ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

ΕΛΟΠΥ | Με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές

Αμερική, η επόμενη μεγάλη αγορά για τα ψάρια ελληνικής εκτροφής.

ελοπυ

Με την παρουσία των 22 Μελών και στελεχών των εταιριών της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, υπηρεσιακών παραγόντων, συνεργατών και τα εμπορικά και δημοσιογραφικά τμήματα των ΜΜΕ, έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στο Divani Caravel η ετήσια εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΕΛΟΠΥ.

ΕΛΟΠΥ | Με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγωγές

Στην εκδήλωση, συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, το μέλλον της οργανικής υδατοκαλλιέργειας, η υγεία των εκτρεφόμενων οργανισμών σε σχέση με τα πρότυπα ευζωίας που έχει θεσπίσει η ΕΛΟΠΥ και ο ανταγωνισμός από τρίτες χώρες.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της ΕΛΟΠΥ σε προγράμματα που προάγουν την αποτελεσματική λειτουργία του κλάδου, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παρουσίασαν στη Γενική Συνέλευση το πρόγραμμα AquaSafe, ένα γεωπληροφοριακό σύστημα υποστήριξης της υδατοκαλλιέργειας ακρίβειας.

Την εκδήλωση κοπής πίτας προλόγισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για τα θέματα Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας κ. Σίμος Κεδίκογλου, που αναφέρθηκε στη θετική συνεργασία του ΥΠΑΑΤ με την ΕΛΟΠΥ και τη διαχρονική στήριξη του Υπουργείου με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

κεδικογλου

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΟΠΥ κ. Απόστολος Τουραλιάς, αναφέρθηκε στον απολογισμό του έργου της ΕΛΟΠΥ και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, με κύρια απόφαση το 2023 να οριστεί ως βασικός στόχος ανάπτυξης του κλάδου η αγορά της Αμερικής. Με αυτήν την κίνηση της, η ΕΛΟΠΥ γίνεται ακόμα πιο εξωστρεφής με μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα σε Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές.

Στα πλαίσια προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛΟΠΥ προσφέρει το αντίτιμο του φλουριού σε προγράμματα που στηρίζουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Read Next

30 Μαϊ 2023

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

28 Μαϊ 2023

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

Περισσότερα από

Life

27 Μαϊ 2023

8 ιδανικά σνακ για απώλεια βάρους (μπορείς να τρως όσο θέλεις)

Αυτά είναι τα πιο καλά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και υγεία.

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

25 Μαϊ 2023

Ξέρουμε τι cocktail θα πίνεις αυτό το καλοκαίρι

Εσύ, είσαι τύπος Fresco, Beach In The City ή μήπως Été; Ανακάλυψε τα Grey Goose Summer Cocktails στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου.

24 Μαϊ 2023

Η "Άλφα Χωρίς" δίνει νόημα σε όλες τις στιγμές μας

Γιατί οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που είναι πάντα δίπλα μας, κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς.

24 Μαϊ 2023

Πετρούπολη: θα αποκτήσει τον δικό της λαχανόκηπο

Ένας δημοτικός Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος θα "γεννηθεί" στον δήμο Πετρούπολης.

24 Μαϊ 2023

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Το wellbeing είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Απολαύστε mindfull weeks όλο το καλοκαίρι σε δημοφιλή luxury resorts.

24 Μαϊ 2023

Minas Unchained: Όσα έγιναν στη μοναδική γιορτή που διοργάνωσε ο οίκος design Minas

Όταν η τέχνη και το design συνάντησε την ελευθερία του δρόμου και της έκφρασης αλλά και τα Bombay Sapphire cocktails.

23 Μαϊ 2023

"Ιδού η Ρόδος": H έκθεση της Icaro Contemporary Art Gallery & Agency που θα συζητηθεί

Στην πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο, δεκατέσσερις διακεκριμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κεραμικά της διάσημης κεραμοποιίας Ίκαρος στην Ρόδο και δημιουργούν!

21 Μαϊ 2023

Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

+ μία λίστα με διαφορετικές ονομασίες της ζάχαρης στα τρόφιμα.