ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα παιδιά μεγαλώνουν… Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα όνειρά τους;

Η MetLife, με το πρόγραμμα δημιουργίας κεφαλαίου Accelerator Plus 2.0 υποστηρίζει την αποτελεσματική επένδυση των οικογενειακών αποταμιεύσεων.

Τα παιδιά μεγαλώνουν… Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τα όνειρά τους;

Από τη στιγμή που ένα παιδί θα γεννηθεί, ξεκινά για τους γονείς ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα ταξίδι στο οποίο μαθαίνουμε από την αρχή τι σημαίνει άνευ όρων αγάπη, αλλά και ευθύνη καθώς συνειδητοποιούμε ότι κάθε μας πράξη, κάθε αγκαλιά, κάθε λέξη μας, κάθε μικρή ή μεγάλη απόφαση, μπορεί να διαμορφώσει την προσωπικότητα και το μέλλον των παιδιών μας. Μια από αυτές τις αποφάσεις, που μπορεί να καθορίσει τη ζωή και την πορεία τους, είναι η αποταμίευση για τη χρηματοδότηση των σπουδών.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές για τους νέους γονείς, είναι όταν βλέπουμε ανθρώπους από το περιβάλλον μας – φίλους, συγγενείς, συναδέλφους – να καμαρώνουν για τις ακαδημαϊκές επιτυχίες των παιδιών τους. Κάποια από αυτά τα παιδιά, μάλιστα, μπορεί να τα θυμόμαστε ως μωρά και να αναρωτιόμαστε πότε πρόλαβαν και πέρασαν στο πανεπιστήμιο… Είναι από εκείνες τις στιγμές που κοιτάζουμε τα δικά μας νήπια να παίζουν και σκεφτόμαστε πότε θα είναι η σειρά μας να τα δούμε φοιτήτριες και φοιτητές, αλλά και πώς θα υποστηρίξουμε την προσπάθειά τους: πώς θα καλύψουμε έξοδα και ανάγκες στη διάρκεια των σπουδών, όπως η στέγαση και ο εξοπλισμός σπιτιού, ενδεχομένως και δίδακτρα, έξοδα διαβίωσης και μετακίνησης, βιβλία κ.ά.

Είναι από εκείνες τις στιγμές που κοιτάζουμε τα δικά μας νήπια να παίζουν και σκεφτόμαστε πότε θα είναι η σειρά μας να τα δούμε φοιτήτριες και φοιτητές, αλλά και πώς θα υποστηρίξουμε την προσπάθειά τους: πώς θα καλύψουμε έξοδα και ανάγκες στη διάρκεια των σπουδών, όπως η στέγαση και ο εξοπλισμός σπιτιού, ενδεχομένως και δίδακτρα, έξοδα διαβίωσης και μετακίνησης, βιβλία κ.ά.

Πράγματι, η φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απαιτεί σημαντικές δαπάνες, οι οποίες διαμορφώνονται ανάλογα με την πόλη ή τη χώρα στην οποία θα βρίσκεται το πανεπιστήμιο, το αντικείμενο και τη διάρκεια των σπουδών και βέβαια το αν έχουμε ένα, δύο ή περισσότερα παιδιά που επιθυμούν να σπουδάσουν.

«Για μια οικογένεια, η χρηματοδότηση των σπουδών απαιτεί σημαντική επένδυση, το τελικό ύψος της οποίας μπορεί να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Είναι, όμως, σε κάθε περίπτωση σημαντικό να έχουμε εξασφαλίσει ότι οι δαπάνες αυτές θα μπορούν να καλυφθούν και ότι τα παιδιά μας δεν θα στερηθούν ένα σημαντικό εφόδιο, εξαιτίας του κόστους. Η συστηματική αποταμίευση, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας, είναι ένας καλός τρόπος για να αισθάνονται οι νέοι γονείς ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, όταν θα έρθει η ώρα. Ακόμη κι αν τα χρήματα δεν χρειαστούν για τις σπουδές, το κεφάλαιο που θα έχει συγκεντρωθεί μέχρι τότε μπορεί να υποστηρίξει άλλες σημαντικές κινήσεις των παιδιών, όπως για παράδειγμα το άνοιγμα μιας επιχείρησης.» επισημαίνει η κ. Θάλεια Αγγελίδη, Head of Marketing and Communications, MetLife Greece.

Ένα ερώτημα, ωστόσο, που απασχολεί πολλούς γονείς, είναι το πότε και πώς πρέπει να ξεκινήσουν την αποταμίευση, ώστε να καταφέρουν να χτίσουν έγκαιρα ένα επαρκές κεφάλαιο. Όπως τονίζει η κ. Αγγελίδη, «η αποταμίευση είναι καλό να ξεκινά όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όσο τα παιδιά είναι μικρά, έχουμε το χρόνο να δημιουργήσουμε το κεφάλαιο που θα θέλαμε, ακόμα και αν στην αρχή αποταμιεύουμε ένα χαμηλότερο ποσό. Είναι επίσης σημαντικό η προσπάθεια να γίνεται με δομημένο τρόπο και με ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα δημιουργίας κεφαλαίου, ώστε τα χρήματα που συγκεντρώνονται να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση, σε βάθος χρόνου.»

Η MetLife, με το πρόγραμμα δημιουργίας κεφαλαίου Accelerator Plus 2.0 υποστηρίζει την αποτελεσματική επένδυση των οικογενειακών αποταμιεύσεων και παρέχει μια αξιόπιστη επιλογή στους γονείς που θέλουν να περιορίσουν το άγχος τους για το μέλλον.

Η MetLife, με το πρόγραμμα δημιουργίας κεφαλαίου Accelerator Plus 2.0 υποστηρίζει την αποτελεσματική επένδυση των οικογενειακών αποταμιεύσεων και παρέχει μια αξιόπιστη επιλογή στους γονείς που θέλουν να περιορίσουν το άγχος τους για το μέλλον.

Το Accelerator Plus 2.0 μπορεί να προσαρμοστεί στο διαθέσιμο εισόδημα και τη συνολική οικονομική δυνατότητα του κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά. Τα ασφάλιστρα ξεκινούν από 600 ευρώ το χρόνο και προσφέρουν αποδόσεις από τον πρώτο χρόνο. Ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει ελεύθερα τη διάρκεια του προγράμματος, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες, ενώ αποκτά και πρόσθετη ασφάλιση για την οικογένειά του σε περίπτωση απώλειας ζωής. Επιπλέον, με ελάχιστο πρόσθετο κόστος, έχει τη δυνατότητα να απαλλαγεί από την πληρωμή των ασφαλίστρων σε περίπτωση μόνιμης ολικής ανικανότητας.

Το πρόγραμμα παρέχει ένα πλήθος κατηγοριών επένδυσης σε ομόλογα, μετοχές και χρηματικά διαθέσιμα ενώ εξασφαλίζει την τεχνογνωσία κορυφαίων επενδυτικών οίκων, όπως η BlackRock, η Pimco, η Vanguard, η JP Morgan, η Legg Mason, η Fidelity, η Templeton και άλλοι. Κάθε ασφαλισμένος μπορεί να ορίζει τις κατηγορίες στις οποίες επιθυμεί να επενδύσει, αλλά και το ποσοστό επένδυσης σε κάθε μία, με βάση το προφίλ του. Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξει για την επένδυσή του ένα ή περισσότερα από τα οκτώ επενδυτικά προγράμματα ελεύθερης επιλογής που παρέχει το πρόγραμμα, ή ένα από τα πέντε διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα στρατηγικής. Στη λήξη του προγράμματος, η καταβολή της παροχής μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ, είτε με τη μορφή μηνιαίου εισοδήματος.

Έχει, επίσης, τη δυνατότητα να επιλέξει για την επένδυσή του ένα ή περισσότερα από τα οκτώ επενδυτικά προγράμματα ελεύθερης επιλογής που παρέχει το πρόγραμμα, ή ένα από τα πέντε διαθέσιμα επενδυτικά προγράμματα στρατηγικής. Στη λήξη του προγράμματος, η καταβολή της παροχής μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ, είτε με τη μορφή μηνιαίου εισοδήματος.

Όταν είμαστε γονείς, ο χρόνος κυλά γρήγορα. Από την μέρα που το παιδί μας περνά για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου, μέχρι την εγγραφή στο πανεπιστήμιο, ή την υλοποίηση άλλων επαγγελματικών σχεδίων, μπορεί να μας φανεί ότι πέρασαν μόνο μερικές στιγμές. Στην πραγματικότητα, όμως, το διάστημα αυτό είναι αρκετό για να τους προσφέρουμε ό,τι χρειάζονται περισσότερο: την αγάπη και την υποστήριξή μας σε κάθε βήμα, ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Σε αυτό το ταξίδι, η συστηματική αποταμίευση, μπορεί να γίνει σύμμαχός μας.


Read Next

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.