ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βενετία Κυρίου: "Οι γυναίκες σήμερα ξέρουν να λύνουν δημιουργικά όλα τα τα προβλήματα"

Η Βενετία Κυρίου είναι μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα, CEO της εταιρείας Happy People και μας αποκαλύπτει για τις δεξιότητες μιας γυναίκας στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Με στρατηγικές συνεργασίες, που περιλαμβάνουν διαφημιστικές καμπάνιες εταιρειών με brands όπως Flora, TEBA, Γάλα Δέλτα, ΕΣΠΑ, Castrol, Opap, UEFA, Lamda Development, Campari, Μπύρα Νύμφη, Blue Star, KFC, αλλά και τη διεύθυνση της εταιρείας Happy People, που προάγει το diversity, η Βενετία Κυρίου είναι μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα CEO της εταιρείας Happy People.

Η Βενετία Κυρίου μας αποκαλύπτει όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται από μια γυναίκα στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Ποιες είναι οι βασικές δεξιότητες που χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη γυναίκα leader;

Οι γυναίκες είναι εξαιρετικοί ηγέτες γιατί είναι σε θέση να ισορροπήσουν τις επαγγελματικές και προσωπικές ηγετικές ικανότητες. Είναι ευκολότερο το να προσεγγίσεις μια γυναίκα με ένα προσωπικό αίτημα ή μια ευαίσθητη ερώτηση. Νοιάζονται για την ομάδα τους και την ευημερία τους, η οποία περιλαμβάνει τις επιδόσεις τους στη δουλειά και την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Είναι επίσης πιο προνοητικές στο να γίνουν μέντορες και μερικές φορές είναι ήδη τόσο ανοιχτές σε επικοινωνιακή σχέση που η μετάβαση σε μέντορα είναι εύκολη.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι συνήθως εξαιρετικές στο multitasking.. Η ικανότητα να απαντούν αποφασιστικά και γρήγορα σε ταυτόχρονες και διαφορετικές εργασίες ή προβλήματα κάθε φορά είναι ένα κρίσιμο συστατικό για την επιτυχημένη ηγεσία. Επίσης, λύνουν δημιουργικά τα προβλήματα και παρακινούνται από προκλήσεις. Η επιθυμία να ξεπεράσουν μια πρόκληση τους δίνει κίνητρο να ολοκληρώνουν τα πράγματα καλά.

Πώς μπορεί να παραμείνει μια γυναίκα δημιουργική και δυναμική μέσα από τόσους πολλούς ρόλους στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί;

Στην σημερινή εποχή οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και η γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς ρόλους, σε αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης. Στην προσπάθεια της αυτή, χρειάζεται να "ζυγίζει" έξυπνα και ορθολογιστικά τις προτεραιότητες της, ώστε κανένας από τους ρόλους αυτούς να μην μένει ανεκπλήρωτος και η ίδια να διατηρεί την ισορροπία σε κάθε επίπεδο της ζωής της διατηρώντας πάντα τη δημιουργικότητα της.

Οι γυναίκες έχουν διαφορετικές επικοινωνιακές στρατηγικές από τους άντρες; Και πώς μπορούν να επενδύσουν στα επικοινωνιακά τους χαρίσματα;

Σύμφωνα με μια βρετανική μελέτη οι γυναίκες επικοινωνούν καλύτερα από τους άνδρες ενώ μάλιστα μιλούν λιγότερο.Έχουν καλύτερα επικοινωνιακά χαρίσματα και χρησιμοποιούν μεγαλύτερη ποικιλία λέξεων σε κοινωνικές περιστάσεις. Όμως για εμένα δεν υπάρχει διαχωρισμός στην επικοινωνιακή στρατηγική όπως και σε κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα η αρμονική συνύπαρξη έχει μόνο θετικά αποτελέσματα και εμπνέει. Το θετικό κλίμα πρέπει να υπάρχει πάντα και πέρα από το στενό εργασιακό πλαίσιο.

Ποια είναι όμως η πραγματική τέχνη της επικοινωνίας; Δεν νομίζω ότι αφορά άνδρα ή γυναίκα ή είναι θέμα κάποιου ιδιαίτερου επικοινωνιακού χαρίσματος, για εμένα είναι ότι οι άνθρωποι ακολουθούν διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, έχουν διαφορετικές προτιμήσεις και προσεγγίσεις και η διαφοροποίηση του τρόπου επικοινωνίας γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής σε προσωπικό επίπεδο και σύμφωνα με τις ανάγκες του project σε επαγγελματικό επίπεδο. Mε άλλα λόγια, το άτομο που διαθέτει δεξιότητες επικοινωνίας μιλά τη γλώσσα του συνομιλητή του και με τον τρόπο αυτό καταφέρνει να ακουστεί πραγματικά.

Read Next

01 Δεκ 2022

She said - Κάποια μίλησε | To βιβλίο των Jodi Kantor και Megan Twohey που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά

Από τις βραβευμένες με Πούλιτζερ δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein.

Περισσότερα από

Life

30 Νοε 2022

Κάνε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου για να χάσεις 2 κιλά ως τα Χριστούγεννα

Χωρίς να ακολουθήσεις συγκεκειμένη δίαιτα και χωρίς να στερηθείς απολύτως τίποτα (ούτε το γλυκό).

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

29 Νοε 2022

"Αλλάζουμε μυαλά. Όχι ρούχα"

Η έρευνα "Ντύσιμο και βία κατά των γυναικών" ανοίγει θέματα που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο του πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΔΕΗ ενεργώ.

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.