
Σε λίγα μέρη της πόλης μπορεί να πει πως ταξιδεύει αλλού. Ένα εξ αυτών είναι και το Nikkei Peruvian Resto-Bar, στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι. Με ένα εντυπωσιακό ενυδρείο να δεσπόζει στο bar και τεχνοτροπία στους τοίχους που μιμούνται βράχια, το κλίμα απ’ έξω έχει μείνει... απ’ έξω. Έπειτα; Έπειτα έρχονται τα κοκτέιλς και τα Nikkei πιάτα του Claudio Bairami και της ομάδας του. Αρώματα λάιμ, φρέσκου κόλιανδρου, καυτερής πιπεριάς και yuzu πλανώνται στην ατμόσφαιρα!

Η Νikkei κουζίνα, το πάντρεμα δηλαδή της ιαπωνικής με την περουβιανή κουζίνα, γεννήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. "Nikkei" είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη). Οι εργάτες στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, έχοντας τον δικό τους "εκπρόσωπο" στο κέντρο της Αθήνας, το Nikkei Peruvian Resto-Bar.

Ανοίξτε τη βραδιά μ΄ένα από τα signature cocktails που έχει προτείνει η Μαίρη Ταλαιπώρου και η ομάδα της ανάλογα με τι θα τα συνοδεύσετε.

Από το μενού θα σας προτείναμε να ξεκινήσετε με το Nikkei ceviche- που στην περίπτωσή μας ήταν από μυλοκόπι- με yuzu leche, aji Amarillo (κίτρινο πιπέρι) και μπόλικο λάιμ- ένα πιάτο δροσερό με ελαφρώς γλυκόξινη επίγευση. Πολύ καλή ήταν και η σαλάτα με τρία είδη παντζαριού που συνοδεύεται με φάβα, κινόα και ένα μυστικό που γεμίζει αρώματα το πιάτο: το κουμ κουάτ! Δοκιμάστε οπωσδήποτε το tataki tuna, ένα από τα καλύτερα πιάτα του καταλόγου και το σασίμι με μαγιάτικο και λάδι αρωματισμένο με κόλιανδρο! Ενώ αν προτιμήσετε πιάτο με βάση το κρέας η ταλιάτα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή.
Θα πρέπει επίσης να σταθούμε στο εξαιρετικό service του εστιατορίου που βρίσκεται σε εγρήγορση, εξηγεί και είναι σε θέση να προτείνει συνδυασμούς και γευστικές διαδρομές. H ανοιχτή κουζίνα και το γεγονός πως ο σεφ Claudio Bairami και οι συνεργάτες του βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα πιάτα τους κι έξω από την κουζίνα σε κοινή θέα συμβάλλει σημαντικά στη ζωντανή ατμόσφαιρα του εστιατορίου, όπου μάγειρες και επισκέπτες μοιάζουν να γίνονται ένα.
Στο Nikkei Peruvian Resto-Bar διοργανώνονται επίσης events, όπως live concerts που μεταμορφώνουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα.
Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram