ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε χορογράφοι του "ODD–Onassis Dance Days" μας μιλούν για όσα θα δούμε στη Στέγη

Πειραματιζόμενο με νέα μέσα και τολμηρό, όπως η νέα γενιά των πέντε γυναικών χορογράφων που συμμετέχει είναι το "ODD–Onassis Dance Days" που έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Οι πέντε χορογράφοι μας μιλούν για όσα τις ενέπνευσαν και για τον τρόπο με τον οποίο προετοίμασαν τα έργα τους για το φεστιβάλ.

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένα σπίτι για το σύγχρονο πολιτισμό, ώστε οι δημιουργοί να κάνουν αυτό που εκείνοι θέλουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Ο χορός δεν έμεινε ποτέ έξω από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της και το Φεστιβάλ Χορού "ODD–Onassis Dance Days" είναι μια σταθερή δράση, ένα πολυαναμενόμενο ραντεβού που εδώ και δέκα χρόνια μας δίνει την ευκαιρία να αντιληφθούμε πώς εξελίσσεται η σύγχρονη χορευτική δημιουργία, εντός και εκτός συνόρων. Είναι το φεστιβάλ που πυροδοτεί συζητήσεις, παρατηρώντας ποια θέματα απασχολούν τους δημιουργούς και που αποδεικνύει πώς μέσα από το χορό προκύπτουν δυνατότητες, πώς συγχωνεύονται ιδέες, πώς χτίζεται το "μαζί". Σ’ αυτά τα μονοπάτια μας οδηγούν φέτος οι νέες χορογράφοι, Έλενα Αντωνίου, Χαρά Κότσαλη, Νεφέλη Αστερίου, Ξένια Κογχυλάκη και Μαρίνα Οτέρο , που συμμετέχουν στο φεστιβάλ από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου. Τις ρωτήσαμε τι σημαίνει γι' αυτές το "Onassis Dance Days", τι τις ενέπνευσε και με ποιο τρόπο δούλεψαν και προετοίμασαν τα έργα τους για το φεστιβάλ κι εκείνες μας απάντησαν.

Μαρίνα Οτέρο "Fuck me / Love me"

Είμαι χορεύτρια, σκηνοθέτρια, συγγραφέας… Ένα από τα πρότζεκτ μου είναι να φτιάξω ένα έργο δίχως τέλος σχετικά με τη ζωή μου, στο οποίο είμαι εγώ το αντικείμενο της έρευνάς μου. Έχω ήδη παρουσιάσει κάποια… "κεφάλαιά" του, τρόπον τινά, τα οποία προκύπτουν από αυτή την αναζήτηση και η ιδέα είναι να συνεχίσω να κυκλοφορώ διαφορετικές εκδοχές αυτών των έργων, με την πάροδο του χρόνου, μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω. Η προηγούμενη έκδοση αυτού του έργου ζωής ονομάζεται "Fuck Me". Στη διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας, επικοινώνησα με τον θεατρικό συγγραφέα Μαρτίν Φλόρες Κάρντενας, προκειμένου να του ζητήσω να επιβλέψει την ανάπτυξη του κειμένου εκείνου του έργου. Καθώς δουλεύαμε πάνω σε αυτό γίναμε φίλοι και αποφασίσαμε να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μαζί το επόμενο έργο.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

Περισσότερα από

Life

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

19 Απρ 2024

Αυτό το τρόφιμο συνδέεται με την απώλεια βάρους και πιο λεπτή μέση

Μπόνους: Bοηθάει στην μείωση της κατανάλωσης τροφίμων χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.