ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ίδρυμα "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου": Η λαμπρή παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Όμιλος Anastassiadis Group παρουσίασε την Ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου" σε μία ξεχωριστή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ίδρυμα 'Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου' : Η λαμπρή παρουσίασή του στο Μέγαρο Μουσικής

Τις προηγούμενες μέρες το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εκδήλωση που ανέδειξε την ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου" από τον γνωστό όμιλο, Anastassiadis Group. Εξέχοντες καλεσμένοι από διαφορετικούς χώρους και αξιόλογοι ομιλητές τίμησαν με την παρουσία τους τον ευγενή σκοπό του ιδρύματος.

Το ίδρυμα "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου" ουσιαστικά πρόκειται για μία πρωτοβουλία δημιουργίας ενός κοινωνικού οργανισμού, η οποία ανήκει στον Δρ. Ιωάννη Αναστασιάδη, CEO της Anastassiadis Group και υιό της αποθανούσας Ευγενίας Αναστασιάδου Σμυρναίου, από την οποία ονοματίστηκε. Το ίδρυμα έχει κοινωφελή χαρακτήρα, ενώ θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα διέπεται από τις σύγχρονες αρχές λειτουργίας Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Βασικοί του στόχοι είναι η εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε αδύναμους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές ή μεταπτυχιακούς φοιτητές του εσωτερικού ή του εξωτερικού, καθώς και η εφάπαξ παροχή οικονομικών ενισχύσεων, επιχορηγήσεων και επαινετικών διπλωμάτων ή βραβείων ως επιβράβευση για την επιτυχή εκπόνηση ή ολοκλήρωση εργασιών σε φοιτητές του Τμήματος Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης (Τ.Ο.Π.Α.) του Παντείου Πανεπιστημίου. Ακόμη, πρόθεση του ιδρύματος "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου" είναι η προκήρυξη διαγωνισμών και ανάθεση εργασιών ή μελετών που αφορούν στην προαγωγή της πνευματικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης των ευαίσθητων – μη οικονομικά εύπορων μαθητών και σπουδαστών. Τέλος, αναμένεται να συνδράμει σε νεαρές και ανύπαντρες μητέρες, παρέχοντας τους δωρεάν υπηρεσίες από κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ παράλληλα θα προσφέρει οικονομική και ψυχολογική στήριξη σε άγαπες γυναίκες με παιδιά, πολύτεκνες και άπορες ή μονογονεϊκές οικογένειες.

Ίδρυμα "Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου": Η λαμπρή παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής

Όσο για τη βραδιά παρουσίασής του Ιδρύματος, με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήραν ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης για την εκτενή παρουσίαση του ιδρύματος, η Ευαγγελία Αναστασιάδου που αναφέρθηκε στην εκλιπούσα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου, ο Αναστάσιος Καραγάννης -επίκουρος καθηγητής Χωρικής Οικονομετρίας στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Υπατίας Αλεξάκη, HR Director της Anastassiadis Group.

Προκόπης Παυλόπουλος

Αναστασιάδης-Συρίγος

Η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα.

Αναστασιάδης-Μητσιάς

Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου όπως o Άγγελος Συρίγος - Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος - Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο Μάριος Σαλμάς - Βουλευτής και Αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Χειρουργός Ορθοπεδικός, ο Σταύρος Βοϊδονικόλας - Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, ο Χάρης Πασβαντίδης – Περιφερειακός Σύμβουλος, οι πρώην πολιτικοί Κώστας Λαλιώτης και Μιλένα Αποστολάκη, η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη - ζωγράφος, η Τάνια Δρογώση Νικολοπούλου – ζωγράφος, ο Μανώλης Μητσιάς - τραγουδιστής, η Χριστίνα Μουστακλή - χήρα του Αντιστράτηγου Σπύρου Μουστακλή, από τον αθλητικό χώρο οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, ο Γιώργος Σκρέκης και ο Γιώργος Καλαϊτζής, η Ελένη Διδασκάλου - Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Μαρίνης Στρατόπουλος - CEΟ της ΕΤΕ Κύπρου, ο Ιωάννης Λιγνός - πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, το μέλος ΔΣ του ΔΣΑ - Μαρινέττα Χατζησαράντου-Γούναρη, ο Μιχάλης Καθαράκης - CEO του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής Ηρακλείου Κρήτης (MACC), ο Αναστάσιος Τασόπουλος – μαθηματικός – ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σοφία Σπυράτου - χορογράφος και σκηνοθέτης, ο Τάκης Σαράντης - δημοσιογράφος, ο Σάββας Καλεντερίδης - συγγραφέας, ο Σταύρος Νικολαΐδης - ηθοποιός κ.α.

Read Next

21 Μαρ 2023

Ημερίδα | "Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο" στο Μέγαρο Μουσικής

H Ημερίδα του Harpers Bazaar, της Madame Figaro και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, πολιτικών, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών στις 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής.

20 Μαρ 2023

Choix Hall: Wine and art events από την InterCatering

Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.

Περισσότερα από

Life

20 Μαρ 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το κρέας: Γίνε vegan για μια μέρα

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας αποτελεί μια καλή αφορμή για να εστιάσουμε σε μια διατροφή που κερδίζει συνεχώς έδαφος.

20 Μαρ 2023

Xiaomi 13 Lite | Το νέο μοντέλο της Xiaomi είναι το ιδανικό εργαλείο για content generation

Καινοτόμα features, απαράμιλλη αισθητική και σύγχρονο design ενώνονται ιδανικά στο νέο Xiaomi 13 Lite.

19 Μαρ 2023

Δέκα ιδέες για πρωινό από την Ελένη Πετρουλάκη

Τα αγαπημένα γεύματά της, έτσι όπως τα έχει μοιραστεί μέσα από τα stories της.

19 Μαρ 2023

Girl Talk event | Όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες

Ένα Girl Talk με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

18 Μαρ 2023

International Colour Day | Αφιέρωμα στα χρώματα στο Best Radio 92.6

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος θα αφιερώσει μια ολόκληρη εκπομπή στα χρώματα

18 Μαρ 2023

"Creating the Future" | Η Tempo OMD Hellas γιορτάζει 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα

Η εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

18 Μαρ 2023

Είναι τα καρότα superfoods; Η θρεπτική αξία του διάσημου λαχανικού

Τα καρότα είναι από τα πιο διάσημα λαχανικά της άνοιξης. Μπορεί να τα καταναλώνουμε όλο τον χρόνο, όμως, τώρα είναι στην καλύτερη φάση τους.

17 Μαρ 2023

Πώς ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει το βάρος μας;

Η σύνδεση μεταξύ ύπνου και απώλειας βάρους και συμβουλές βελτίωσης του ύπνου με σκοπό την υποστήριξη του αδυνατίσματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου.