Me time: 5 πράγματα που άλλαξα στην καθημερινότητα μου και μεταμόρφωσαν τη μέρα μου

Έφτιαξα χρόνο για μένα και δεν βγήκα χαμένη!

Η καθημερινότητα είναι γρήγορη, απαιτητική ακόμα και εξαντλητική. Δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται το τέλος της ημέρας και αναρωτιόμαστε πώς πέρασε ακόμη ένα 24ωρο, μέσα στο οποίο, κακά τα ψέματα, δεν κάναμε απολύτως τίποτα για τον εαυτό μας. Κάπως έτσι περνούσαν και οι δικές μου μέρες, με ένα ατελείωτο κυνηγητό προθεσμιών και ραντεβού, μέχρι που πήρα την απόφαση ότι η ζωή χωρίς την ποιότητα δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Έπρεπε να βάλω τον εαυτό μου σε πρώτο πλάνο και μάλιστα σύντομα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να στύψω το μυαλό μου και να ανακαλύψω μικρές καθημερινές συνήθειες οι οποίες έκαναν τη διαφορά. Με λίγα λόγια, έφτιαξα χρόνο για εμένα, από εκεί που έφτιαχνα μόνο για τις υποχρεώσεις μου.

Δίνω περισσότερη προσοχή σε αυτό που κάνω

Μία από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη ζωή είναι το overload – πληροφοριών, εργασιών, δραστηριοτήτων, εγνοιών. Το αποτέλεσμα; Υπερδιέγερση, κόπωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Έτσι, όποτε είναι δυνατόν, προσπαθώ να εστιάζω σε ένα πράγμα κάθε φορά στην καθημερινή ζωή. Όταν εργάζομαι, απομακρύνω τυχόν περισπασμούς που μπορεί να δυσκολέψουν την εστίαση όλης της προσοχής μου σε ένα μόνο πράγμα. Στην πραγματικότητα έχοντας επίγνωση της δραστηριότητάς μου εκείνη τη στιγμή, αντιστέκομαι στην παρόρμηση να κάνω και κάτι άλλο μαζί. Σε δραστηριότητες όπως γιόγκα ή πεζοπορία, η μαγειρική ή παιχνίδι με τα παιδιά – απενεργοποιώ κάθε συσκευή και εστιάζω σε αυτό που κάνω εκείνη τη στιγμή – και αυτό είναι πραγματικά προσωπικός χρόνος.

Δημιουργώ μικρές στιγμές απόλαυσης

Το να μαγειρέψω ή να φτιάξω ένα γλυκό είναι ένα τελετουργικό που μπορεί να μου δημιουργήσει την αίσθηση της ηρεμίας και αποσύνδεσης προτού καν ξεκινήσω. Ακόμα και η ανάμνηση γεύσεων και μυρωδιών μπορεί να με χαλαρώσει. Μία αγαπημένη στιγμή απόλαυσης μέσα στην εβδομάδα είναι αυτές οι στιγμές του γλυκού – είτε με φίλους είτε με τα παιδιά, η στιγμή που βγαίνουν τα -ελάχιστα είναι η αλήθεια- υλικά για να φτιάξουμε την κρέμα Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ είναι η πιο zen στιγμή μας. Αρώματα και αναμνήσεις μπλέκονται ενώ μυρίζουμε το ζεστό άρωμα, ενώ η απόλαυση γίνεται ακόμη πιο ολοκληρωμένη όταν μοιραζόμαστε την αγαπημένη κρέμα μαζί με τις ιστορίες της μέρας μας. Το peak της εβδομάδας μου; Σίγουρα, για αυτό φροντίζω να μην είναι μόνο μία φορά!

Διαβάστε περισσότερα στο missbloom.gr

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.