ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο καρκίνος του μαστού μας αφορά όλους

Ο καρκίνος του μαστού δεν γνωρίζει ηλικία, γεωγραφία, επάγγελμα ή τρόπο ζωής αλλά μας αφορά όλους χωρίς διακρίσεις.

Us stronger: Δύο δημοσιογράφοι και 3 άνθρωποι από το χώρο της Υγείας για τον καρκίνο του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος τύπος καρκίνου, καθώς ευθύνεται για 1 στις 8 διαγνώσεις καρκίνου παγκοσμίως. Το 2020, υπήρξαν περίπου 2,3 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού παγκοσμίως και περίπου 685.000 θάνατοι με μεγάλες γεωγραφικές διακυμάνσεις μεταξύ χωρών και περιοχών ανά τον κόσμο. Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή του παίζουν αφενός η επιστημονική καινοτομία και αφετέρου το αίσθημα της συλλογικότητας, αλλά και η τόνωση της αυτοπεποίθησης μέσα από τη συμμετοχή σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης ανθρώπων που δίνουν την ίδια μάχη.

Το 2015, η Novartis Hellas εγκαινίασε το πρόγραμμα "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!" με στόχο την ολιστική υποστήριξη των γυναικών που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού, γνωρίζοντας μεγάλη αποδοχή. Το πρόγραμμα που υλοποιείται όλα αυτά τα χρόνια με την πολύτιμη αρωγή ενώσεων ασθενών, έχει σκοπό όχι μόνο να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το θέμα του καρκίνου του μαστού, του πιο συχνού γυναικείου καρκίνου παγκοσμίως, αλλά φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία της ολιστικής προσέγγισης στη διαχείριση της ασθένειας. Μέσω δωρεάν παρακολούθησης σεμιναρίων, με βασικούς θεματικούς άξονες την τέχνη, την έκφραση και την αυτο-φροντίδα, εστιάζει στις ανάγκες των ασθενών και συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η πανδημία αποτέλεσε ένα γεγονός – σταθμό για το πρόγραμμα καθώς χρειάστηκε να δοθούν λύσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Με γνώμονα πάντα την υποστήριξη των ασθενών αποφασίστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να υλοποιηθεί ψηφιακά. Με τον τρόπο αυτό, γυναίκες από όλη τη χώρα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να επωφεληθούν από τα βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια. Το πρόγραμμα έχει γνωρίσει ευρεία αποδοχή, με περισσότερες από 2.800 γυναίκες να εγγράφονται στα σεμινάρια το 2020 και το 2021.

Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε χρονοβόρες θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού, έρχονται συχνά αντιμέτωπες τόσο με αλλαγές στην ψυχολογία αλλά και στην εξωτερική τους εμφάνιση. Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ασχοληθούν με δραστηριότητες που εστιάζουν στη σωματική και ψυχική τους ανάταση και να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Ο 5ος κύκλος του "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!" συνεχίστηκε υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και τους συλλόγους Άλμα Ζωής με κύριο όχημα τη μουσική σε μια σύμπραξη-έκπληξη με το γυναικείο φωνητικό σύνολο "Chόrεs",υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι στα τέλη του 2021. Μέσα από μια ταινία 60 δευτερολέπτων, οι "Chόrεs" ένωσαν τις φωνές τους με άλλες γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα πως καμία γυναίκα δεν είναι μόνη απέναντι σε αυτή την ασθένεια.

Το πολυσχιδές καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που δημιουργήθηκε, αποτέλεσε μια συμβολική κορύφωση στην πορεία του προγράμματος καθώς ανέδειξε τη δύναμη της γυναικείας κοινότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, χωρίς ηλικιακά όρια και προϋποθέσεις.

Επιπλέον το πρόγραμμα "Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!" υποστήριξε την ευρύτερη συνεργασία μεταξύ της χορωδίας Chόrεs και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής", που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών που νοσούν από καρκίνο. Στην μουσική εκδήλωση "Είχα καρδιά που άνθιζε" που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2021, μέλη του Συλλόγου "Άλμα Ζωής", έπειτα από έναν κύκλο βιωματικών μαθημάτων πολυφωνικού τραγουδιού, συναντήθηκαν επί σκηνής με τις Chόrεs και με όχημα τη μουσική ταξίδεψαν από τόπο σε τόπο της Ελλάδας, παντρεύοντας διαφορετικές μουσικές παραδόσεις.

Η ευρεία αποδοχή, η δημοσιότητα και προβολή που έχει γνωρίσει η πρωτοβουλία "Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη" φανερώνουν την επιτυχημένη διαδρομή της μέχρι σήμερα καθώς και τη μέγιστη σημασία του μηνύματός της πως καμία γυναίκα δεν χρειάζεται να είναι μόνη απέναντι σε αυτή την ασθένεια.

Read Next

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

Περισσότερα από

Life

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

25 Νοε 2022

Μίνως Μάτσας: "Από κοντά" στην κεντρική σκηνή του Gazarte

O Μίνως Μάτσας έρχεται στο Gazarte για τρεις εμφανίσεις.

25 Νοε 2022

Οι αλήθειες στο "Fabelmans" του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η 34η ταινία του εμβληματικού σκηνοθέτη συστήνεται ως η πιο προσωπική και αυτοβιογραφική της πλούσιας καριέρας του. Ποια γεγονότα της ταινίας, όμως, είναι τα πραγματικά;

25 Νοε 2022

"Βία είναι να μην κοιμάσαι ήσυχη τα βράδια"

25 Νοεμβρίου: Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών. Γράφει η Άντζελα Ζιούτη

25 Νοε 2022

Η Hellas Direct ρίχνει χρώμα στην Black Friday και γιορτάζει τη #safefriday

30 νύχτες - 100 διαβάσεις - 20.000 ασφαλείς μαθητές και μαθήτριες: Η Hellas Direct κάνει τη διαφορά και αντί της Black Friday γιορτάζει τη #safefriday εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των παιδιών μας.

24 Νοε 2022

Βρετανή μητέρα σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει τους 3 γιους της- Μίλησε στο BBC μόλις αποφυλακίστηκε

Για πρώτη φορά, η μητέρα από το ανατολικό Λονδίνο που σκότωσε τον παιδόφιλο που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα παιδιά της, δίνει τηλεοπτική συνέντευξη.

24 Νοε 2022

Θέλεις να βλέπεις καθαρά μετά τα 40, κοντά, μακριά και σε κάθε απόσταση;

Με τους πολυεστιακούς φακούς επαφής ACUVUE® OASYS MULTIFOCAL δε θα πιστεύεις στα μάτια σου.