Το ήξερες ότι κατά μέσο όρο οι Ιταλοί, που τόσο φημίζονται για τα νοστιμότατα, χειροποίητα ζυμαρικά τους, τρώνε pasta κάθε 3 ή 4 φορές μέσα στην εβδομάδα; Οι εν λόγω αριθμοί μοιάζουν τουλάχιστον απαγορευτικά ονειρικοί στην προσπάθεια σου να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με λιγότερους υδατάνθρακες και αυτομάτως λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά ίσως παρατηρήσεις πως παρά τις διατροφικές τους επιλογές διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος τους. Πώς άραγε συμβαίνει αυτό; Η Ιταλίδα food blogger, Έλενα Ντέιβις, έρχεται να λύσει το μυστήριο, αποκαλύπτοντας πέντε – καλούς – λόγους που τα spaghetti ίσως τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβή για τη σιλουέτα μας όπως συχνά νομίζουμε.
Έτσι θα τρως ζυμαρικά, όπως οι Ιταλοί και δεν θα παίρνεις βάρος:
Δώσε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας: Όπως επισημαίνει η Ντέιβις οι μερίδες ζυμαρικών που σερβίρουν στα αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια δεν ξεπερνούν συνήθως το ένα τρίτο της μερίδας φαγητού που σερβίρεται σε άλλου είδους εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά που έρχονται ως συνοδευτικό, σερβίρονται ανεξαρτήτως της μερίδας των ζυμαρικών.
Και στις οδηγίες βρασμού των pasta: Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται "Al Dente" έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωση τους. Το al dente αναφέρεται στη στιγμή του βρασμού κατά την οποία τα ζυμαρικά έχουν μια κάπως σκληρότερη υφή, πριν γίνουν εντελώς μαλακά.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr