ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα οφέλη της ρινοπλαστικής

Η "ελεύθερη" αναπνοή, ο καλύτερος ύπνος, η θωράκιση της υγείας αλλά και η αυξημένη αυτοπεποίθηση είναι κάποια από τα βασικά πλεονεκτήματα που μπορεί να προσφέρει η ρινοπλαστική.

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής έχει "στιγματιστεί" άδικα στο παρελθόν ως μια διαδικασία που επιλέγεται από ματαιοδοξία. Αυτό δεν ισχύει, καθώς η ρινοπλαστική έχει να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους ανθρώπους που την επιλέγουν, τόσο σε επίπεδο υγείας όσο και αισθητικής αρμονίας.


Λειτουργική αναπνοή

Η ρινοπλαστική δεν είναι απλώς μια κοσμητική επέμβαση, αλλά είναι πρωτίστως θεραπευτική. Η μύτη μαζί με το στόμα έχουν τον ρόλο υποδοχής του οξυγόνου και απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα. Όταν παρακωλύονται η ελεύθερη διέλευση του αέρα και η λειτουργία της αναπνοής, βλάπτεται η υγεία. Ανατομικά προβλήματα που επηρεάζουν την αναπνοή (σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, μεγάλες ρινικές κόγχες, δυσλειτουργικές ρινικές βαλβίδες κ.λπ.), είτε είναι γενετικά είτε επίκτητα, διορθώνονται με τη ρινοπλαστική.


Ποιοτικός ύπνος

Το ροχαλητό είναι από τα συμπτώματα της αποφρακτικού τύπου υπνικής άπνοιας. Τόσο το ροχαλητό όσο και η υπνική άπνοια μπορούν να επιδεινωθούν όταν η ανώτερη αναπνευστική οδός δεν είναι ελεύθερη. Έτσι, η ρινοπλαστική αποτελεί συχνά μια επιλογή για την επίλυση των διαταραχών του ύπνου και την αποκατάσταση της ποιότητάς του. Αποφεύγοντας τις σοβαρές διαταραχές ύπνου, ελαττώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης σοβαρών προβλημάτων υγείας.


Αερισμός παραρρίνιων κόλπων

Ο καλός αερισμός αυτών των "περασμάτων" αέρα αριστερά και δεξιά από τη μύτη είναι σημαντικός. Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κανείς αν θυμηθεί την αίσθηση πίεσης που νιώθει όταν η μύτη μπλοκάρει έντονα σε ένα επεισόδιο αλλεργικής ρινίτιδας ή σε ένα κοινό κρυολόγημα. Εκτός από τη διόρθωση του στραβού ρινικού διαφράγματος κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής, είναι αρκετά συχνό να παρεμβαίνουμε και στους παραρρίνιους κόλπους με τη βοήθεια της ενδοσκοπικής χειρουργικής (FESS) με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους.


Τόνωση της αυτοπεποίθησης

Η μύτη είναι ένα από τα πιο "ορατά" χαρακτηριστικά του προσώπου και μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα της μπορούν να μεταβάλουν τις αναλογίες και τη συμμετρία του. Η ρινοπλαστική βελτιώνει τις αναλογίες και επαναφέρει τη συμμετρία του προσώπου. Φυσικά κάθε επέμβαση βασίζεται στις ιδιαιτερότητες και την ανατομία κάθε προσώπου με στόχο ένα μοναδικό και ταιριαστό αποτέλεσμα.


Ευχαριστούμε τη δρα Ειρήνη Μάντζαρη, MD, PhD, διευθύντρια Ε' ΩΡΛ Κλινικής, Χειρουργικής Κλινικής Ρινός, Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ρινοπλαστικής "Metropolitan General" (orlplastic.gr).

Read Next

30 Ιαν 2023
28 Ιαν 2023

Δέκα λάθη που κάνεις στο πρωινό γεύμα και πώς να τα διορθώσεις

Τα μεγαλύτερα (και πιο συχνά) λάθη στο πρώτο γεύμα της ημέρας. Εσύ τα κάνεις;

Περισσότερα από

Life

27 Ιαν 2023

Tasty Awards 23 | Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Στηρίζουμε τους σεφ που πειραματίζονται με τα υλικά, τους συνδυασμούς και τις τεχνικές.

26 Ιαν 2023

Λουκία Παπαδάκη: Τα υπέροχα γκρίζα φυσικά μαλλιά της, οι "βαλσαμωμένοι" άνθρωποι και γιατί δε θα επέστρεφε στα 25 της

"Σε αυτή την ηλικία είσαι αλεξίσφαιρος, αλεξικέραυνος, έχεις και μια σκασίλα για το τι θα πει ο άλλος, τι θα κάνει, ζεις τη ζωή που ήθελες πάντα."

24 Ιαν 2023

Τα απαραίτητα αξεσουάρ για εξορμήσεις στο χιόνι!

Τα καταστήματα Lapin House ή το lapinkids.com αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για να αναβαθμιστεί το ski style των παιδιών με αξεσουάρ για ένα cool ντύσιμο στο χιονοδρομικό.

19 Ιαν 2023

TASTY AWARDS 23: Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Τα fine dining εστιατόρια της πόλης μας καλούν να τα ψηφίσουμε.

18 Ιαν 2023

Εκδήλωση φόρος-τιμής στον Γιάννη Ρίτσο στη Σορβόννη

Με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και πνευματικό κόσμο.

18 Ιαν 2023

Ο νέος διεθνής διαγωνισμός της Answear που χαρίζει μοναδικά χρηματικά βραβεία!

Ένας διαγωνισμός που θα αναδείξει μια αναπάντεχη πλευρά της μόδας!

15 Ιαν 2023

Θεατρικές πρεμιέρες: Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 12 έως 18 Ιανουαρίου και ξεχωρίζουν.

14 Ιαν 2023

Ο Γιόακιν Φίνιξ παρανοεί στο τρέιλερ του "Beau Is Afraid"

"Φευγάτη" πρώτη γεύση από τη νέα ταινία του Άρι Άστερ ("Μεσοκαλόκαιρο") με πρωταγωνιστή τον οσκαρικό σταρ.

14 Ιαν 2023

Stokke® Xplory® X Gold Edition | Υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα - ό,τι θέλετε για το μωρό σας

Ωρα για λίγη περισσότερη λάμψη με τη νέα Gold συλλεκτική έκδοση του καροτσιού που μεγαλώνει μαζί με το παιδί σας.