ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Στηρίζοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότιμη εργασία στηρίζουμε την Ελλάδα"

Μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, η METRO ΑΕΒΕ, έχει μετατρέψει τις δράσεις για τη γυναικεία ενδυνάμωση σε μέρος της εταιρικής κουλτούρας.

Η γυναικεία παρουσία είναι διαχρονικά ισχυρή στον κλάδο του Retail. Μάλιστα, τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών στην πρώτη γραμμή αγγίζουν -και κάποιες φορές ξεπερνούν- το 50% του ανθρώπινου δυναμικού. Ο ρόλος δε των εργαζομένων πρώτης γραμμής, έχει πλέον αναγνωρισμένη την υψηλή αξία που προσφέρει στις επιχειρήσεις.

Στη METRO, οι γυναίκες αποτελούν το 65% του συνόλου των εργαζομένων και η εταιρεία, επενδύει σταθερά στην ισότητα και την αξιοκρατία μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η παροχή ίσων ευκαιριών ανάπτυξης και ανέλιξης, χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία διαφοροποίηση στις οικονομικές αποδοχές, αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας και πυξίδα των καθημερινών αποφάσεων και ενεργειών.

Ως ο 6ος εργοδότης στη χώρα η ΜETRO (My market και METRO Cash & Carry) παίρνει θέση, ενδυναμώνοντας ουσιαστικά τους ανθρώπους της.

Αγκαλιάζοντας την ισότητα! Ένα σεμινάριο από το Women On Top, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Φέτος, οι εργαζόμενοι της METRO, άνδρες και γυναίκες, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο με τίτλο "Αγκαλιάζοντας την Ισότητα" από τον κορυφαίο μη κερδοσκοπικό οργανισμό -σε θέματα επαγγελματικής ενδυνάμωσης των γυναικών και ισότητας στην αγορά εργασίας- Women On Top. Το υλικό είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά μέσω των εσωτερικών πλατφορμών της εταιρείας, ώστε να έχουν όλοι και όλες πρόσβαση στο υλικό, από κάθε σημείο της Ελλάδας.

"Στηρίζοντας τη γυναικεία ενδυνάμωση και την ισότιμη εργασία στηρίζουμε την Ελλάδα"

Η στήριξη και η ενδυνάμωση των γυναικών μέσω πολλαπλών πρωτοβουλιών, για τη METRO αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα. Οι θεσμοθετημένες ημέρες και οι συμβολισμοί με τους οποίους συνδέονται, αποτελούν τις ευκαιρίες για να αναδείξουμε σημαντικά ζητήματα, στο δρόμο για μία πιο ισότιμη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η METRO υλοποίησε την πρωτοβουλία REDress Day, όπου οι εργαζόμενοι, άντρες και γυναίκες ντύθηκαν στα κόκκινα, και φωτογραφήθηκαν, θέλοντας να περάσουν ένα ισχυρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της ΔΙΟΤΙΜΑ.

metro

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη ΔΙΟΤΙΜΑ, προχώρησε στην παραγωγή ενός εκπαιδευτικού webinar, με τίτλο "Η δύναμη του να εκφράζεσαι ανοιχτά και να ζητάς βοήθεια", θέλοντας να ενδυναμώσει και να κινητοποιήσει ανθρώπους που βιώνουν ή γνωρίζουν κάποιον που βιώνει κακοποιητική συμπεριφορά!

Ακόμη, προχώρησαν και σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, δωρίζοντας 1€ για κάθε εργαζόμενο της εταιρείας στη ΜΚΟ Μέριμνα, στηρίζοντας τις δράσεις "Ανθοδέσμη Αγάπης" και "Κάρτα Αγάπης" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και του Πατέρα αντίστοιχα. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, λαμβάνουν ψυχολογική στήριξη παιδιά που πενθούν την απώλεια του γονέα τους.

Ίσως μία από τις πιο σημαντικές δράσεις που μπορεί να προσφέρει μία εταιρεία είναι η ουσιαστική στήριξη των εργαζόμενών της, η εξέλιξή τους σε θέσεις ευθύνης και η εκπαίδευση τους.

metro

Στις σύγχρονες επιχειρήσεις, οι ρόλοι, οι ισορροπίες, ο τρόπος ηγεσίας, αλλάζουν καθημερινά, και εξελίσσονται, ακολουθώντας τις απαιτήσεις των καιρών. Η παρουσία και το αποτύπωμα των γυναικών στα εργασιακά περιβάλλοντα τις τελευταίες δεκαετίες ενδυναμώνεται, αποκτά μεγαλύτερο και σημαντικότερο εκτόπισμα σε όλες τις βαθμίδες.

Όταν πρόκειται για εκπαίδευση, ευκαιρίες εξέλιξης και μισθολογικές αποδοχές, τότε είναι όλοι ίσοι και δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο, παρά μόνο η απόδοση και οι ικανότητες. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει στοχευμένες εκπαιδεύσεις σε εργαζόμενες διοικητικών θέσεων, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την ενδυνάμωσή τους.

Read Next

27 Μαρ 2023

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν επισκέψεις σε διαιτολόγους

Η παχυσαρκία συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, ανάμεσά τους διαβήτης και καρδιαγγειακά νοσήματα.

27 Μαρ 2023

Σμούθι με πορτοκάλι και καρότο για αποτοξίνωση

Ετοίμασε εύκολα και γρήγορα ένα νόστιμο, αποτοξινωτικό σμούθι.

Περισσότερα από

Life

27 Μαρ 2023

To Κατά Angsana Corfu Πάσχα

Στο ultra serene resort της Κέρκυρας, το Πάσχα γιορτάζεται με τη μοναδικότητα και την διακριτική πολυτέλεια που μόνο το Angsana μπορεί να προσφέρει.

26 Μαρ 2023

Πράσινο τσάι για αδυνάτισμα: Πώς θα σε βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους;

Το πράσινο τσάι έχει πολλά πιθανά οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να βοηθά στη διαχείριση του βάρους.

26 Μαρ 2023

6 νόστιμες στάσεις στην Ευριπίδου

Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".

26 Μαρ 2023

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξένησε τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελίνα Αφεντάκη σε ένα λαμπερό event

Πολύτιμοι λίθοι και λαμπέρα κοσμήματα, διά χειρός Ελίνας Αφεντάκη, μάγεψαν τους εκλεκτούς προσκεκλημένους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

24 Μαρ 2023

Lapin House: Ανακάλυψε την πιο παιχνιδιάρικη καλοκαιρινή συλλογή για τους μικρούς μας φίλους

Τα παιδιά θα λατρέψουν τα playful ρούχα και αξεσουάρ της καλοκαιρινής συλλογής της Lapin House.

24 Μαρ 2023

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Η κορυφαία συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου

Ο σεφ απαντά στο κρίσιμο ερώτημα της σκορδαλιάς "πατάτα ή ψωμί;", αλλά και στο γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου.

23 Μαρ 2023

Το αυτοκίνητο που θα απογειώσει το στιλ σας

Το νέο Jeep® Avenger θα είναι χωρίς αμφιβολία το αυτοκίνητο που θα λατρέψετε!

21 Μαρ 2023

Ημερίδα | "Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο" στο Μέγαρο Μουσικής

H Ημερίδα του Harpers Bazaar, της Madame Figaro και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, πολιτικών, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών στις 22 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής.

20 Μαρ 2023

Choix Hall: Wine and art events από την InterCatering

Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.