ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Ανδρέας Τουτζιαρίδης της InterCatering μας ξεναγεί στο backstage ενός event

Δοκιμάσαμε κριθαρότο με κόκκινο κρασί, μάθαμε τα πάντα για τις νέες τάσεις στο χώρο και είδαμε τον ήλιο να δύει στην αθηναϊκή ριβιέρα.

τουτζιαριδης

Είναι μια απλή καθημερινή. Μια Τρίτη. Αλλά απλή; Όχι τώρα που το σκέφτομαι. Το ηλιοβασίλεμα απλώνει ροζ- πορφυρούς τόνους στον ουρανό, πάνω από τη θάλασσα κι εμείς είμαστε ακριβώς εκεί απολαμβάνοντας τη στιγμή στο Ble Pavillon στον Άλιμο, ένα από τα venues της InterCatering. Της παλαιότερης εταιρείας catering στην Ελλάδα που ειδικεύεται στις premium εκδηλώσεις.

Ο Ανδρέας Τουτζιαρίδης της InterCatering μας ξεναγεί στο backstage ενός event

Απόψε βρισκόμαστε καλεσμένοι του Ανδρέα Τουτζιαρίδη, Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου της εταιρείας, στο event μίας πολυεθνικής εταιρείας με έδρα τη Γερμανία, για να πάρουμε μια πραγματική γεύση ως θεατές από μια εκδήλωση σε εξέλιξη. Αρχικά η εκδήλωση θα φιλοξενούνταν στο Ble Azure, έναν κατάφυτο χώρο ακριβώς δίπλα από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα, ένα μικρό ακρωτήρι μες τη θάλασσα. Όμως ο καιρός άλλαξε ξαφνικά, Σεπτέμβρης μήνας εξάλλου. Και η InterCatering, μετρώντας 32 χρόνια εμπειρίας μπόρεσε εν ριπή οφθαλμού να κάνει τη μετάβαση του δείπνου στο Ble Pavillon και να "σώσει" την πολύτιμη βραδιά.

τουτζιαριδης

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας με τον Ανδρέα Τουτζιαρίδη μάθαμε πως τα εταιρικά events έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τους πελάτες να έρχονται μάλιστα από το εξωτερικό στην Αθήνα για να τα υλοποιήσουν. "Συχνά γίνονται στο πλαίσιο incentive trips. Ταξιδιών που προσφέρονται στους υπαλλήλους μιας εταιρίας ως επιβράβευση για τις επιδόσεις και την ποιότητα της δουλειάς τους. Έτσι, συχνά τα ταξίδια αυτά περιλαμβάνουν γεύματα και δείπνα σε ιδιαίτερες τοποθεσίες, όπως για παράδειγμα το Ble Azure" σημειώνει ο κ.Τουτζιαρίδης, τη στιγμή που καλεσμένοι ήδη απολαμβάνουν το welcome drink στον υπέροχο αυτό χώρο.Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που βλέπουμε νέους ανθρώπους από κάθε σημείο του πλανήτη, σήμερα εδώ, να δειπνούν σε αυτό το ειδυλλιακό περιβάλλον όπου πρωταγωνιστεί ο θαλάσσιος ορίζοντας.

event

Οι γεύσεις; Ελληνικές, δοσμένες με δημιουργικό τρόπο. Κριθαρότο με λεπτοκομμένο λουκάνικο και κόκκινο κρασί που μαγειρευόταν εκείνη τη στιγμή σε υπερμεγέθες "τηγάνι" απλώνοντας υπέροχες μυρωδιές στον χώρο, μίνι κεμπάπ αρνιού με σως γιαουρτιού, μοσχαράκι μαγειρεμένο σε σάλτσα από κόκκινα σταφύλια, λαχανοντολμάδες με ψάρι, μεταμοντέρνα σως αυγολέμονου και πολλά, πολλά άλλα. Κι αυτό γιατί βέβαια ο κόσμος θέλει πλέον να δοκιμάσει την τοπική κουζίνα της χώρας που επισκέπτεται. Μαθαίνουμε λοιπόν πως οι εταιρικές εκδηλώσεις είτε πραγματοποιούνται στα venues της InterCatering είτε στα γραφεία τους, αποτελούν πλέον σχεδόν το 50% των συνολικών εκδηλώσεων, με τις υπόλοιπες να είναι προσωπικές- γάμοι, βαφτίσεις, γενέθλια, αλλά και γεύματα στο σπίτι, ιδίως την περίοδο των γιορτών.

event

Στο μεταξύ ο μπουφές έχει ανοίξει επίσημα και τώρα οι προσκεκλημένοι κινούνται στον χώρο πιο ζωηρά. Καταλυτικός παράγοντας της βραδιάς φαίνεται να είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Χαμογελαστοί, ευγενικοί, εξυπηρετικοί σε κάνουν να νιώθεις οικεία και ζεστά. Το μυστικό είναι πως βρίσκονται διακριτικά εκεί, παρόντες για όλους τους καλεσμένους. Το Pavillon με τις ξύλινες λεπτομέρειές του δε δημιουργεί άλλωστε ζεστή, "σπιτική" ατμόσφαιρα. Σαν να έβαλε ένα σπίτι τα καλά του.

event

Οι ίδιοι χώροι όμως μπορούν κυριολεκτικά να μεταμορφωθούν. Στο Ble Azure για παράδειγμα είχε στηθεί ολόκληρη κατασκευή με θόλο για τις ανάγκες μιας εκδήλωσης για ένα μεγάλο gala dinner, άλλοτε πάλι έχει φιλοξενήσει στο πλαίσιο εκδήλωσης πολυεθνικής εταιρείας διεθνούς φήμης τραγουδιστή για περισσότερους από 1.000 καλεσμένους.

event

Ακόμα μαθαίνουμε πως τα τελευταία χρόνια η τάση είναι να μικραίνουν σε αριθμό οι καλεσμένοι σε μια δεξίωση, αλλά να αυξάνουν οι παροχές που θέλουν να προσφέρουν οι οικοδεσπότες που στρέφονται σε πιο εκλεπτυσμένες και ακριβές επιλογές. "Οι γάμοι πλέον από εκεί που κάποτε αριθμούσαν 250-270 καλεσμένους σήμερα κυμαίνονται γύρω στα 150 άτομα, όπως συνηθίζεται και στο εξωτερικό" μας εξηγεί ο Ανδρέας Τουτζιαρίδης όσο γευόμαστε τώρα μια σοκολατένια μους με άρωμα πορτοκαλιού και υπέροχους λαχταριστούς λουκουμάδες.

Σε τι συνίσταται η επιτυχία μιας εκδήλωσης; "Χμ, καλή ερώτηση. Θα έλεγα πως αρχή όλων είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Γιατί αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιεί ο κόσμος είναι πως για να είναι π.χ το φαγητό καλό προϋποθέτει πως υπάρχει ο σωστός εξοπλισμός, πως μια αλυσίδα ανθρώπων έχει εργαστεί άψογα- από τον αποθηκάριο που θα συντονίσει όλα τα αντικείμενα που θα χρειαστούμε, τον οδηγό-μεταφορέα, τους εργάτες, έπειτα τους σεφ και τους βοηθούς τους ως τους ανθρώπους του σέρβις που θα σερβίρουν ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Άρα, θα έλεγα πως είναι ο τρόπος που είναι οργανωμένη μία εταιρεία συνολικά ώστε να φροντίσει τις ανάγκες των ανθρώπων που την εμπιστεύτηκαν. Και δεν μιλάμε μόνο για τους οικοδεσπότες, αλλά για όλους, μα όλους τους παρευρισκόμενους σε μία εκδήλωση. Αυτός είναι διαχρονικά ο στόχος μας".

event

Η εμπειρία και η οργάνωση εξάλλου φαίνεται πάντα στη διαχείριση των απρόβλεπτων. Από την αλλαγή της ώρας μιας εκδήλωσης και τους καλεσμένους, ως τον καιρό ή τις απεργίες! Γιατί η InterCatering έχει αναλάβει την υλοποίηση εκδηλώσεων από χιονοδρομικά κέντρα, ως ερημικές παραλίες, από πενθήμερες εκδηλώσεις στο νησί του Σκορπιού ως σημεία όπου έπρεπε να μεταφερθούν τα πράγματα με σκάφη θαλάσσης. Πόσο άγχος μπορεί να προκαλεί όλο αυτό; "Έχουμε μάθει να το διαχειριζόμαστε και έχουμε εμπειρία στο να βρίσκουμε πάντα λύσεις" μας απαντάει ο επιχειρηματίας. Πλέον έχει βραδιάσει και τώρα λάμπουν ακόμα περισσότερο τα μικροσκοπικά φωτάκια που αποκαλύπτονται στους θάμνους περιμετρικά του κήπου.

Σίγουρα δεν ήταν μια απλή Τρίτη.

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.