Οι οργανώσεις «Be Aware and Share» και η «Chios Eastern Shore Response Team» οργάνωσαν και σχεδίασαν το πρώτο σχολείο για προσφυγόπουλα.

Ένα ακίνητο στην οδό Μητροπολίτη Πλάτωνος πίσω από τη βιβλιοθήκη «Κοραής» στη Χίο μετατράπηκε σε εστία μάθησης κι εκπαίδευσης για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών, που μένουν στο νησί. Από την Κυριακή το νέο σχολείο άνοιξε τις πύλες του και υποδέχτηκε τα προσφυγόπουλα για τα πρώτα μαθήματα. Οι οργανώσεις «Be Aware and Share» και η «Chios Eastern Shore Response Team», ανταποκρινόμενες στα αιτήματα των προσφυγικών οικογενειών για απασχόληση των παιδιών και μάθηση της μητρικής τους αλλά και της αγγλικής γλώσσας, οργάνωσαν και σχεδίασαν το πρώτο σχολείο ειδικά για τον συγκεκριμένο σκοπό. Το κτίριο ενοικιάστηκε έναντι μισθίου από ιδιώτη, ενώ η συμμετοχή και η ανταπόκριση στο συγκεκριμένο εγχείρημα θα κρίνει και την επιτυχή πορεία του.

Οι υπεύθυνοι του σχολείου συγκέντρωσαν συνολικά 36 παιδιά από τη Σούδα και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τα οποία χώρισαν σε δύο ηλικιακές ομάδες, τα παιδιά 6 και 7 χρονών και τα παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Σε λίγο καιρό πιστεύουν θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν και τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη ΒΙ.ΑΛ..

Όσον αφορά τα μαθήματα του σχολείου, γίνεται διδασκαλία της αραβικής γλώσσας από δασκάλους – πρόσφυγες, καθώς και διδασκαλία της αγγλικής από Χιώτες καθηγητές. Παράλληλα με αυτά τα μαθήματα τα παιδιά διδάσκονται μαθηματικά στην μητρική τους γλώσσα, ενώ αργότερα υπάρχει σκέψη να προστεθεί και η φυσική μέσω πειραμάτων.

TAGS