Οι περισσότερες μέλλουσες μητέρες στον δυτικό κόσμο, δίνουν μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Προετοιμάζονται επιμελώς για το μαιευτήριο ίσως και μήνες πριν μπουν στο νοσοκομείο. Ωστόσο τα πράγματα που παίρνουν μαζί τους για να υποδεχθούν το νέο μέλος ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και κυμαίνονται από πολυτελή έως φτωχικά.

Το DeliverLife - ένα νέο project από την φιλανθρωπική οργάνωση WaterAid - αποκαλύπτει τι συσκευάζουν γυναίκες από όλο τον κόσμο στους σάκους μητρότητας. Η φιλανθρωπική οργάνωση φωτογράφησε τους σάκους των γυναικών και μίλησε μαζί τους σε διεθνές επίπεδο.

Από ένα ξυράφι για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μέχρι πλαστικά σεντόνια για το κρεβάτι του νοσοκομείου, αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν την αναπάντεχη αντίθεση της πρώτης ανάγκης της γέννας σε όλο τον κόσμο.

 

Ellen, 23 ετών από το Μαλάουι

Τι υπάρχει στην τσάντα; Ένα ξυράφι για να κόψει τον ομφάλιο λώρο η μητέρα, ένας φακός, καθώς δεν υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ένα μαύρο πλαστικό σεντόνι για το κρεβάτι, κορδόνι για να δεθεί ο ομφάλιος λώρος, 200 Κουάτσα (νόμισμα του Μαλάουι) για τα τρόφιμα, τρία μεγάλα παρεό για τη μητέρα που θα φορέσει κατά την παραμονή της και θα τυλίξει το μωρό.

 

Hazel Shandumba, 27 ετών, από το χωριό Hamakando στη Ζάμπια

Τι υπάρχει στην τσάντα; Κουβέρτα για το μωρό, βαμβάκι, σαρόνγκ (Chitenge), μια φορεσιά για το μωρό, πετσέτες, μια λεκάνη για να πλένεται ένα ρολό πολυαιθυλενίου που θα τοποθρτηθεί στο κρεβάτι του τοκετού για την προσωπική υγιεινή καθώς δεν υπάρχει αρκετό νερό για καθάρισμα.

 

Deanna Neiers, από τη Νέα Υόρκη

Τι υπάρχει στην τσάντα; Ένας player για μουσική, λάδι καρύδας για μασάζ, λάδι λεβάντας, τζελ από άρνικα, σνακ, ειδικό σουτιέν και pads, μαξιλάρι θηλασμού, άνετα ρούχα για να φορέσει στο νοσοκομείο και να ταξιδέψει στο σπίτι, μια μαλακή κουβέρτα για το μωρό, ένα μακρυμάνικο φορμάκι, ένα πλεκτό καπέλο.

 

Agnes Noti, 22 ετών από την περιοχή Iramba της Τανζανίας

Τι υπάρχει στην τσάντα; Ρούχα για το μωρό, μια κουβέρτα για το μωρό, κάλτσες, μια λεκάνη, μια φιάλη, τσάι.

 

Joanne Laurie, 34 ετών Λονδίνο

Τι υπάρχει στην τσάντα; Πάνες, λίγα λευκά ρούχα για το μωρό, πλεκτό παντελόνι, πολλά σνακ, ρούχαγια τη μητέρα,  πετσέτα, είδη προσωπικής υγιεινής, pads, iPad, νερό, ιατρικές σημειώσεις, μια κουβέρτα.

 

Katy Shaw, 31 ετών από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας

Τι υπάρχει στην τσάντα; Καλλυντικά, σνακ, πάνες, καπέλα, κάλτσες, γάντια, ρούχα για το μωρό, ρούχα για τη μητέρα, νυχτικό, εσώρουχα μητρότητας, pads μητρότητας, λάδια μασάζ.

 

Claudine Razafindrabary από την Μαδαγασκάρη

 Τι υπάρχει στην τσάντα; Νέα ρούχα, βαμβάκι, οινόπνευμα για τον καθαρισμό, πάνες, θερμός, κουβάς, σερβιέτες

TAGS