ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πράσινες πολιτιστικές Διαδρομές στα μουσεία της Αθήνας

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχουν και φέτος στην επικοινωνιακή δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές".

Με αφορμή τη δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές", το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο καλεί τους μεγάλους αλλά και τους μικρούς φίλους του να συμμετέχουν στις ακόλουθες δράσεις, σχετικά με την ύδρευση της Αθήνας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 - Ώρα έναρξης: 12.00

Ξενάγηση στους κήπους του Μουσείου από τους αρχαιολόγους-επιμελητές των συλλογών. Οι κήποι του Μουσείου, μία όαση στο κέντρο της πόλης, γίνονται η αφορμή για μία ευχάριστη περιήγηση ανάμεσα σε οπωροφόρα δένδρα και αρωματικά φυτά, δίπλα στο υδάτινο στοιχείο. Οι επισκέπτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους τρεις εκθεσιακούς σταθμούς που υπάρχουν στους κήπους: τη φρεατοδεξαμενή, που αφορά στην ύδρευση της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τον Παράδεισο, σχετικά με τις αντιλήψεις των βυζαντινών για την επίγεια και τη μεταθανάτια ζωή και τον Ιλισσό, για την εξέλιξη του παριλίσσιου τοπίου από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Κυριακή 29 Μαΐου 2022 - Ώρα έναρξης: 10.30 και 12.00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Θα υπάγω εις τους κήπους", το οποίο αξιοποιεί εκπαιδευτικά τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου. Μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα τα παιδιά ανακαλύπτουν φυτά, λουλούδια και δένδρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με εικαστικό εργαστήρι στους κήπους του Μουσείου. Για παιδιά Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Οι παραπάνω δράσεις είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 213 9507 (από τις 09.00-15.00)

Περισσότερες πληροφορίες στο www.byzantinemuseum.gr

Πράσινες πολιτιστικές Διαδρομές στα μουσεία της Αθήνας

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στις 26 και 27 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές". Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Α) Θεματικές περιηγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου:

1) Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα "Φυτικός διάκοσμος ως παραπληρωματικό θέμα στη γλυπτική",

2) Την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 13:00- 14:00 στις αίθουσες των Προϊστορικών Συλλογών του Μουσείου με θέμα "Φυσικό τοπίο και ερωτικοί υπαινιγμοί στην εικονογραφία της τέχνης του Προϊστορικού Αιγαίου" και

3) Την Παρασκευή 27 Μαΐου και ώρα 11:00- 12:00 στη Συλλογή Γλυπτών με θέμα "Απεικόνιση φυσικού τοπίου - αστικού τοπίου".

Β) Εκπαιδευτική δράση για μαθητές:

Το πρωί της Παρασκευής 27 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με τίτλο "Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…" για μαθητές Α/Θμιας Εκπαίδευσης συνοδευόμενη από εικαστικό εργαστήριο. Η δράση αυτή θα περιλαμβάνει έρευνα στη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια των υπευθύνων αρχαιολόγων, παιχνίδι ρόλων και απτική επαφή με αντίγραφα. Τα παιδιά θα εστιάσουν περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β΄ με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για την Πέμπτη 26 και Παρασκευή 27 Μαΐου στους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις δράσεις. Για τη συμμετοχή στις ξεναγήσεις/περιηγήσεις κρίνεται απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. επικοινωνίας: 213 2144889 και 213 2144856 και στο www.namuseum.gr

Read Next

22 Σεπ 2023

Το Inclusivity Lounge του Women On Top επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη

Με εκλεκτές ομιλήτριες και ομιλητές από το χώρο της υγείας, της έρευνας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών

18 Σεπ 2023

Μπομπ Ρος: Πίνακάς του από το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής του πωλείται 9,8 εκ. δολάρια

Ο πίνακας ζωγραφικής με τίτλο "A Walk in the Woods", δημιουργήθηκε το 1983 στην αρχή της τηλεοπτικής καριέρας του καλλιτέχνη.

Περισσότερα από

Life

17 Σεπ 2023

Οι 29ες Νύχτες Πρεμιέρας ξεκινούν με Αλμοδόβαρ και την πιο συγκινητική ταινία της χρονιάς

Ένα σπαρακτικό φιλμ συνοδεία της μικρού μήκους ενός σπουδαίου σκηνοθέτη κηρύσσουν την έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

16 Σεπ 2023

Μαρία Μενούνος: Η κόρη της έγινε τριών μηνών και το γιόρτασε με ένα άλμπουμ φωτογραφιών

"Ο χρόνος κυλά αλλά εμείς απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο με την Αθηνά. Τι ευλογία!!!!", γράφει στην λεζάντα της τρυφερής ανάρτησης.

15 Σεπ 2023

Life’s Good: Η LG χαμογελάει στον κόσμο παρουσιάζοντας τη νέα της ταυτότητα

Η νέα παγκόσμια καμπάνια της LG μας εμπνέει να προσεγγίσουμε τη ζωή με αισιόδοξη στάση.

15 Σεπ 2023

TiNY LOVE | Το brand κοσμημάτων που υμνεί την αγάπη

Η TiNY LOVE γεννήθηκε μέσα από μία βαθιά εκτίμηση για τον εξαιρετικό τρόπο κατασκευής κοσμημάτων.

15 Σεπ 2023

"Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού": Η παράσταση-φαινόμενο συνεχίζεται για τρίτη χρονιά

Το έργο του Ντάριο Φο,​ που έγινε talk of the town τα τελευταία χρόνια με τον Πάνο Βλάχο ως "Γελωτοποιό", προκαλεί για τρίτη χρονιά το κοινό να αντιμετωπίσει άβολες αλήθειες.

14 Σεπ 2023

To πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τα θρυλικά super models των 90`s φιλοδοξεί να αποκαλύψει τις σχέσεις, την προσωπικότητα και την επίδραση τους στη μόδα

Nαόμι Κάμπελ, Σίντυ Κρόφορντ, Λίντα Ευαγγελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον ένωσαν τις δυνάμεις τους για ακόμη μία φορά.

14 Σεπ 2023

Το "Πίσω από τις Θημωνιές" προτείνει για τα Όσκαρ η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου

Η πολυβραβευμένη ταινία της Ασημίνας Προέδρου συστήνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

13 Σεπ 2023

"The Artist's Way": Η νέα συλλογή της KOURBELA για το Φθινόπωρο/ Χειμώνα 2023- 24

Από τον χειμώνα του 23-24 το brand αποκτά ένα οικουμενικό χαρακτήρα υπό την νέα ονομασία KOURBELA.

13 Σεπ 2023

Ντόλι Πάρτον: " Ο Έλβις Πρίσλεϊ τραγούδησε κομμάτι μου στην Πρισίλα, όταν πήραν διαζύγιο"

Η αποκάλυψη για την σχέση του βασιλιά του Rock’n’roll με το κλασσικό κομμάτι της κάντρι σταρ.