ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

H Alma Deutscher έπιασε για πρώτη φορά βιολί στα χέρια της όταν ήταν 3 ετών. Τώρα, στα 11 της, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την δεύτερή της όπερα στη Βιέννη.

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

Πολλά κορίτσια στην ηλικία της θα γκρίνιαζαν αν έπρεπε να πάνε να παρακολουθήσουν όπερα. Αλλά η περίπτωση της 11χρονης Alma Deutscher είναι διαφορετική.

Το κορίτσι θαύμα της μουσικής, που έπιασε στα χέρια του βιολί για πρώτη φορά σε ηλικία 3 ετών, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στη Βιέννη για την πρεμιέρα της όπερας την οποία έγραψε.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική μεγάλη σύνθεση που έχει κάνει. Σε ηλικία 6 ετών, η μικρή Alma έγραψε την πρώτη της σονάτα για πιάνο. Και σε ηλικία 7 ετών, την πρώτη της όπερα, με το όνομα The Sweeper of Dreams.

Παράλληλα, το κορίτσι, εκτός από ολοκληρωμένη συνθέτρια, παίζει εκπληκτικά βιολί και πιάνο. H ίδια, πάντως, περιγράφει ότι το ευκολότερο κομμάτι είναι να της έρθουν στο μυαλό οι μελωδίες. Και το δυσκολότερο να τις καταγράψει στο χαρτί.

To κορίτσι-θαύμα της μουσικής, που σε ηλικία 7 ετών, έγραψε την πρώτη του όπερα

Η ίδια περιγράφει τη διαδικασία της σύνθεσης ως εξής: «Έχω ένα σκοινάκι, αλλά δεν παίζω με αυτό με τον τρόπο που παίζουν τα άλλα παιδιά. Το γυρνάω γύρω-γύρω, λέγοντας ταυτόχρονα ιστορίες που βγάζω από το μυαλό μου και τότε, ξαφνικά, μια μελωδία ξεπηδά στο κεφάλι μου. Έτσι, βρίσκω τον ρυθμό».

«Άλλες φορές, πάλι, ο ρυθμός μού έρχεται στο μυαλό μόλις ξυπνήσω το πρωί, λίγο πριν αποκοιμηθώ το βράδυ ή, ακόμα και στη μέση της νύχτας, όταν σχεδόν κοιμάμαι», συμπληρώνει.

«Ωστόσο, να βρω τις μελωδίες είναι το πιο εύκολο κομμάτι για μένα. Μετά, πρέπει να καθήσω κάτω, να τις αναπτύξω στο χαρτί και να τις συνδυάσω με άλλες. Αυτό είναι το πιο δύσκολο».

Το κορίτσι μένει μαζί με τους γονείς του στο Ντόρκινγκ της Βρετανίας. Ο πατέρας του, Guy, γλωσσολόγος με καταγωγή από το Ισραήλ και ερασιτέχνης φλαουτίστας, κατάλαβε ότι η κόρη του έχει κλίση στην μουσική από όταν κιόλας εκείνη ήταν πολύ μικρή. Συγκεκριμένα, της είχε χαρίσει ένα βιολί στα τρίτα γενέθλιά της και, σε λιγότερο από ένα χρόνο, η Alma κατάφερνε να παίξει πολύ δύσκολες σονάτες.

Σύντομα, το κορίτσι πήγε σε ειδικό μουσικό σχολείο και το 2012 έγραψε την πρώτη του όπερα με όνομα «The Sweeper of Dreams», ένα έργο που για λίγο έμεινε απέξω από τους τελικούς του διαγωνισμού της Εθνικής Όπερας της Αγγλίας για ενήλικες συνθέτες. Τώρα, η Alma ετοιμάζει την πρεμιέρα της δεύτερης όπερας που έχει γράψει, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη.

Το κορίτσι παραδέχεται ότι στην αρχή, οι ενήλικες συνθέτες και μουσικοί την αντιμετώπιζαν με πολλή καχυποψία, αλλά τώρα πια έχουν αναγνωρίσει πλήρως το έμφυτο ταλέντο της.

Κάποιοι, μάλιστα, την συγκρίνουν με τον Μότσαρτ, ο οποίος από την ηλικία των 5 ετών ήταν εξαιρετικά καλός στα πλήκτρα και το βιολί και είχε αρχίσει ήδη να συνθέτει. Ωστόσο, η μικρή απαντά ότι θέλει μόνο να είναι ο εαυτός της.

«Νομίζω ότι, αν ήμουν ένας μικρός Μότσαρτ, θα ήταν βαρετό, γιατί θα έγραφα ό,τι έχει ήδη εκείνος γράψει. Προτιμώ, λοιπόν, να είμαι απλώς η μικρή Αlma».

Δείτε το βίντεο:

Site: Alma Deutscher

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.