ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: 8 tips για να τη γιορτάζεις κάθε μέρα

Σε έναν κόσμο που γίνεται κάθε μέρα πιο περίπλοκος, οι παρακάτω 8 απλές συμβουλές για καλύτερη ψυχική υγεία είναι κάτι που θα μας βοηθήσει.

Πριν πούμε τίποτε περισσότερο, ας μείνουμε σε αυτό: Τι ορίζεται ως ψυχική υγεία; Σύμφωνα λοιπόν με τον καναδικό φορέα για την ψυχική υγεία ο όρος αναφέρεται στην συνολική ψυχολογική μας ευημερία. Περιλαμβάνει το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας, την ποιότητα των σχέσεων που έχουμε, την ικανότητα να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας σήμερα κι ας της επιτρέψουμε να λειτουργήσει σαν ένα καμπανάκι υπενθύμισης. Ας συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε κάθε μέρα κάτι για εμάς, κάτι που θα μας βοηθά να είμαστε πιο ήρεμες και πιο ισορροπημένες. Και ακόμη, ας συνειδητοποιήσουμε πόσο στενά δεμένα είναι μεταξύ τους η καλή υγεία με την ψυχική μας ισορροπία. Οι παρακάτω 10 τρόποι για καλή ψυχική υγεία πιθανότατα δεν είναι κάτι που δεν έχεις ξανακούσει, σίγουρα όμως αξίζει να τους θυμάσαι και να προσπαθήσεις να τους υιοθετήσεις. Θα δεις διαφορά!

10 tips για καλύτερη ψυχική υγεία

Κάνε προτεραιότητά σου τις κοινωνικές συνδέσεις

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

01 Δεκ 2022

She said - Κάποια μίλησε | To βιβλίο των Jodi Kantor και Megan Twohey που ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία κυκλοφορεί στα ελληνικά

Από τις βραβευμένες με Πούλιτζερ δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης από τον Harvey Weinstein.

Περισσότερα από

Life

30 Νοε 2022

Κάνε αυτές τις αλλαγές στη διατροφή σου για να χάσεις 2 κιλά ως τα Χριστούγεννα

Χωρίς να ακολουθήσεις συγκεκειμένη δίαιτα και χωρίς να στερηθείς απολύτως τίποτα (ούτε το γλυκό).

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

29 Νοε 2022

"Αλλάζουμε μυαλά. Όχι ρούχα"

Η έρευνα "Ντύσιμο και βία κατά των γυναικών" ανοίγει θέματα που δυστυχώς δεν συζητάμε αρκετά και αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΗ στο πλαίσιο του πυλώνα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΔΕΗ ενεργώ.

28 Νοε 2022

Το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης είναι ένα ζωντανό, υπαίθριο Μουσείο, γεμάτο έργα Τέχνης!

Αγάλματα, γλυπτά, συνθέσεις και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας προσφέρει η παραλία της Θεσσαλονίκης στους περιπατητές.

27 Νοε 2022

Θέλεις να ζήσεις για πάντα; Στο Metaverse μπορείς!

Πώς το Metaverse εξασφαλίζει την αθανασία μέσα από άβαταρ, ψηφιακές ταριχεύσεις και μνήματα με QR Code.

27 Νοε 2022

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00

Μουσική, Θέατρο, Εργαστήρια, Φωτιστικές Εγκαταστάσεις, Χορογραφημένα Σιντριβάνια, Παγοδρόμιο

26 Νοε 2022

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

26 Νοε 2022

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.